Frizer

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. okt 2012 9:57

Pa saj lasje so vmes zrasli, ne?

Ultranova, če si protestno zapustila prizorišče, si pač to naredila. Vprašanje, ki si ga moraš pa ti zastaviti, je to, zakaj ta dogodek še kar nosiš v sebi. Je bilo res tako blazno pomembno? Je res blazno primerno puščati sledi o sebi na način kot "tista, ki je odkorakala od frizerja z mokro glavo..." Ker, če takole "razrešuješ" nesporazume, kaj pa potem počneš, ko pa res pride do problemov? Je pač tako, da človek veliko pove o sebi skozi takšna dejanja in na temelju tega si okolica ustvari mnenje o bodočih ravnanjih.  Tudi tvoja bližnja okolica. Če si npr. tale dogodek večkrat obnovila v službi, si je verjetno tudi delovno okolje o tebi ustvarilo svoje mnenje (kot o nekom, ki ne zna dovolj prepričljivo in brezkonfliktno uveljaviti svojega mnenja).  Če hodiš pa še v šolo, si morda tako ostrega mnenja nisi pridelalal, plusov se pa s tem ne dobi. Kakorkoli obračaš, v tej zgodbi so lasje in frizer v stranski vlogi, glavno vlogo imaš pa ti. Drama queens niso posebej seksi.

Vendelina jr.

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

29. okt 2012 10:11

zrasli,zrasli,Vendelina Si prav ugotovila,da ga še nosim v sebi.Verjetno pa zato,ker je to moj edini tak primer,da sem odšla,brez dokončne "borbe".Verjamem,da človek,ki to dela povsod,ni ravno vzgled,ne sebi,ne drugim.No,na srečo,se mi to ne dogaja. Sem pa vesela,da razumeš,kaj sem hotela povedati

ultranova

Cornellia  

član od: 11.5.2006

sporočila: 103

29. okt 2012 10:51

ultranova je napisal/a:

A je tako težko razumeti,da sem se prej posvetovala in da je bilo potrjeno,da bo to pravo,kar je bilo na sliki.Saj nisem zahtevala 100% enakost.????

In nisem šla v nobeno drastično spremembo. Že preberete ne dobro,pa komentirate ravno kontra. Kot frizer.



ultranova

 

Ultranova, pomiri se. S svojim komentarjem nisem želela valiti krivde nate, ampak sem samo dodala svoje mnenje o dobrih/manj dobrih/slabih frizerjih in (ne)zadovoljstvu z njihovimi storitvami.

Očitno tvoj frizer ni bil kos nalogi. Se zgodi. Še dobro, da lahko sami izbiramo, kje bomo potrošili svoj denar, kajne? ;)

Cornellia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

29. okt 2012 11:24

Tudi jaz sem pred 20 leti hodila k Miču na Vič in sicer sem takrat imela še trajno. Za moje pojme so bili takrat špica, ampak vse do trenutka, ko me je njegova pomočnica s preparatom za trajno polila( ja, dobesedla polila) po lasišču. Preparat mi je stekel na pulover, opazila sem šele doma, ko sem ga slekla. Lasišče se mi je vnelo, tako, da se je dobesedni luščilo. Nazaj nisem šla,ker sta se z možem poznala, ampak nikdar več pa ne na frizuro. Potem sem začela drugam in imela dolga leta dobro, a zelo drago frizerko. Je bila pa vsaj tako korektna, da mi je plačala hlače, ko je kapnila barva nanje...pa kdaj pa kdaj vzela izmed uradno odprtega časa ( praznovanja...). Ko je ena izmed njenih najboljših frizerk šla na svoje, sem šla čisto iz firbca k njej. Super me je uredila, postrigla, plačala sem pol manj.Še vedno občasno hodim k njej( ko potrebujem spremembo, konkretno striženje). Zaenkrat me barva in striže moja hči, ki je končala frizersko. Zaenkrat še nima toliko izkušenj, vendar počasi bo. Moram pa priznati, da je vsak mesec boljša....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

lanzarote  

član od: 1.3.2011

sporočila: 6

29. okt 2012 13:18

Mislim, da je najbolj potrebno komentirat nekaj, kar sploh še ni bilo izpostavljeno (kar me kar čudi):

takole "šimfanje" vsepovprek in malo na splošno na forumu - čez konkretna imena in konkretne storitve - je, milo rečeno, nekorektno.

Če karkoli ni OK in nismo zadovoljni, bi od odraslih ljudi,ki prevzemajo odgovornost za svoje življenje pričakovali, da se zmenijo osebno z dotično osebo, podjetjem ... ne pa trpeče in žrtveno tarnali preko foruma in preko subjektivne izkušnje skušali dajati objektivno oceno tistega, ki je storitev/izdelek/... nudil.

Po sistemu rekel, rekla ne delate dobrega nobenemu, tudi sebi ne.

lanzarote

lanzarote  

član od: 1.3.2011

sporočila: 6

29. okt 2012 13:20

P.S:: dobro izbran trenutek, da se prvič oglasim, ne?

lanzarote

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. okt 2012 13:35

Se bom še enkrat oglasila, ker se čutim malo izzvana. Načeloma se strinjam tako s teboj kot tudi z Vendy, ampak...

Vedno je ta ampak. Jaz sem človek, ki ne gojim zamer, dogodek pri frizerju pa je priplaval na dan, ko sem prebrala prispevek od Ultranove. Bila je neprijetna izkušnja, na katero ne mislim ravno vsak dan.

Se pa vprašam, zakaj  bi nekoga, ki šlampasto opravi svoje delo ne imenoval ??  Mi smo družba, kjer se vse skrije pod preprogo, kar ni dobro, pohvali se pa tudi težko. Na prejšnjih straneh so bile pohvaljene dobre frizerke z imenom in priimkom, torej? 

 

 

naor

lanzarote  

član od: 1.3.2011

sporočila: 6

29. okt 2012 13:44

Razumem, naor, kaj razlagaš. V mislih sem imela predvsem možnost reševanja nastale situacije. Forum ne nudi rešitve pač pa le "napihovanje" nekih čustev in občutkov.

Izpostavljanje nekoga z imenom in priimkom pa je problematično (zaradi prostora, anonimnosti udeležencev ter splošnih in pavšalnih trditev).

Vsekakor pa je na mestu, da se izpostavi vsakogar in se ga pokliče na odgovornost, če so za to razlogi. Vendar ne na forumu.

lanzarote

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

29. okt 2012 15:05

Ko se s prijateljicami iz Ljubljane pogovarjamo me skoraj vakič zadane kap. Nenormalno koliko nekateri odštejejo za frizerja, cene v Ljubljani so astronomsko visoke.

Mi se že vrsto let friziramo pri isti frizerki. Sama za striženje in barvanje srednje dolgih las plačam 35€. Moško striženje stane 8€

 

Se pa velikokrat pobarvam tudi sama doma. Še nikoli nisem izpadla kot jajčevec tako da bomo to prakticirali še naprej

Roncolino

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

30. okt 2012 2:54

Trixi je napisal/a:

Tudi jaz sem pred 20 leti hodila k Miču na Vič in sicer sem takrat imela še trajno. Za moje pojme so bili takrat špica, ampak vse do trenutka, ko me je njegova pomočnica s preparatom za trajno polila( ja, dobesedla polila) po lasišču. Preparat mi je stekel na pulover, opazila sem šele doma, ko sem ga slekla. Lasišče se mi je vnelo, tako, da se je dobesedni luščilo. Nazaj nisem šla,ker sta se z možem poznala, ampak nikdar več pa ne na frizuro. Potem sem začela drugam in imela dolga leta dobro, a zelo drago frizerko. Je bila pa vsaj tako korektna, da mi je plačala hlače, ko je kapnila barva nanje...pa kdaj pa kdaj vzela izmed uradno odprtega časa ( praznovanja...). Ko je ena izmed njenih najboljših frizerk šla na svoje, sem šla čisto iz firbca k njej.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Pa taka dobra, draga in celo korektna frizerka, ki še ogrinjala nima in kaplja z barvo po bregešah svojih strank... Ni čudno, da dela celo zunaj uradnih ur in da ji je utekla najboljša delovna moč.

Glede na to, da nekatere ne samo, da ne reagirate, ampak celo šele doma opazite s čem vas frizerji dobesedno ali pa v prenesenem smislu polivajo po glavah in obleki, se ne čudim, da kakšni od vas kdaj pa kdaj prekipi in jo kar z mokro glavo užge v veselje urbi et orbi. Saj očitno ni kakšne večje razlike.

 

 

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti