Jožefevo

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 931

19. mar 2007 17:16

Ežoju in vsem Jožetom, Jožicam in vsem ki danes praznujejo iskrene čestitke. reza

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

19. mar 2007 17:46

vsem ki danes godujete! val

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

20. mar 2007 9:28

No jaz pa včeraj nisem imela god ampak rojstni dan! Doma me v šali pokličejo Jožica...

Pravijo če ga na Jožefovo kida-poletje ne bo kaj prida! Ja bomo videli, a ne? 

ANJA

gaja 1  

član od: 29.12.2006

sporočila: 378

20. mar 2007 10:46

Hvala lepa, mi Jožefi imamo pa letos res eno svojo zimo. gaja 1

marmeladka  

član od: 15.1.2005

sporočila: 258

20. mar 2007 12:00

Vsem godovnikom zelim vse najboljse! Anja tebi pa vse najboljse in izpolnitev skritih zelja! marmeladka

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. mar 2007 12:29

hihi, ne vem, če ežoj sploh praznuje god, ampak ziher je ziher, ne?, torej: ežoj, fajn se mej danes, pa če praznuješ ali ne... pa še kako baklavo naredi:) Leta pa - vsako nam dan možnost, da naredimo kaj, kar še nismo, pa smo si želeli in če kdo to ve, je to ežoj s svojimi čugeni in tahan halvo, a ne, ežoj!;) Veri

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. mar 2007 12:49

Vsem prav lepa zahvala za čestitke ( tudi JORDI ), uradno praznovanje pri meni bo v soboto, ( za baklave ne vem če bodo, vino pa bo sigurno, na žalost ne gemaj ). Včeraj se je naredilo takole:

Na svoj god pa ne bom preveč migal ( se odločim ), mal bom uredil papirje, pa na banko neki plačat, pol , ob 13-i uri imamam zdravniško kontrolo ( nič hudega, špiknejo te v prst, neki ti izmerijo in ti zdravnik določi količino zdravil za kontrolo koagulacije, skoraj bi lahko užival, če te špikanje veseli, mene pa ne ), pol pa kosilo, pol pa grem do Celja ( moram nabavit en material v ind. prodajalni ), do teme bom že doma. Doma imam nekaj kremenatlc, pa bom poklical dva " kamarata" da se mal usedeva in kakšno rečeva ( saj veste, svetovni problemi nas čakajo ). To je osnovni načrt, naredilo se je pa takole:

že tole urejanje papirjev, čakanje na predračune ( šele sedaj sem se spomnil da mi iz kartonaže niti niso poslali predračuna ), pa banka,se zavleče, da sem skoraj zamudil na kontrolo, pri zdravniku gre ponavadi hitar, ampak to je ponavadi, včeraj se je zataknilo pa sem končal po drugi uri. Kosilo, sreči že pripravljeno ( stročji fižol, kuhan kot enolončnica " boranija ", moram porabit zaloge, kmal bo novi ), ura je že čez tretjo, moram pohitet, ind. prodajalna dela do štirih. V avto pa na pot,( ponavadi grem čez hribe, na Prebold ), pridem do ind. prodajalne pet minut do štirih, dvignem " robo " in sem prost. Ne daleč stran je ena lepa trgovina Kalia, grem mal pogledat, zanimajo me semena, pa lonci za rože ( imajo ), pol če sem že v CElju, grem v Špar pogledat tisti opekač vaflov, ko Veri sprašuje če je uporaben ( nimajo ), pol grem zraven v ( menda ) Baumax, opekača nimajo imajo pa semena buč ( špagetarica, red etampes, qintale , hokaido so pa imeli v tisti kalii). Če od vsake sorte buče, ki sem nabavil seme, pojem po le eno bučo, mi bojo iz ušes gledale.

Pozno je že, tema se dela grem nazaj, še v Žalec v merkator po eno tesnilo in domov. Sneži kot za stavo. V Žalcu kupim tesnilo ( opekača vafljev nimajo, imajo pa semena špargljev in artičok, trgovka ni slišala da bi to kdo sejal, ampak zagotovo bo raslo če že semena prodajajo ). Ven na parkirišču sneg, da si ne upam čez hribe domov, OK, grem na Laško, tam je glavna cesta, to bo sigurno spluženo, ni problemov. Sneg gre da bolj ne more, jaz za enim avtom čist počasi do Rimskih Toplic, večkrat me je imelo da ga prehitim pa sem se zmeraj vzdržal ( a sem že povedal, da na tistem koncu cest ne plužijo ).

OK, sam še čez tale hribček, reče mu se Marno ( na gorenjskem bi rekli: to hriba videlo ni to je pukla ) in sem doma . Je vraga, pod vrhom zastoj, nikamor. Ustavim se, pol pa ne morem več speljat, mal nazaj, ne pomaga, obrnem se nazaj, par sto metrov nazaj je picerija, tam bom mal počakal, bojo že razčistili, lahko spijem kavo ali kaj podobnega ( morda se še pri rimljanki oglasim ). Tam na parkirišču ena dva avta, ki so se vrnila tako kot jaz, čist črnogleda glede pluženja. V redu, bom dal verige in grem. Vzamem verige, ne gre premajhne ( verige imam zaradi policajev, ne za na kolesa ). Kaj čem naredit, da kjerga kličem, pa da še kdo obstane, ne gre. Grem poskusit še enkrat. Poskusim in pridem na vrh ( mim dveh ustavljenih tovornjakov, meni se na srečo ni bilo treba ustavit, če bi , ne bi znova speljal , pol sem slišal, da so cesto zaprli, verjetno sem jaz med zadnjimi, ki so včeraj prevozili ). Ura je pol devetih, doma povečerjam, nobenega ne kličem, zaspim med Štefančičevo oddaj. Danes zjutraj, skuham kavo, vključim računalnik ( tako kot zmeraj ) zgodi se pa nič: telefon ne dela. Mal pogledam, ne vidim nič, pogledam ven, podrt drog telefonske napeljave, kabel na cesti. Pokličem 116, in pridni fantje, malo prej so me povezali s svetom.

Tako se meni pripeti, nekdo bo rekel, da sem imel srečo, jaz pa vprašam: kaj pa vi, ki ste doma na toplem sedeli, a vi pol niste imali srečo?

No, pa še enkrat hvala za čestitke.

ežoj Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 20. mar 2007 12:54:50 Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 20. mar 2007 12:55:30

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. mar 2007 13:16

Ežoj, škoda, da nisi nič časa porabil pri onem Guliverju. Priporočam za kdaj drugič.

Mene seveda ni bilo doma, ker sem čez teden na raboti v prestolnici. Pa spluženo do nas najbrž tudi še ni bilo.

Ti pa za prihodnjič namignem, da Marno res ni prelaz tipa holmček, ampak je kar težaven (izkušnje, izkušnje,....pa jaz nisem še nikoli ne prilezla čez!!!!). Imel si pa še eno možnost: šel bo do Zidanega mosta in ob Savi v Hrastnik. Ozka cesta, s semaforji, ampak vmes preverjeno ni Marnega.   

No, saj tako godovanje si boš pa ja zapomnil, a ne????

Mimogrede, a kremenatlci so še? Lahko pridem na kosilo, predvidevam, da so ceste splužene, kabel je očitno tudi odstranjen????

 

rimljanka Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 20. mar 2007 13:17:02

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. mar 2007 14:28

hehe, ežoj, tudi v prestolnici je za par minut zmanjkalo elektrike včeraj oz. danes ponoči. Najprej okoli najinega bloka, potem pa še tu. NO, fant si je hitro tekel zobe umivat, da bo šel spat, predno elektrika pride, ker če je ni, se tudi učit ne more, ne... Pa so ga vrli delavci prehiteli, elektika je prišla že medtem, ko si je zobe pral (res pa je, da si jih dolgo umiva) in tak se je pač hočeš nočeš šel nazaj učit (danes je mel izpit - je dobro naredil:), očitno se je elektrika splačala;) pa dober tek obema z rimljanko in kremenateljci! Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti