Naši najbolj ponesrečeni nakupi

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

14. jul 2012 18:21

Hahaha, jaz pa mlada zakonska žena!

Joj Naor, oprosti, ko sem šla še enkrat brat svoj post, pa sem ugotovila, da se bere točno tako. Oprosti, zavedla sem te, nehote.

Sem srečno ločena po 13 letih nesrečnega zakona, 4 leta srečno samska, zdaj pa 5 let srečno v izvenzakonski skupnosti. Stara sem torej....ah, ni važno!

Ta peripetija se je zgodila za moj prvi rojstni dan v izvenzakonski skupnosti, ko je bil moj dragi pač še bolj neroden, zdaj smo to že poštimali, kot praviš, piskre kupujem sama.

V.d. svakinja pa je čisto krasna ženska in se dobro razumeva. Pač njeni nakupi so malo manj posrečeni. Mišljeno je bilo bolj za hec. 

Sicer pa imam tudi sama na vesti kak nepremišljen, nepotreben nakup....

marjja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

14. jul 2012 18:29

Jaz sem tudi od svakinje dobila set za pedikuro, samo da ne vem ali iz Topshopa ali od kod drugod. AMpak je sila uporabna reč, lepo se da koža zbrusit tako na petah kot na prstih ... Tako da ne vem zakaj vprašanje, kaj naj si s tem setom počneš? Mogoče je pa svakinja le malo nerodna pri  izbiri. Lahko gledaš tudi drugače: kaj pa če ti sploh ničesar ne bi kupila in bi tvoj rojstni dan lepo "prešpricala"?

 

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

14. jul 2012 18:44

S tole temo ste me spravile v smeh.

Prvič: Res so bili čisto drugi časi...Ko sem bila še otrok (ene 8 do 10 let stara), je moja draga oma dobila za rojstni dan sesalec. Meni se je to zdela krivica vseh krivic  in ko sem bila sama pred tem, da se poročim, sem dragemu povedala, da naj mi nikoli ne prinese gospodinski aparat za rojstni dan, obletnico ipd. Lahko mi prinese rožico, da poljubček...samo aparata ne. Gospodinjski stroji sodijo v gospodinjski proračun in so v dobro vsem članom družine, četudi morda samo en opravlja z njim.

Drugič: Ajaj, kitchen gadgets. Tako rekoč vse, kar imam, uporabljam. Seveda ne vsak dan, niti tedensko ne, ampak jaz sem znana po tem, da skrbno odstranjam "junk". Ker tisto, kar ne rabiš, je v bistvu junk.

Imam mašino za sladoled, ki je, odkar sem ugotovila, da lahko naredim sladoled v multipraktiku, ne rabim več. Multipraktik je bil zelo poceni in je prišel z enim kupom nastavkov. Ker teh nisem rabila, so romali v smeti. Pred kakim letom se mi je pokrov pokvaril in na srečo sem po 10ih letih našla na internetu še en identičen mašin, to pot za pol cene prvega. Neuporabne stvari so spet romale v koš, ostalo je spravljeno za rezervne dele.

Mikrovalovka, ki spada pri nas pod belo tehniko, mi je zadnjič crknila in je bila kar kriza dva dni, dokler ni prišel serviser in jo pošlihtal.

Imam nek lonček za penit mleko (dobila za darilo ) in ga bom odnesla v dobrodelne namene. Prah se mi dela na nekih lončkih za čaj, ki niso za MV, bodo tudi romali v koš, so čisto razpokani. Pravkar sem namreč sredi čistke, pleskanja in podobnih frkarij.

Kitchenaid z nastavnom za rezance, nastavni mešalnik (blender), pannini mašina (kontaktni raženj) in navaden toaster (opekač) so vedno v uporabi, prav tako ročni mikser (odvrgla metlice za testo mesit in še en nastavek). Palični več ali manj počiva in ga zelo redko rabim. Čaka, da se bo pokvarril, ampak ker preveč počiva, se to verjetno ne bo kmalu zgodilo. Magic bullet naredi krasne margarite in ga tudi jemlje hudič. Ne zaradi prepogoste uporabe, ampak ker je dizajn tako slab.

Enkrat sem kupila nek fensi (beri: drag) ročni odpirač za konzerve in se jezila, ker ni delal. Nemški inženiring, ha! No, dokler moj dragi ni ugotovil, da je res prvovrsten in da krasno odpre konzerve, samo k problemu je treba pristopiti, kot se spodobi.

Našega odpirača za steklenice s plutovinastim zamaškom tudi ne znajo vsi uporabit.

Enako je s temili prijemalkami (joj in sramežljivost, ker ne najdem boljše besede), ker se same zaklepajo in odklepajo. Sem tudi rabila enega z doktoratom, da mi je pokazal, kako to dela.

20 let nazaj sem dobila centrifugo za solato in po pravici povem, da sei ne predstavljam življenja brez nje.

Imam tudi mandolino za ribanje krompirja in zelenjave, z njo že drugo leto delam cukinijeve špagete. Čebulo še vedno narežem strikno na roke.

Rezalnik za salamo pride večkrat prav, gorilnik na plin, ki ima bombico veliko kot je bombica za lak za lase pa počiva, je pa prišel presneto prav za kuhanje čaja, ko smo bili enkrat sredi hude zime brez elektrike 9 dni. Ga ne dam, čeprav zdaj kuham na plin. 1 krat na leto na njem pripravim shabu-shabu.

Šivalni stroj mi pride prav vsake toliko časa. Verjetno sem kaj pozabila.

 

 

Vanja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

14. jul 2012 19:33

Joj, pa kaj je spet, kot hec sem to napisala, mamamia, saj sem razložila, svakinja je fajna, ne kritiziram je, set za pedikuro mi pač ne leži, imam druge načine za reševanje trde kože na petah. A prav?? 

marjja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

14. jul 2012 20:05

ja, saj jaz tudi nisem nič slabega mislila , samo je tvoj drugi  mail prej priletel kot moj , pa je iz prvega bilo razbrati malo drugače; sicer pa vidim, da si dobrovoljka

 

Moja svakinja je tudi fejst punca, zato smo jo za okrogli rojstni dan, rockerco staro,  poslali v London na koncert Brucea Springsteena, v Hyde parku je .... ravnokar se začenja tam, s hčerko uživata

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. jul 2012 20:08

Marjja, ok, včasih je človek kar prec ful pameten. Taki časi so, hehe! Sem vesela, da je vse kot mora bit!

 

naor

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

14. jul 2012 20:16

No, fajn, samo da smo se zmenile, hahahaha! Zato vam pa zaupam še nekaj. Pred 14 dnevi sem imela rojstni dan in dobila od svakinje prečudovito orhidejo (sem je zelo vesela) in ........ divje erdeč lak za nohte - tudi prav!

Še vedno trdim, da je super ženska in sem vesela, da me sprejema in se spomni!

Pa ko sem glih iskrena: el. ožemalnik limon, cenen palični mešalnik, aparat za hotdog.....vse to so moji "pametni nakupi". Več pa zaenkrat ne priznam!!!

marjja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

14. jul 2012 20:42

Eden mojih mimo nakupov se nanaša na nek pripomoček v 236 delih, za rezanje zelenjave, ribanje ipd. 12 nastavkov, pa osnovni nastavek z motorčkom, že nekaj let samo prostor zavzema, nikakor da se ga odkrižam.

 

In tudi o bluzah  ne bi ... če mi je katera malo preozka, si msilim da bom pač malo shujšala, ker itak moram, in potem veselo visi v omari in čaka na moje boljše čase. Hahaha, enih pet imam takih ... malo španajo čez hrbet, da ne rečem direktno čez trebuh ...

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. jul 2012 21:36

Ja, ja, imam lepo krilo že veliko let v omari za opomin. Sem si kupila to krilo rekoč, vržem dol kilco al dve in mi bo kot ulita. Revica uboga, ni se imela prilike sprehoditi po promenadi niti enkrat. Z leti nakupujem vedno manj, ker zdaj že skoraj vem, da več kot imam, skoraj ne potrebujem več.

Mamamia, ena moja sorodnica ima oblačila za + 10kg in - 10kg. Zato ne meči bluzic stran, ne veš kdaj pride tistih -5 kg al kolk jih imaš že preveč!

 

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

14. jul 2012 22:18

Itak da jih ne mečem stran, upanje umira zadnje ....

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti