Big brother

MOON  

član od: 18.6.2008

sporočila: 187

15. nov 2010 13:01

anka priznam da sem malce površno prebrala tvoj komentar, sem si nataknila pol očala gor a še enkrat prebrala.Pa vse kar si napisala v drugem komentarju se strinjam. MOON

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

15. nov 2010 13:14

Mamamia, se popolnoma strinjam s teboj. Za naju z možem je oddaja BB poneumljanje naroda. Joj, joj, da si vzameš čas, pa še plačaš in gledaš je pa res ena beda. Eni pa na ta način mastno služijo Namreč zadnjič sta hčerki - srednješolki prosili, če lahko skupaj gledamo izločanje v tisti oddaji, ko so se spravili na Nano.... Prvič, komaj sva zdržala pred tv, da ne omenjam komentarjev mojega moža o vsem skupaj. , da ne komentiram voditeljice in komisije ...

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

15. nov 2010 16:07

Jaz pa pri vsem pogrešam frinine komentarje ( no frina, dej, oglasi se in mal pokomentiraj ).

Glede poneumljanja in kaj je še takih besed: poglejte mal temo kaj beremo in boste videli manj ali več poneumljajočega branja, veliko več kot je en BB. Tam se je nekdo vlegel na hrbet, z eno roko je masiral trebuh, mali prst druge roke ja dal v usta in si izmislil zgodbo ( zaradi tega, v ameriških knjigarnah se oddelku s beletristiko reče " fiction " ), in si sedaj vesoljno občestvo vzdihuje pri nekakšni Holt-ovi ( a je Viktoria ) ali pa morda pri Agati ( tudi če ke Christie ) ali pri komu drugemu. Pri BB imamo umetno ustvarjeno situacijo: realni ljudje ( pustimo če so slavni, če priznam, za nobenega nisem prej nikoli slišal ) so postavljeni pred nekakšna pravila in mi gledamo kako se bodo obnašali. O tem zna frina veliko lepše povedat, upam, da se še kaj oglasi in pokomentira ( frina: please ). Ne vidim zakaj bi to bilo bolj neumno, kot če se 22 bikov preganja po igrišču okrog ene žoge, ali pa nekdo drsi niz hrib prek umetno ustvarjenih vratc in mi pričakujemo razlike v delcu sekunde, ali če nekdo cel let trenira, da bi na nekem tekmovanju prelaufal 200 ali ne vem koliko metrov v ne vem kakšnem času. Za mene je to vse veliko bolj neumno kot BB, ki, kot sem povedal je res umetno ustvarjena situacija, s realnimi ljudmi...........

frina, please, oglasi se!

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. nov 2010 19:16

" C'est la vie! "  Kruha in iger!  "Vsako tele ima svoje vesele!"

naor

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. nov 2010 22:18

Ej, Ežoj, pa si me našel. Res gledam Big Brother, tokrat prvič. Ne bom pojasnjevala, kako sem padla v to, dejstvo je, da ga spremljam na TV. Iz preprostega razloga, ker me zanima, kako se ljudje odzivajo na različne situacije. Da stvar tudi pri meni ni tako nedožna, priznam, da z užitkom pogledam moja dva osebka, ki sem jima iz istih razlogov zelo naklonjena. Miša iz LAnge in Igora Misdarisa, ki je najbrž edini član skupine, ki ga poznam po imenu. Sem že dolga leta oboževalev Šukarjev, obiskujem njihove koncerte, Misdaris pa ima za moje pojme posebno karizmo. Pa Miško tudi. Tudi na njihovem koncertu sem že bila.

Ne razumem, koga BB poneumlja. Ali iz neumnih dela bolj neumne, ali iz pametnih naredi neumne. BB gledam iz zabave. Gledam obnašanje ljudi, njihovo spreminjanje in njihovo prilaganje. Pri tem je nepomembno, ali so slavni, ali niso. Tisti, ki v BB spadajo, imajo dovolj dela, sicer pa mi izbor razkazovalk mesa, ki so jih rekrutirali kot slavne, kaže na to, da nimajo tistih, ki bi jih radi imeli.

V resnici je Tv vedno nek privid resničnosti. V BB pa je resnična resničnost.Vidim, kako padajo maske. Si ne morem misliti, kako bo nekatere bolela glava, ko bodo videli, kam jih je pripeljala ideja, da bi se na tak način promovirali. Nekateri so se izkazali za razvajena, neprilagodljive, konfliktne, nezrele in neodgovorne.

Pri tokratnem BB je najbolj zanimiva zgodba o kadilcijih, ki so pripravljeni tudi " ubijati" za svoj cigaret. Pa zgodba o nezrelih, neodgovornih primerkih frocovja, ki zanje vedno skrbijo drugi, sami pa se niso sposobni odgovorno obnašati v skupini. Indolentonst do Zlatka, ki ga nihče ne postavi na realna tla, ampak ga imajo vsi radi, ker je " iskren", čeprav  bi mu jih bi bilo potrebno naložiti nekaj po riti.

KAj pa je drugega roman, kjer je medsebojna odvisnost in komunikacija opisana v besedi, ki ima neko zgodbo, ki ji je včasih mogoče takoj predvideti konec. BB je zgodba o karakterjih in interakociji v skupnini, ki je nihče ne usmerja, ki je težko predvidljiva, dogodke pa lahko opišemo sami. In kaj je v tem narobe ? Priznati pa je treba, da imajo zadaj dobor ekipo psihologov, ki vzpodujajo zanimive konflikte s svojim vstopom v dogajanje.

Mene zabava, je pa zanimvo, da najbolj in očitno najbolj zanesljivo komentirajo tisti, ki tega niso videli. Kako lahko ločiš dobro od slabega, če vedno, seveda po lastni presoji, gledaš samo dobre stvari. Za katere ti drugi povejo, da so dobri.

Osebno ne maram prenosa športnih dogodkov, ker se mi zdi, da je to kasttracija užitkov. Ko gledam delček nogometa skozi režo na stadionu, imam popolnoma drugačen občutek kot pri TV prenosu. Drugačen filing.

Kaj pa je drugega prenos športa kot resničnosti šov. Nekaj igralcev, pričakovane akcije, nato pa suspenzi in zmagovalec. Užitek je čustvo, ki je vselej enako, le pot je različna.

Ker mnogi govorite o tem, kaj poneumlja, mene bolj skrbi, da so dnevne novice, ki jih poslušam na TV, pšroblematično. Big Devil. To niso zgodbe, ki poneumljajo, to so zgodbe, ki nam jih pripovedujejo in prikazujejo, ker BIg Brother misli, da smo neumni.

Na srečo pa je pamet najbolj pošteno razdeljena- nihče se ne pritožuje, da je ima premalo.

Moje pameti po koncu BB ne bo nič manj, imela bom nekaj zabave in amaterske psihoanalize, zdaj so časi, ko je zabave premalo. Na srečo lahko sama izbiram, s čim se bom razvedrila. Z Bg Devilom, pri katerem me ima, da bi nekaj zabrisala v ekran, že ne.

 

 

F r i n a

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

15. nov 2010 23:51

Frina, dam ti prav, da ne more neka oddaja kar a priori poneumljati. So pa po mojem mnenju oddaje, kot so zgoraj omenjeni resničnostni šovi, vsebine, ki KRADEJO ČAS. Če bo nekoga za 2 uri na dan okupiralo gledanje, razmišljanje in pogovar o BB, to hkrati pomeni, da se bo 2 uri na dan MANJ ukvarjal s sabo (kaj si TI želiš, kakšne maske TI nosiš, kakšna so TVOJA realna tla, kaj so TVOJI problemi?), se manj ukvarjal s svojimi otroki, možem, prijatelji, družbenimi problemi, itd. Idealno bi bilo voditi našo družbo, če bi ljudje čim več delali in nakupovali ter čim manj razmišljali o resničnih željah, problemih, potrebnih spremembah. Treba je (z)graditi komplekse nakupovanja in instant zabave, da se ljudi zamoti. Zamoti med drugim z zgražanjem nad udeleženci šovov (saj šimfanje pač zmeraj paše, za pucanje ventilov menda) in razmišljanjem o tem, kdo v BB si zasluži "nominacijo" (saj ne vem, je "nominacija" nekaj dobrega ali slabega?). Dan ima 24 ur. 9 ur spimo in jemo, 9 ur smo v službi/šoli in na poti tja in domov, ostane nam torej približno 6 ur. Vsak sam razpolaga s svojim časom. Sama sem si izbrala študij, ki večji del študijskega leta terja večino "prostega" časa zase. In zato so mi tiste tri ure, ki mi na dan ostanejo, izjemno dragocene in jih želim izpolniti z vsebinami, ki me bogatijo: prijatelji, družino, glasbo, športom, kuhanjem, dobrimi filmi (Ljubljančani, ravnokar se dogaja Liffe! Kaj zaboga mate za gledat popTV!?). Še to. Primerjati Milana Kundero, George Orwella, Lojzeta Kovačiča, Douglasa Adamsa, Svetlano Makarovič, Stanleya Kubricka, Zdenjeka Svjeraka, G.G. Marqueza....... z resničnostnimi šovi ni dostojno. Dobra knjiga, dober film ti da mnogo več kot
frina je napisal/a:
BB - zgodba o karakterjih in interakciji v skupnini, ki je nihče ne usmerja, ki je težko predvidljiva, dogodke pa lahko opišemo sami
in ne rabim gledat več kot dveh ur Velikega brata, da to ugotovim. To sem storila pri prvem Bratu pred nekaj leti in predvidevam, da se koncept oddaje ni bistveno spremenil, torej ostajam pri Liffu in Orwellovem Big Brother-ju. perpetua

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. nov 2010 8:17

Tole mi deluje približno tako, kot če bi prišel  na nudistično plažo do vratu zapet puritanec in jih pričel zmerjati s packi (seveda ne bi priznal, da jih  je prej celo uro ogledoval z daljnogledom iz bližnjega hriba).

Tu so se zbrali gledalci BB, da bi pokomentirali svoja opažanja in za ostale, ki tega ne gledajo, bi bilo najbolj olikano, če bi jih pustili pri miru

Ežoj, priznam, da veliko raje, kot da bi zvečer gledala TV in se vdajala neproduktivnim političnim razpravam, vzamem v roke Viktorio.  Po njej dosti bolje spim .

 

 

 

Cila

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

16. nov 2010 8:19

Kaj zaboga je pa tako kul pri Liffu? To da se pokažeš tam, da si del te urbane intelektualne smetane, ki se obnašajo prav isto kakor Koloseju? Samo enkrat sem bil in nikoli več, kino je umrl. Podobna zgodba je s Kinom Šiška, kjer je edina pomembna stvar da se lahko naslednji dan o tem pogovarjajo na kavi s sodelavkami v kakem oglaševalskem podjetju. Glasba in filmi pa tudi niso vrhunski razem izjem.

Primerjava teh dveh "dogodkov" ni v kontekstu, sam raje doma na kavču gledam BB, kot opazujem metroseksualce v Cankarju...

Commis débarrasseur

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

16. nov 2010 9:21

Kaj pa slavni politiki in ministri, direktorji, ki jih gledamo vsak večer na poročilih? Ti nam še bolj dvigujejo pritisk! lp baška

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti