Marjetica s kokosovim nadevom

Pomladanska dobrota

Marjetica s kokosovim nadevom
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kocka kvasa Fala

1,7 dl mleka

1,25 dl sladke smetane

57 dag moke

10 dag masla

5 dag sladkorja

2 rumenjaka

1 žlica ruma

1,5 male žličke soli

Nadev:

25 dag kokosove moke

30 dag marmelade

2 dl pomarančnega soka

2 beljaka

3 dag sladkorja

pomarančna lupinica

10 dag rozin

1 jajce za premaz

Postopek

Kvas Fala in žličko sladkorja raztopimo v toplem mleku. V posodo odmerimo sol, moko, rumenjaka, sladko smetano, sladkor, rum in prilijemo raztopljeni kvas. Zamesimo kvašeno testo, med mešanjem postopno dodajamo na lističe narezano maslo. Najprej mešamo počasi, zadnjih deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga, če ga manjši košček poskušamo med prsti razvleči. Pripravljeno testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev: pomarančni sok zavremo, mu primešamo kokosovo moko in pomarančno lupinico, dobro premešamo in damo na hladno. Beljaka stepemo v trd sneg ob postopnem dodajanju sladkorja. Mlačni kokosovi moki dodamo marmelado in sneg beljakov in premešamo, da dobimo enoten, kompakten nadev.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na štiri dele in pustimo nekaj minut počivati. Zatem vsak kos testa razvajamo v krog in prvega položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Premažemo ga s tretjino kreme, preko položimo drugo plast testa, namažemo in ponavljamo do četrte plasti testa, ki je na vrhu. Na sredino kroga položimo kozarec in od kozarca proti robu razrežemo na 16 delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Nato na zunanji strani kroga primemo po dva kosa in zunanja robova stisnemo skupaj v pokončni smeri; pri tem obrnemo oba dela tako, da se na notranji strani plasti testa in nadeva razrpejo in nastane pisan cvetni list. Z oblikovanjem marjetice nadaljujemo do konca.

Oblikovano marjetico premažemo s stepenim jajcem, sredino posujemo z lanenimi semeni in jo damo še enkrat vzhajati. Čez približno 20 minut jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 35 minut na 180 °C.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.