Vanilijeva pogača z malinami in mandlji

maline in mandlji

Vanilijeva pogača z malinami in mandlji
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

½ kocke kvasa Fala

1,5 dl mleka

50 dag moke

4 dag sladkorja

0,5 dl olja

2 jajci

1,5 male žličke soli

Nadev:

½ l mleka

1 vanilijev puding

1 žlica Gustin škroba

12 dag sladkorja

3 jajca

2 žlici ruma

1 strok vanilije

dobra pest mandljev

1 lonček malin

1 vanilijev sladkor

Postopek

V posodo odmerimo sol, jo prekrijemo s presejano moko, dodamo sladkor, jajci in kvas Fala, ki smo ga raztopili v mlačnem mleku. Zamesimo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo olje. Najprej mešamo počasi, nato na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Posodo pokrijemo s folijo in damo testo vzhajati na toplo.

Med vzhajanjem pripravimo nadev: prašek za puding in Gustin zmešamo s tremi žlicami sladkorja, dodamo 2 dl mleka in 3 rumenjake in dobro premešamo. Mleko zavremo s semeni vanilije, ki smo jih odstranili iz svežega vanilijinega stroka in vanj zakuhamo vanilijev puding z rumenjaki. Ob stalnem mešanju kuhamo vsaj 15 minut, na koncu primešamo še rum, zatem odstavimo in ohladimo. Beljake stepemo s preostalim sladkorjem v trd sneg in jih vmešamo v kuhano kremo ter do konca ohladimo.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut, nato ga razvaljamo in položimo na pekač. Ob robovih povlečemo testo po stranici pekača navzgor in notranjost pogače napolnimo z vanilijevo kremo. Po vrhu jo okrasimo s polovičkami mandljev, tik preden je pečena, dodamo še maline, ki jih posujemo z vanilijevim sladkorjem. Pogačo pečemo približno 50 minut pri 180 stopinjah.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.