Mački

neznan uporabnik

22. apr 2011 18:44

Franciska, lepo te prosim, da se nehaj obremenjevat kaj ljudje vaški al bilo kaki o tebi govorijo al si mislijo. Pa kaj se z   mislimi kaj čvekajo tolko obremenjuješ. Čvekajo itak že brez tega. Nehaj se sekirat za take gluposti,no.

 

 

Pa koji vrag, kojo koko al petla zanima koga ti hraniš, božaš, vodiš na klinike in koga šlataš. Pa idi na občino al urad pa tam naredi cirkus kaki nafrfruljeni madam al petlu. Kaj te briga. Če si državljanka imaš do tega vso pravico. Pa tudi komu rečt,naj zapre goflo.

 

Multi

multivitamin

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

22. apr 2011 19:04

Ja kaj morem zato, sem miroljuben človek in si ne želim delati sovražnikov tudi z njihovimi dejanji, kaj si mislijo o meni mi je vseeno, ni mi pa vseeno, ko vidim, da določene stvari delajo na račun moje sikirancije. Saj veste, če človek nima občutka do živali, ga tudi do ljudi nima. Vsaj večkrat je tako. franciska

neznan uporabnik

22. apr 2011 19:13

Pa to ti skušam dopovedat. Daj še ti kak račun izstavi na konto gobezdanja in vtikanja v tvoj lajf. Daj se zase in za tebi ljube živali izbori. Pa, če koga skrampaš.

 

 

Multi

multivitamin

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

22. apr 2011 19:46

Bom poskusila biti mačka, saj ona ne šmirgla pravil, ki jih postavljamo ljudje, je samosvoja. Hvala za spodbudne besede, se je lepo s teboj pogovarjati. franciska

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

22. apr 2011 20:34

Franciska, če rabiš kako pomoč pri informacijah (ali pa kak zakon), ti z veseljem pomagam, sem namreč članica enega od društev prijateljev živali in to je moja naloga

Ne naprti si preveč skrbi - sama lahko financiraš eno, dve, tri sterilizacije, OK, ampak ... mačke bodo prihajale, ljudje jih bodo spet zapuščali, ti pa ne boš mogla nositi vsega bremena, ki je breme vse družbe, razumeš?
Zato pa je urejeno tako, da so prostoživeče nelastniške mačke "last" občine, ki jim je dolžna zagotoviti osnovno oskrbo oz. sterilizacijo.

Več boš dosegla, če boš uspela prepričati kakega soseda, da naj da svoje mačke sterilizirati ... ker vse te "zapuščene" so itak v bistvu potomke neke nekoč lastniške mačke, ki so imele to srečo, da so preživele, kljub temu, da so jih zavrgli.
Če bi se namreč vsi lastniki držali zakona, ki nam nalaga, da morajo biti naše živali vedno pod nadzorom in da mora lastnik "preprečiti nezaželjena rojstva mladičev" (in jasno je, da so vsa ta legla, ki jih ljudje najdejo nekje odvržena, umorjena, zapuščena nezaželjena), problemov z ubogimi "odvečnimi" mački sploh ne bi bilo ...

Mojca

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

22. apr 2011 21:01

Se strinjam z vsem kar si napisala, Če se ta zadeva pri nas ne bo rešila bom prosila za pomoč. Zadnje čase opažam, da si sosedje ne upajo nabavitinovega psa in da sem jim na duši pustila malo posledic. Za mačke jim je pa še vedno malo mar in bom šla še v to smer. Hvala mamaF In vesele praznike želim. franciska

neznan uporabnik

22. apr 2011 21:03

Franciska, če rabiš pomoč, se tudi name lahko obrneš.

 

Multivitamin

multivitamin

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

22. apr 2011 21:13

Hvala multi, če bom morala bom to izkoristila. franciska

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

22. apr 2011 23:47

Multi, vsak otrok bi moral pojesti pol kile dreka na dan. Bravo, tako se piše!! Prav nasmejal si me s tvojo neposrednostjo, imaš pa popolnoma prav.

mejačka

neznan uporabnik

23. apr 2011 1:18

Mejačka,se razumeva, ne? Pol kile al kilo dreka na dan ne pomeni dobesedno dreka. Pomeni prah, lizanje asfalta,jedli smo deževnike, pesek,zemljo pa take piz....je. Pa tudi sendviče z pol kile majoneze in gavrilovičke. Aja, kamne smo iskali in jih lizali. Smo živeli vedno v velikih mestih, ponavadi v centru in nikol noben ni ratal bolan od tega. Ko smo pa jedli surov krompir ob 6 zjutraj, da bi dobili vročino in ne bi bilo treba v šolo pa ni pomagal oni krompir. Dandanašnji starši malo preveč otroke cartajo v sterilnem okolju. Jaz pri 41 letih smatram,da vsak mora dobit bolhe,uši,parazite in pojest vsaj enga deževnika. In en golobji drek polizat.

 

Sem bil menda ja sedaj dovolj jasen za očke in mamice avšaste?

 

Tebi pa hvaal,ker štekaš določene zadeve.

 

Multi

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti