Zamrzovalnik

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

tema odprta - 13. mar 2007 12:41 | ogledi: 2.527 | odgovori: 5

Pred časom sem kupila kombinacijo hladilnik + zamrzovalnik (2 predala, oz. bolje 1,5, ker je spodnji zaradi motorčka za polovico manjši) in imam izredno malo prostora za zamrzovanje. Premišljujem o nakupu samostojnega zamrzovalnika, pa me malce bega (glede na to, da vsa živila kupujem) ali je nakup smiselen oz. kako velikega naj kupim za naše malo gospodinjstvo.

Zanima me, koliko litrov ima vaš zamrzovalnik oz. koliko litrov/osebo v gospodinjstvu ob predpostavki, da tudi ve nimate svojega vrta ali živine?

Malce hecno vprašanje, ne? Saj vem, da je odločitev moja...

Pozdrav, Lipa

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

13. mar 2007 13:30

hej lipa, zamrzovalan skrinja je fantastična zadeva, saj ni vedno nujno da je vse sveže kupljeno,.. jaz naredim vedno več sarm,filanih paprik,pasulj, segedin,...skoraj vse jedi na žlico zamrznem za še eno kosilo(tako ne jemo istega tri dni) in včasih paše dan brez kuhe,... potem pa je tukaj sezona sveže zelenjave in temu primerne cene,jaz spakiram pardižnik in papriko pripravljeno za sataraž sredi zime(moji so ga vedno veseli), pečena paprika, naribane bučke ali kumare za omako, paketki za govejo juho, smokavc, slive za cmoke ali pa že pripravljene cmoke,.... kej je potem šele kak ostanek potice, ter da sploh ne govorim o mesu itd...... uglavnem če si oseba ki si rada kdaj olajša dan potem si vsekakor omisli skrinjo lahko tudi tisto na tri predale, ne vem koliko vas je v družini in kaj radi jeste,..... srečno pri odločitvi,... plopsa

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. mar 2007 13:43

Četudi nimaš svojega vrta in domačega mesa,s e je smiselno vprašati tudi, ali kuhaš na zalogo. Jaz imam raznorazne omake, golaže, štruklje, raznorazne cmoke, enolončnice, pa tudi skoraj gotove jedi kot so lazanje, vse po porcijah zamrznjene. Prav tako imam zamrznjeno ajdovo kašo, pšenico in piro. Zamrzovalna skrinja je samo moja, pa je vedno polna, še kak sladoled se najde... Imam doma še polovico zamrzovalne omare, tista je pa za domače dobrote. ne bi imela nič proti, če bi imela še eno, sem pač začela malce več vlagati. Sama imam tako:

http://www.bof.si/product.cp2?guid=0F45111B-B6D Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. mar 2007 16:19

 

Meni je omara veliko bolj praktična kot skrinja, bolj pregledno je vse in pa lažje je jemati ven, vsaj meni. Pa še manj prostora zavzame. Je pa res, da v skrinjo morda lažje shranjuješ večje in višje posode ali na primer cele odojke. Sem imela oboje, pa ko se je skirnja pokvarila nisem nikdar obžalovala, da sem kupila omaro.

Mamamia

mamamia

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

13. mar 2007 19:57

Hvala vsem za odgovore. Verjetno se bom odločila za omaro cca 208 litrov = 404 € (čeprav so skrinje cenovno res ugodne; 147 l = 250 €). Uf, se mi zdi, glede na trenutno stanje, pravo razkošje... Vem pa, da se človek hitro razvadi in bo kmalu polna. Še za "firmo" se bo treba odločiti. Domača Gorenje me je že večkrat razočarala... sedaj pa res ne vem ali naj jim še enkrat zaupam?! LP Lipa

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

13. mar 2007 21:37

uh jst mam zanussijevo in ma 6 predalov-eden malo večji. pa je kar skozi polna. ker veliko delam na zalogo. Najbolj meso. pozimi mmao koline-nimam kmetije ampak tasta in tašča vsak pri svojih sorodnikih dobita pujseka pa midva sva lani kupil pol pujska zase pa s eje kar napolnilo. Pa tud sicer meso kopujem na zalogo-kupim par kil vsakega po malem pa spakiram po svoje pa je vedno pri roki. lucijana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti