Ice

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

tema odprta - 19. feb 2007 7:33 | ogledi: 2.699 | odgovori: 6

»ICE« V VSAK MOBILNIK!

Kaj ni res, da imamo dandanes vsi mobilnike, s stotinami oseb/številk v imeniku? Toda kljub temu razen nas nihče ne ve, katere številke pripadajo našim dragim in bližnjim. Za trenutek is zamislimo situacijo, kjer smo vpleteni v nesrečo ali srčni napad. Ljudje ki nam pomagajo pa imajo naš mobilnik, vendar ne morejo vedeti, koga naj pokličejo da bi obvestili naše domače. Da, v  našem imeniku (in med zadnjimi klici) je na stotine imen, toda katera je prava kontaktna oseba v primeru nesreče?

V ta namen imejmo v naših mobilnikih eno ali več telefonskih številk shranjenih (tudi) pod imenom ICE (In Case of Emergency).  Za več kot eno kontaktno ime preprosto vnesite ICE1, ICE2, ICE3, itd. Dobra ideja lahko naredi razliko!

V zadnjem času se je koncept "ICE" hitro prijel. Je preprost, in pomembna metoda za kontaktiranje v kritičnih okoliščinah. Ker ima mobilne telefone že večina populacije, je vse kar moramo storiti, da ime kontaktne osebe ali osebe, ki naj bo poklicana v primeru nesreče, shranimo kot "ICE" (In Case of Emergency (eng. V Primeru nesreče)).

Idejo je dobil zdravnik, ki je opazil, da je v primerih nesreč pogosto prisoten mobilnik ponesrečenca, toda nikoli nihče ni vedel, katero številko naj pokliče. Zato si je zamislil, da bi bila dobra ideja imeti mednarodno razpoznavno ime v ta namen. Po katastrofi v Londonu, je "East Anglican Ambulance Service" sprožila "ICE" kampanijo.

V kritični situaciji bi osebje dežurne službe/zdravniki zlahka in hitro kontaktirali vaše najbližje sorodnike, preko številke, shranjene kot"ICE".

Prosimo, posredujte to pismo. Ne bo potrebnih veliko "Fwd"jev, da se akcija lahko razširi. Resnično vam lahko reši življenje ali pomiri vaše najbližje.

Razširimo koncept ICE s tem, da shranimo ICE telefonsko številko v naš mobilnik danes!

 

LP,

kobra 1

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

19. feb 2007 8:21

Si me prehitela! Meni se zdi kar dobra ideja, če se bo le razširila in postala znana. Moja kolegica je imela epileptični napad na javnem mestu. Bila je sama. Imela pa je mamino denarnico in ko je prišla malo k sebi je lahko odgovorila, da je to njena mama. Nato so poiskali v imenku tel. št. in so poklicali domov, da so jo prišli iskat. Čeprav se mi pa zdi, da pa telefona ni imela zraven. Torej bi ji bolj malo pomagal. vanya

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

19. feb 2007 10:17

 

Sem si že spravila v mobija, sicer pa imam v majhnem rokovniku in v denarnici na enem listku že od nekdaj izpisano številko za klic v sili. Ko grem na potovanje pa je listek s številko ter imenom osebe, ki naj jopokličejo, pripet na vsak dokument, letalsko karto itd. Mamamia

mamamia

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

19. feb 2007 12:30

Zelo dobra ideja! Jaz imam sicer v telefonu od moje mame in očeta shranjene telef.št. kot ata in mama. Res pa je, da od pa imam vse ostale št.: mož, sin, brat, ... pa vse pod imeni. Takoj ob priliki bom si vnesla ICE št.

Res zelo dobro!

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. feb 2007 18:01

Ideja o ICE se mi zdi zelo dobra.

Ob tem samo nekaj namigov: kaj, če izgubite mobitel, kje boste dobili številke, in če se mobitel poškoduje, kar je pri prometnih nesrečah pogosto in takrat mobilnik deluje kot izstrelek. Kje še hranite pomembne telefonske številke, napisane na staromoden način: v predalu avtomobila, v stranskem žepku vseh torbic, pri najboljši prijateljici, katere telefon znate na pamet tudi sredi noči ?

Imate na mobilniku telefonsko številko lokalne policijske postaje ( ne 113, tam rečejo, pokličite postajo ), reševalne postaje, vašega zdravnika ?

Imate ob staromodnem telefonu list s telefonskimi številkami, ki so najpomembnejše takrat, ko nas zajame panika in ne najdemo očal, še abeceda nam ne gre. Te številke je mogoče spraviti v steklen okvir s sponkami, ki ga poceni kupimo v kakem hipermarketu in ga obesimo poleg telefona .

Ste pomislili, katere podatke v hudi stiski s časom in paniki morate posredovati reševalcem ali policiji. Imate na dosegu roke zadnji izvid, seznam tablet( količina, barva, režim), ki jih jemljejo kronični bolniki ?

Z ICE bomo pri nas dopolnili vse gornje koristne namige.

Vsi gornji namigi pa so se izkazali kot koristni !

Frina Sporočilo je spremenil(a) frina dne 19. feb 2007 18:02:18

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

21. feb 2007 17:17

Pred kratkim sem hotela s hčerinega mobilnika poklicati sina, a glej ga zlomka, v imeniku polno enih čudnih imen in šifer. Edino za "mtko" in "fotra" sem uganila, drugih pa ne! To me je prav ujezilo. Na srečo si nekaj številk tudi zapomnim, toda nikoli ne veš, če bi ti v kritičnem času prišle na misel.

Tudi zaradi tega sem takoj vnesla dve ICE številki. Toda kaj se mi zdaj dogaja? Ko me kliče mož, moj mobilnik ne prepozna številke iz imenika, ampak lepo izpiše samo številko. Po moji logiki bi lahko "zagrabil" vsaj prvo ime iz imenika, ki ustreza klicu. Ne vem, ali je samo moj mobilnik tako"neroden" ali imate tudi vi podobne izkušnje?

jankica

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

21. feb 2007 17:38

ja, to ni slabo, pa tudi vse kar je frina predlagala. Prav sama (hvalabogu) nisem bila nikoli udeležena v kakšno nesrečo, sem bila pa poleg, ko sta se zaletela avtomobil in dva na motorju; ravno pred mano, jaz sem šla peš. Sem bila tako v šoku, da sploh nisem vedela ali naj pokličem policijo in če že: KOK ZA BOGA IMAJO ŠTEVILKO?! :)) Sem rabila vsaj dobro minuto... (k sreči ni bilo hujšega, mogoče kakšen zlom, ker je punco z motorja vrglo par metrov čez balanco, vsaj čelado je imela). Scorpy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti