Naši najbolj ponesrečeni nakupi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. jul 2012 10:01

mamamia je napisal/a:

Eden mojih mimo nakupov se nanaša na nek pripomoček v 236 delih, za rezanje zelenjave, ribanje ipd. 12 nastavkov, pa osnovni nastavek z motorčkom, že nekaj let samo prostor zavzema, nikakor da se ga odkrižam.

 

In tudi o bluzah  ne bi ... če mi je katera malo preozka, si msilim da bom pač malo shujšala, ker itak moram, in potem veselo visi v omari in čaka na moje boljše čase. Hahaha, enih pet imam takih ... malo španajo čez hrbet, da ne rečem direktno čez trebuh ...



mamamia

 

Ni preozka, nima šsranje, bluza je LANSKI model.

F r i n a

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

15. jul 2012 10:09

haha, frina, predlanski ...

mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. jul 2012 10:13

[citat=--Cila--]

[citat=--frina--]

Po  razsikavi trga v Avstriji, tudi Ikea in še nekaj drugih trgovin, je moja ekipa usposobljenih in izkušenih ( že upokojenih) komercialistov ugotovila, da ni več v ponudbi.

Nekomu iz ekipe je prodajalka povedala,da na avstrijskem trgu tega sploh ne prodajajo, da se dobi samo na Madžarskem. To pomeni, da najbrž Avstrijci jedo samo kupljene nudlče, mi pa se itaq zgledujemo po sosedih.

Še vedno upam ...

F r i n a[/citat]

 

Konec: imela sem 3 strojčke: ena Ampia, mama ni zadovljna in še vedno uporablja starega, na našem trgu najbolj pogustega, ki ga je sama sešrafufala. Pri srcu ji je, ker vedno znova pove, da se je proizvodnj tistiih osnovnih, povečla za 400%, ko je predlagala invacijo. Tudi stsikalnica za kekse, iste proizvodnje, se je pričela v Sloveniji proizvajati na njen predlog. Obrtniku, ki je delal strojšče za rezance, ki pokazala tisto češko stiskalnico in predlagala, da naj začnejo delat tole. V nekaj meseceih so začeli. ( Ne povem, od kod sem doma).

Ampie ne dam. Kupila sem si svoj stro za fimo maso, ki ga nisem nikoli uporabila, v eno akciji v Leclecu.

Kupila sem enega za darilo, neka razprodaja. Podarila sem ga mamini sestri, kjer so lani pogoreli. Pravi, da je bistevno boljši kot je bil tisti, ki ga je imela prej. Žal nimam odveč hiše in več denarja.

Ni gospodinjski aparat, in ni zgrešen nakup, mogoče pa koga žuli klasičen televizor.

Ste pomislili na varovance domov ostarelih. Mi imamo pripravljene tri, ki jih bodo varovanci veseli.

F r i n a

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

17. jul 2012 12:17

Zaradi majhnosti stanovanja zelo pazim, da ne kupujem reči, ki jih ne rabim ali nimam kam pospravit.

Ampak en ponesrečen nakup pa zelo bode v oči: odcejevalnik za posodo iz Ikee http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/100181 Tako se mi je zdel praktičen, pa še rostfrei je bil, ne grd plastičen, da sem ga kupila, ne da bi pomislila, ali sploh imam dovolj prostora zanj. Šele ko sem ga doma sestavila in postavila na predvideno mesto, mi je potegnilo, da je odločno prevelik .  Zdaj razstavljen in zapakiran ter nikoli uporabljen v omari že vsaj tri leta čaka boljše čase in dela gužvo. Občasno ga komu ponudim, a ga nihče noče. Če ga kdo hoče, naj se mi javi. Ne pošiljam po pošti, ker precej tehta, tako da ga lahko prevzamete osebno v LJ ali na Gorenjskem.

motovilčica

antonija8  

član od: 13.12.2005

sporočila: 325

17. jul 2012 12:47

Berem tole o zgrešenih nakupih in kar nekajkrat omenjate preozke bluze, pa sem se spomnila finte kako rešiš malo preozko bluzo, Jaz jo kar zašijem ob gumbih in sicer od prsi do popka in si jo oblačim kot majčko čez glavo. Preverjeno......

 

antonija8

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. jul 2012 16:58

Hura, gotovo bom zmagala!!!!i

Danes so mi dostavili nov štedilnik, kao širine 50 cm. Ko smo ga hoteli zmontirati, smo ugotovili, da je širina 51cm. 

(Gorenje vs. Candy). Zdaj me čaka predelava kuhinjskega elementa za 1 cm!

Moj tišlar pa na morju, nov štedilnik sredi dnevne sobe, ker so se moški razkurili, da ga ne bodo nesli nazaj v klet 4 nadstropja niže. Skuhala sem na starem, ki bi ga naj danes prišel kolega za svoj vikend iskat.

 

Sem dobra, a????

marjja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

18. jul 2012 11:09

motovilčica, dotični odcejalnik sem tudi jaz gledala, pa se nekako nisem mogla odločiti, a mi sploh paše not ali ne... Mi je pa bil na prvi uč všečen, priznam...

Loni Makaroni

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

18. jul 2012 13:57

Marjja ne me strašit - ravno so mi dostavili indukcijsko ploščo, ki je širok a80 in ni bila poceni, luknja je pa izrezana in sam upam lahko, da bo pasala not :D Je bila luknja izrezana že enop leto prej, preden sem kupila to ploščo.


Je zgrešena investicija, ker 80 sem hotela zaradi 5 kuhališč, pa take z 80 sploh ne obstajajo, ampak je ona 5 stvar samo ohranjevalnik toplote. Kdo to sploh rabi...

 

Tako, da oni 60 široke so pa ful cenejše... Ta je bila okrog 800, sicer pa pri nas pridejo tudi 1400 eur. Ona navadna pride pa okrog 300 že tud... Ful zgrešen nakup, priznam...

 

Zdaj mi pa še povejte - a se mi splača res kupit pečico s pirolizo in izvlečnimi vodili, ki menda pride okrog 900 eur ali bi bil to še en zgrešen nakup?

 

Pa še ene par takih imam - npr. en strojček za rezanje zelenjave, ki ga itak ful reklamirajo. Men ful ni v redu, koščki zelenjave se zatikajo in ne nareže vsega. Tist nastavek, ko bi pa moral rezat zelje, zaradi česar sem ga kupila, pa reže predebelo.


 Še ena mim stvar mi je namizna konvekcijska al kaka že, pečica. Mi jo je sicer mama podarila. Kr neki... Sam hvala mami, ker je pa bila vseen uporabna eno leto, ko ni bilo pečice, sej drugega ko pa piščanca, pa tam not tako ne moreš pečt. Jaz pečem še ribje palčke, sam za 8 ribjih palčk, kot jih midva pojeva, je čist preveč pucanja...

 

Mislim, da si niti aparata za sladoled ne bom kupila. Sem ga hotela. Ugotovila sem, da isto pride, če dam zmrznit sadje in ga skupaj z melkom spasiram s paličnim mešalnikom in dam tisto ledeno mešanico nazaj v zmrzovalnik.

 

Aja, pa en beden stiskalnik citrusov... Fuk počasen, pa ful za pucat.

xxs

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

18. jul 2012 14:14

@xxs: Piroliza je super. Spuca pečico do konca. Sej to imajo zdej že skoraj vse pečice (ali se motim?). Za izvlečna vodila pa ne bom nič rekla, ker jih nimam. Sama ne vem, če bi jih rabila, če bi imela pečico višje gor in ne pri tleh.

 

 

 

 

Urša

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

18. jul 2012 15:25

xxs je napisal/a:

 

 Fuk počasen, pa ful za pucat.



xxs

 

Svetovn!!!!!!

Za pirolizo ne vem (je pa ena pred mano napisala), izvlečna vodila so pa super!!!

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti