Malice

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

1. maj 2015 12:13

anastele, ti rastlinski siri so vse prej kot okusni in zdravi. Namenjeni so veganom, vendar nimajo zares okusa po siru(sem enkrat degustirala v trgovini), poleg tega so pretežno maščoba, beljakovin pa bolj malo. Če imaš rada sir, se drži kozjega, ovčjega, kravjega. Meni je zelo všeč hoferjeva lahka feta, odličen vir beljakovin in zelo okusen sir.

100g običajnega trdega sira npr. kozjega, ima okrog 30g beljakovin. Veganski nadomestek pa med 0 in 5g. 

Vesnuska

anasteele  

član od: 20.4.2015

sporočila: 78

8. maj 2015 11:58

Da se malo oglasim in povem, kaj se dogaja na tem področju :) torej, definitivno sem spremenila sam odnos do malice in je ne jemljem več kot "nekaj da ne bom lačna".

Jem takole; zadnjič sem si kupila narejeno solato (zelena, paradižnik, koruza, olive), zraven žemljo, za posladek 2dl smutija. Pojem kak kos kruha z zelenjavnim namazom, kak paradižnik zraven ali papriko. Sem si pa kupila tudi škatlo Fitnes kosmičev (navadnih, brez dodatkov čokolade itd) in mleko, pa zdaj to jem in me super nasiti :) za zajtrk pojem banano ali jabolko, kavo z mlekom,..

Tud pri kosilih doma sem se malo omejila.. in ni več tega, da "moram kuhat" iz navade. Ne. Če nisva lačna, NE kuham. Kasneje ko začutiva lakoto, nama naredim kako solato z jajci, decu seveda kaj bolj močnega (njega se itak ne prime nič magari poje 100kil hrane dnevno).. Tudi pri samih porcijah sem ugotovila, da sem postala bolj zmerna :) verjetno dosti vpliva tudi to, da ne prihrumim domov sestradana.

Za večerjo sem si včeraj naredila miks; kokosovo mleko, zamrznjene domače maline, žlička javorjevega sirupa in cimet. Ostanek sem spila danes v službi kot zajtrk + jabolko.

Gibanje: še vedno hodim redno peš v službo (1 ura) + dnevno hodim na manjši hrib, navzgor grem po strmi poti, navzdol po bolj položni + ne hodim, ampak tečem dol. :) :)

In a veste, da se mi že pozna na počutju :) super energična, vse se mi da,.. in še tehtnica kaže 1 kg manj :)

"Sam da je sladk pa kofe!"

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. maj 2015 21:28

Slabo vest nam delaš, punca....

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti