Oddam mucke

tema je zaklenjena

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

27. mar 2012 8:08

pe3ca je napisal/a:

Mislim haloo? Tukaj gor kakšno prošnjo napisat je pa res brezveze, ker te najprej popljuva vsak, ki ima 5 min časa za grajanje. Ne mi trobit o zakonih, ker jih predobro poznam, sem iz take stroke. In kot sem napisala je bila tale brejost zelo nenačrtovana, ker je kao posvojil mačka in ne muce in zeloo lepo skrbi za svojo mačjo družino. Pri nas doma pa tudi..Imam eno muco sterilizirano in sem rekla, da je ne dam nikoli več, ker se sploh ne obnaša kot muca in še samo redi se. Da ne omenjam kako zelo je bila slabotna, ko sem jo pripeljala iz sterilizacije.

In mogla bi videt našo mamo muco..sem prepričana, da marsikateri človek ni tako skrben do svojih otrok kot je naša mama muca do svojih mladičev.

Navadite se že enkrat in kakšen pikri komentar zadržite zase.. vam bo lažje pri duši, pa še manj negativnih mnenj si boste nabrali pri članih kulslo.



pe3ca

Tole si sama preberi nekajkrat.

Tisti stavek ki ga je citirala mamaF je naravnost grozljiv.

Commis débarrasseur

moj svet  

član od: 23.1.2012

sporočila: 243

27. mar 2012 8:18

Pe3ca, tudi jaz sem post mameF razbrala kot dobronameren. Tudi zelo iskreno čustven, v skrbi za uboge muce.

Glede brejosti, pa si ti pisala, da na veliko srečo...................... Pa v enem postu razlagaš, da imaš doma eno muco, ki vsako leto skrbi za 2-3 legla, v naslednjem postu pa, da imate doma eno muco sterilizirano.

Mogoče pa jaz narobe berem.

To, če je sosed mislil, da ima mačkona, se velikokrat zgodi in pač muckim je potrebno najti dom.

Me pa čudi, če dobro poznaš zakonodajo, ker si iz stroke.... potem bi mogoče še toliko bolj morala razumeti skrb mame F in se ob njenem postu ne bi počutila napadeno.

moj svet

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

27. mar 2012 8:30

pe3ca je napisal/a:

 

Navadite se že enkrat in kakšen pikri komentar zadržite zase.. vam bo lažje pri duši, pa še manj negativnih mnenj si boste nabrali pri članih kulslo.



pe3ca

Pe3ca, negativna mnenja pri članih kulslo so v tem primeru še najmanj, kar me zanima, lahko verjameš. Mene zanima dobrobit živali in glede na tele tvoje navedbe:

pe3ca je napisal/a:

Pozdravljeni!

Pri sosedovih je muca skotila 3 mačkone in eno muco. Ker je brejost bila nenačrtovana (muca je bila do kotitve mačkon :D ) je lastnik primoran muce peljati na evtanazijo.

...

Bi pa rabila vedeti do jutri zjutraj, če bi kdo imel kepice.

lp

pe3ca

... sem se odzvala, tako kot sem se. Ker se sosedu očitno tako zelo mudi, da "bi rada vedeti do juti zjutraj", se mi zdi, da so vse lepe besede o nadstandnardni oskrbi muc zgolj lepe besede. Kdor tako nadstandardno skrbi za svoje živali, bo počakal, da mladičem najde dober dom, ne pa grozil z evtanazijo. Ali pa jih bo ob primerni starosti  oddal v pristojno zavetišče, seveda bo moral ob oddaji plačati določen znesek, saj gre za lastniške živali.

Oprosti, ampak moje mnenje, ki se lahko zelo razlikuje od mnenj drugih članov kulslo in še kakega foruma, je pač tako. In zaminivo, podprto je z zakonodajo, ki praviš, da jo dobro poznaš.

Lahko pa še nekrat počasi prebereš s čim sem začela in s čim končala svoj odgovor na tvojo prošnjo. Morda boš lažje ločila pljuvanje od prošnje. Tu ne gre za egoizem, kaj jaz tebi in kaj ti meni ... za živa bitja gre, se strinjaš?

mamaF je napisal/a:

Draga pe3ca, lepo te prosim, da začneš resno razmišljati o sterilizacije tvoje muce.

...

Vsekakor poskusita z oglasom za oddajo še na katerem od "živalskih" forumov ali oglasnikov. Upam, da se bo mucam nasmehnila sreča v novem domu! Pa še nove lastnike opozorita, da je muce dobro sterilizirati/kastrirati še pred prvo gonitvijo, tako se izognemo novim "odvečnim" leglom. Srečno!

Mojca

 

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

27. mar 2012 8:58

Pa še nekaj bom dodala, pa naj se komu zdi pikro ali ne. To je še najmanj važno - važno je dejstvo, da je skrb za t.i. "odvečne" živali skrb nas vseh. Pa tudi če nismo mi tisti, ki jih nekje najdemo, skrbimo da zrasejo, jim iščemo nov dom ali samo posvojimo ... naša skrb so tudi živali, ki jih nekdo zapusti, saj stroške za prepolna zavetišča plačujemo prav vsi, oskrba zapuščenih živali je 30 dni strošek občine, v kateri je bila žival najdena. Vsaka občina mora po zakonu imeti pogodbo z zavetiščem in kriti stroške odlova, prevoza, osnovne veterinarske oskrbe ter sterilizacije/kastracije zapuščene. In občinski denar je denar nas, davkoplačevalcev, to nam je vsem jasno.

In ker so že zavetišča prepolna, oglasniki polni oglasov o oddaji, ker je glede na vsakoletno količino mačjih mladičev vedno premalo posvojiteljev in teh nedolžnih živali vedno preveč, da bi vse lahjo uživale ob svojih lastnikih, bom še naprej "tumbala" svoje - podkrepljeno z zakonodajo, ki določa odgovornost nam vsem, ne glede na to, kaj si mislimo.

 

 

 

Mojca

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

27. mar 2012 9:12

Ja nekaj zmede je v tvojem pisanju pe3ca, predvsem okrog sterilizacije. Sam imam doma dve muci-eno zunanjo in eno hišno/zunanjo in obe sta sterilizirani. Kljub temu sta obe ostali čisto pravi muci z vsemi svojimi lastnostmi in karakterjem, zredijo se zgolj, če jih preveč hranimo sicer ne,res pa je, da so bile nekaj ur po posegu nekoliko švoh ampak bolj zaradi narkoze kot česa drugega. Sicer je pa vse do pikice res ,kar je napisala MamaF in ti svetujem , da prebereš še enkrat. Tudi sicer poznamp njen odnos do živali in ta je lahko mariskomu za vzgled. Če bi ljudje razmišljali tako in poskrbeli , da bi njihove mucke bile strilizirane potem bi bilo bistveno manj problemov. Kajti vse prevečkrat se znajde okrog mojega doma kak zavržen mucek, še čisto majhen in nebogljen in para se ti srce, ko poslušal njegovo jokanje. In takega revčka sem vedno oddal v dobre roke, bodisi komu, ki si ga je želel ali pa v skrajni sili v zavetišče. Nikoli pa mi ni prišlo na misel, da bi ga usmrtiti.

Želim ti, da uspešno rešiš zadevo predvsem v korist muck in da sosed in ti poskrbita, da do "nezaželjenih in nenačrtovanih" mačjih porodov ne bo prihajalo.

hedonist

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

27. mar 2012 10:09

Najprej, muca, ki je skotila je bila mačkon miki do kotitve. O gospodovem ravnanju z mucami vi ne morete govoriti ker ga ne poznate. Za moje pojme mačkijek, ki je posvojil vse sosedove muce, sicer obsojene na stradanje. Pri nas doma imamo dve muci, sterilizirano (ki je v prvih dveh leglih svoje mucke tako intenzivno lizala okoli popka, da so poginili zaradi vnetja in zato sem jo dala sterilizirati) in drugo muco, ki je stara 12 let in je do lani poskrbela za 2-3 legla, za katere mucke pa sem tudi poskrbela, da so prišli v dobre roke. Lani pa je imala samo 1 leglo, letos pa le 2 mucka, najbrž ji kljubujejo leta. In takrat, ko sem videla kako uboga je sterilizirana muca po operaciji(od katere je že več kot 5 let) in da ne omanjam da je prava mala pujsika z 8 kg, sem se zarekla, da ne dam še druge muce sterilizirati.

In še to, gospod je že dogovorjen z veterinarji, da jo da sterilizirat, ko bojo mucki odstavljeni. In do sedaj čakam samo še na odgovor ene tete, če bo vzela enega mačkona, drugače pa že imava 3 mucke rezervirane.

 

Hvala za razumevanje.

pe3ca

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

27. mar 2012 10:45

MamaF se čisto strinjam s tabo. vsakih nekaj let se pred (ali za) našo ograjo znajde kakšen mucek, letos smo pod okrilje vzeli tudi psička, ki je bil za oddajo. Ko sem prvič vidla mucka zvezanega v vrečki in vrženega čez ograjo sem se skoraj razjokala. Potem ko smo ga vzeli smo ga vzeli v roke smo videli da mu je nekdo prirezal repeka in zdaj že odrasel maček je še vedno strašno občutljiv na konico 3cm velikega repka. (pa naj kdo reče da živali nimajo travm) Valjda smo mu takoj dali mleko in zavili v toplo odejico. 

Vsakič ko vidim v časopisih ali na internetu da so lastniki malomarni do živali, bi jih najrajši premlatla. Sploh na nepremišljene starše, ki otroku kupijo psička in ga po 4h letih dajo v zavetišče ker se ga je mali naveličal.

Evtanazija živali je pri nas prepovedana, prav tako kot prirezovanje repov in ušes. Nekdo, ki se giba v "krogih prava" bi moral to vedet. 

Monika7

Mygrace

sporočila: 6506

27. mar 2012 12:05

Včasih so mlade mačke na kmetih utapljali. Kot otrok sem sovražila strica do onemoglosti zaradi takih posegov. Tudi stare pse so streljali, dobri strelci so bili znani in cenjeni (da se žival ne matra, ipak).

Če pogledam odnos do živali včasih in zdaj, je pa le dosežen en napredek. Se mi zdi, da jih zasluženo obravnavamo kot živa bitja in ne kot "problem", "lačna usta" ali "strošek"...

MamaF, se strinjam s tabo in ostalimi...Pe3ca, ti si bila pa malce nerodna, a ne?

 

                                                

Mygrace

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

27. mar 2012 13:18

Naša soseda je imela 14 mačkonov obeh spolov, naš vrt je par let sameval, ker nihče ni imel želje gor sploh pridelovati. Nikoli ni trzala na nobeno dobronamerno besedo. In ker ni šlo zlepa, je šlo pač zgrda. Ker vse skupaj se je končalo žalostno za našega pasjega mešančka, enemu od preostalih sosedov je dvignilo pokrovko in je nastavljal okoli strup, pogoltnil pa ga je naš pesjanar in poginil. Sledil je obisk inšpektorja in sterilizacija vseh mačk. Sedaj sta pri hiši samo še dve, pri naši hiši pa že 11 let druga pesjanarka, sterilizirana tudi ta.

 

Loni Makaroni

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

27. mar 2012 15:24

Koliko negativnih komentarjev, kot da sem morilec, pismo ej. Tako, da ne vem več, ali sem prosila dobre ljudi ali sem koga ustrahovala? Se spomnim ene uporabnice, ki je nekoč napisala, da sovraži trde brisače in je potem bilo huje kot na fronti, ker se je samo napačno izrazila. Vidim, da je danes res težko z ljudmi, ker so vsi tako napadalni. Tudi jaz nisem popolna, ampak se ob temah, ki mi ne ustrezajo ugriznem v jezik, raje kot da bi dvignila prah.

Da ne bo pomote, povsem vem, da je evtanazija "prepovedana" (ampak jo izvajajo tudi v prepolnih zavetiščih in ničkolikokrat se na FB najde povezava do kakšne psičke ali druge živali, ki bo, če ne najde lastnika evtanizirana), ampak skušajte razumeti, da je potem to še "najboljša" (ne najdem drugega ustreznega izraza)rešitev, raje kot da bi jih vrgel v vodo ali odvrgel v gozd ali pa komu nastavil (ampak on ni takšen, da bi pustil živali mučiti). Ali bi mu naj odvrnila pomoč pri iskanju novih lastnikov?

In samo še to, jaz sem samo prenesla njegove besede.V njegovem in svojem imenu sem vas prosila za pomoč. In njegovi mladički so zdaj že vsi rezervirani, muc/a miki pa gre na sterilizacijo po oddaji muc.

pe3ca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti