Hoferjev pralni prašek - agresiven?

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

8. sep 2016 6:42

bivsamiska je napisal/a:
Punce, povejte mi, ali je to mogoče.... Kakšen mesec nazaj sem začela uporabljati Hoferjev pralni prašek, tekoč, za barvasto in belo perilo, brez mehčalca.
Belo perem na 60 stopinj in začele so se mi trgati spodnje hlačke med gumico in blagom.
Ali se je kateri zgodilo kaj podobnega, ali pa so mogoče samo hkrati začele spuščati dušo? Drugače sem z njim zadovoljna, ampak tole me pa res čudi.

Imam podobne izkušnje s Tandilom za belo perilo.  Uničil mi je par kosov (dragega) spodnjega perila iz bambusovih vlaken. Po pranju je izgledalo še v redu pri oblačenju se je enostavno pretrgalo napočez. Prala sem jih pri 60°C.

Cila

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

8. sep 2016 15:31

Meni so začele crkavati elastike takrat, ko sem začela uporabljati višje obrate centrifugiranja. Za raztegljive stvari - elastike, raztegljivo pleteno blago, zdaj uporabljam najmanjše število obratov in je mir.

Ni vse pleteno blago raztegljivo, a v tehnologijo pletenja se tu ne bom spuščala.  

Katrca11

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12650

8. sep 2016 22:47

 Tudi jaz uporabljam ze kar nekaj časa Hoferjev prašek in nimam nobenih pripomb, perilo se lepo opere, je pa res, da vsi v druzini uporabljamo izključno bombazne izdelke, tako za spodnje perilo, kot za majice.  In seveda, moj stroj, ki ima sicer tudi 1.500 obratov, jih ni še nikoli izkusil, pri pisanem največ 700 obratov, pri belem pa malo več. Imam Gorenjev pralni stroj-"trotelziher",   star 12 let in moram res potrkati, da se mi do danes ni še niti enkrat pokvaril, upam, da se mi ne bo jutri, če se bom preveč hvalila. Pa ne misliti, da ne perem veliko, čeprav smo sami odrasli se pere skoraj vsak drugi dan.

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti