Sadna torta

torta z marelicami in ananasom

Sadna torta
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Biskvit:

7 jajc

350 g moke

350 g sladkorja

1 pecilni prašek

1 dl vode

1 dl mleka

0,5 dl olja

Nadev:

ananasov kompot

kompot iz marelic

2 vanilijeva pudinga

2 šlag kremi z okusom vanilije

mleko

sladka smetana

Postopek

Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, nato postopoma dodajamo vodo, mleko, olje in moko, v katero smo vmešali pecilni prašek. Vseskozi počasi mešamo in na koncu vmešamo še sneg beljakov.

Ko je zmes dobro premešana in gladka, jo vlijemo v namaščen tortni model premera 28 cm. Biskvit položimo v ogreto pečico na 180 stopinj in pečemo približno 45-60 minut.

Če je biskvit dobro pečen, preverimo z zobotrebcem na sredini biskvita, na njem ne sme ostati nič mase.

Ko je pečen, ga vzamemo iz modela, položimo z vrhnjo plastjo navzdol na čisto podlago in ga lepo razrežemo na 3 dele. Preden začnemo mazati kremo na biskvit, ga navlažimo s sokom vloženega sadja ali mlekom ali s katerim koli drugim sokom.

Najbolje je, če plasti biskvita položimo nazaj v model in vsakega posebej namažemo s kremo, počakamo, da se dobro ohladi in šele nato odstranimo rob modela.

Nadev:

najprej skuhamo 1 vanilijev puding in stepemo šlag kremo (vse po navodilih proizvajalca), puding malo ohladimo, med tem pa pazimo, da se nam ne naredijo grudice - neprestano ga mešamo. Zmešamo skupaj z vanilijevo šlag kremo in polijemo po dnu biskvita. Čez natresemo narezano sadje. Položimo drugi del biskvita, ga navlažimo in ponovimo postopek s pudingom, šlag kremo in sadjem. Ko končamo, položimo še tretji del biskvita in torto damo v hladilnik za nekaj ur, da se vse skupaj dobro strdi.

Vzamemo iz hladilnika in jo okrasimo s stepeno sladko smetano, potem pa po želji okrasimo, lahko tudi s sadjem, če nam je ostalo.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

marcell  

kuha že od: 13.5.2013

Št. objav: 164

Objavljeno 13.3.2014 ob 14:14

Dober recept... Ocena: 5

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.