Obešalnik za kravate

ines  

član od: 30.11.2004

sporočila: 91

10. apr 2007 15:41

Jaz sem očetu, ki ima ogromno kravat, ob neki priložnosti podarila takle obešalnik: http://www.foppapedretti.it/Casa/guardaroba/dandy.htm, ki se zelo dobro obnese, ga je pa treba nekako fiksirati na vrata - ne vem, ali priviti ali prilepiti. Ko sem sla na stran podjetja foppapedretti, ki to izdeluje,sam videla se tole: http://www.foppapedretti.it/Casa/Spalle/amelie.htm kar bi ti morda bolj ustrezalo, saj se samo obesi na palico za obešalnike. Zal ne vem povedati, kje bi lahko to kupila pri nas, jaz sem v Gradiscu v Italiji (Gradisca d"Isonzo, trgovina SME), kjer imajo njihove izdelke. Na netu sem na strani podjetja našla le, da je zastopnik za Slovenijo SLOVENIJALES TRGOVINA d.o.o. ines

veverica cak  

član od: 9.10.2004

sporočila: 299

10. apr 2007 22:15

o, ines ravno nekaj takega sem si zamislila. Najlepša hvala za podatke. Bom vprašala v Slovenijalesu.

 

Kyara, najlepša hvala tudi tebi za idejo. Morda bi se pa dalo rešiti s par palicami pritrjenimi horizontalno na notranjo stran vrat omare...to bi bilo podobno kot mi je svetovala rimljanka

Ni vrag, da najdemo obešalnik ali pa v skrajni fazi kakšno drugačno rešitev... lp veverica cak

Sporočilo je spremenil(a) veverica cak dne 10. apr 2007 22:18:35 Sporočilo je spremenil(a) veverica cak dne 10. apr 2007 22:31:20

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

11. apr 2007 1:44

Za kravete, ki jih imam kar precej sem si naredil obešalo kar sam. Na vrata na notranji strani garderobne omare sem si privil vijake z ušesci, takšne ki se uporabljajo za kaj obesiti na steno.

Zgornja dva sem privil  v višini glave in to po enega od vsakega roba vrat omare približno 5 cm. Med njima sem napel plastificirano žico (za el napeljavo). Približno 40 cm pod njima sem privil še dva vijaka in med njima napel elastiko.  Seveda to na dvoja vrata in v dve etaži. Kravate enostavno obesim preko žice in spodaj pod elastiko. Žice se praktično ne vidi več, ker je že kravat preveč  Žena mi včasih pravi, da sem že malo   od teh raznih kravat.

Če katero zanima kako to izgleda, naj mi na zasebno pošto napiše e-naslov in ji pošljem sliko kako se enostavno pospravi kravate.

Matjaž

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. apr 2007 16:42

Za smešen denar sem kupila ( že dolgo nazaj) obešalo za kravate, ki je izvedba Matjaževe ideje. Na vsaki strai se je z vijaki privila v vrata omare, prečka je izdelana iz cca 1 cm rebraste, gumirane trdne plastike. Reža med obešalnikom in vrati je ozka, toliko, da kravata  ne zdrsne in da ni zmečkana. Zaradi gume ne drsi.

Matjažev patent bi dopolnila s peno, ki bi bila ovita okrog žice. Ne bi drselo, pa reža bi bila manjša.

Frina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti