Kaj ponuditi gostom?

tinar  

član od: 19.10.2006

sporočila: 17

tema odprta - 17. feb 2007 1:06 | ogledi: 7.580 | odgovori: 9

ojla vsem,

 

spet rabim pomoc. V nedeljo dobim goste (spet se bom postarala) in me zanima, ce imate kaksne ideje kaj bi jim ponudila? Praznovanje ne bo tako formalno, ampak bomo samo malo prigriznili in kaksen kozarcek zvrnili. Pripravljen imam ze cokoldan in teranovi liker, borovnicke pa se nekaj vina, tako da s pijaco sem preskrbljena.

Glede hrane imam zaenkta v mislih kaksne cesnove kruhke, sirovo plosco pa razne olive,itd....In sevda toro imam pa ze spečeno. Rada bi ponidila se kaksno 'slano' jed pa ne vem kaj.

Kaksne ideje? Aja,pa muffine ne bi....... 

tinar

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

17. feb 2007 10:08

Tinar, idej je na pretek. Tele od jade so super. Podobni kot male pizze so tudi tunini zvitki:

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5994

Dobra je tudi solata s paradižnikom im mozzarelo, lahko uporabiš češnjev paradižnik in kroglice mocarele, vse narežeš, izmenično naložiš kot strešnike - paradižnik, mocarela in tako naprej... in pride zelo dekorativno, poliješ z mešanico balzamičnega kisa, olivnega olja in začimb. Lahko pa daš navaden paradižnik in potem večjo mocarelo.

Lahko narediš francosko solato, postrežeš kar v skledi, ali pa z njo napolniš izdolbeno francosko štruco, zaviješ v folijo in dobro ohladiš v hladilniku. Potem narežeš na kose. Podobno lahko narediš z jetrno ali gobovo pašteto.

 Za sirovo prilogo so zanimive tudi sirove kroglice. Naribaš razne vrste sira, dodaš tamar in oblikuješ kroglice, ki jih potem povaljaš v sesekljanih orehih. Siru lahko dodaš tudi začimbe, da bodo kroglice zelene ali pa uporabiš liptaver in bodo potem oranžkaste. V teh primerih ne povalješ v orehih.

V bazi je tudi recept za lososov zloženec, ki je prav tako fajn. Sicer pa ne vem, koliko se misliš trudit in kaj radi pojeste. Moji gostje ne marajo lososa, pa sem uporabila popečene melancane in je bilo tudi super.

 Če se ti ljubi, lahko izkoščičene olive preprosto spohaš. Meni se je dalo, pa sem še v luknjico nabrizgala topljeni sir :) in nato ocvrla. Nad tem so še sploh navdušeni.

Zelo hvaležno je tudi listnato testo, ki ga lahko napolniš z raznimi nesladkimi zadevami, od gobic, špinače, premešano s skuto..., zaviješ in je :)

To je le par idej, le za zanimivost pa prilagam povezavo, kako se je dečva potrudila:

http://www.coolinarika.com/forum/viewtopic.php?id=73& 

 

lepo praznovanje in vse najboljše!

Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 17. feb 2007 10:09:48

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

17. feb 2007 13:55

testo za prineske,spečeš kuglice in hladne nadevaš z francosko!senka. senka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

17. feb 2007 14:03

Pošlji mi mail pa ti pošljem kar nekaj idej za finger food.

 

lp Vesna

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

17. feb 2007 14:10

Jaz letos ( zopet ) nisem komplicirala in sem pač nabavila domače klobase, jih skuhala v vinu in ponudila z različnimi popopo..............pa še zelje z domačimi ocvirki. Lahko mislite da je pršut in olive ostal - torte pa po izkušnjah iz prejšnjih let sploh ne delam več. Lumpica

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

17. feb 2007 14:35

Oooo Lumpica, si se končno prikazala, dolgo te ni bilo.

 

Sicer pa je pri takih stvareh najbolje čim manj komplicirat. Jaz ponavadi pripravim vseh sort stvari, potem pa ostaja. Več kot pojest se tako ne da.

 

lp Vesna

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

17. feb 2007 18:37

Za hladne prigrizke imam najraje kaj s prekajenim lososom - zvitki s smetano in hrenom, krekerji, obloženi z lososom in okrašeni s kaviarjem (hm, ponarejenim), servirani pa na podlagi iz drobno zrezane zelene solate.

Tekmejo tudi zvitki iz pršuta, nadevani s kakšnim  blagim sirnim namazom z dodatkom zelišč in okrašeni z olivo, zapičeno v zobotrebec na zvitku, ali zvitki iz bučk in gorgonzole (tanke rezine bučk premažeš z olivnim oljem, ki mu dodaš malop zelišč, potem pa jih nadevaš z zmehčanim sirom, zviješ in okrasiš).

 

 Suhe slive ali marelice  oviješ v pršuti in malo ogreješ v pečici.

Ali pa pogačice - iztesta za pico narediš čisto majhne pogačice, jih obložiš z zrezano zelenjavo, sirom, tunino, šunko, škampoviomi repki, lososom, potreseš z zelišči in naribanim sirom....kombiniarš, kar imaš pri roki,jedo se lahko tople ali hladne.

 

Veliko delani niti s kakšnim zeljnim zvitkom (ali čebulnim z dodatkom zrezane šunke).

 

Mamamia

 

mamamia

Slovenica1  

član od: 28.11.2006

sporočila: 23

20. feb 2007 20:53

Jaz ti predlagam bruschette. So tople, lahko jih poljubno aromatiziraš. S paradižnikom, česnom, slanimi sardoni, tartufi ... itd. Imam pa še eno perfektno jed. Paradižnike olupiš (ali pa kupiš oljupljene pelate), odstraniš semena ter zmiksaš skupaj s soljo, poprom, baziliko in želirnimi ploščicami. Pustiš v hladilniku čez noč, narežeš na kocke ... ter serviraš ... Slovenica1

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

20. feb 2007 21:02

Gledala sem v nedeljo Jimija.Paršut v kruhovem testu z mozzarelo in baziliko-nnnnjammmiiii ena mš

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti