Malice

anasteele  

član od: 20.4.2015

sporočila: 78

29. apr 2015 8:49

Hvala, res hvala vam vsem za koristne ideje in nasvete. Ja, glede gibanja se absolutno strinjam, da bo treba nekaj naredit. :) Živim v bližini enega manjšega hriba, tako da bom morda kar tja gor lezla npr. vsak drug dan.. mogoče še kak tek vmes..

Glede malic mi je nekako najbolj všeč MBrando-va ideja, brez kruha. Se mi zdi, da me kruh ful nasiti preveč in imam potem tisti težek občutek še cel dan v želodcu. Čeprav, če ga pa ne pojem nič, sem pa lačna in bi jedla na vsake 15 minut nekaj. Mesu se bolj izogibam, če se le da, ga ne jem.

Kavo pijem nesladkano (dam notri cimet namesto sladkorja), prav tako npr. današnji zmiksan jogurt. Sladkorja si v stvari ne dodajam, tudi čaje itd pijem vedno brez. Mene bolj nese pri skritem cukru..

Beljakovinski šejki so opcija sicer, ampak bi za ta denar raje pojedla kaj bolj "zdravega", če me razumete. Ne bi se zdaj kregala glede tega, kaj je bolj zdravo pojest ali solato in kos kruha ali spit beljakovinski šejk.

Danes npr. imam s sabo zmiksan navadni jogurt z gozdnimi sadeži (zamrznjenimi), to imam za prvo silo, kot drugo malico imam pa domačo polnozrnato žemljo z malo sira in olivami notri. Doma nameravam jest ogromno solate s sirom (zadnje čase sem nora na sir) ali trdo kuhanim jajcem, in morda košček kruha, če ga bom rabila, sicer brez..

Vidim pa, da bom mogla razmišljat vsaj en dan prej, kaj si bom pripravila.. :) Kar ne bo težko!

 

 

 

"Sam da je sladk pa kofe!"

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

29. apr 2015 9:02

Si prebrala zadaj na brokolijevi juhi iz vrečke, koliko soli zadeva vsebuje? Bi rekla, da ne. S tisto omako, si krepko potolkla dnevni vnos, in zadrževanje vode v telesu na račun presežka soli je tudi eden razlogov, da je človek okoli pasu širši. Pošlji tiste juhe nekam v klet, da bodo za primere naravnih katastrof in podobnega, na makarone pa dodaj kaj bolj pametnega. 

Pa sir tudi okoli obrni in preberi kako radodaren je s kalorijami in da vsak dan v drugi obliki na jedilniku niti slučajno ne bo mogel biti, nora na njega gor ali dol. 

Viva Meier

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

29. apr 2015 17:52

Sir je res bomba, ampak dobra opcija za beljakovine so navadna in albuminska skuta - se dobijo iz posnetega mleka z malo maščobe. Dober sir z malo maščobe dobiš v Hoferju (mislim, da se mu reče Almina - malo spominja na ementaler, ampak za svojo sestavo odličen). Če ti je sam jogurt premalo (ker res ni veliko), mu dodaj žlico skute in sadje pa vse skupaj zmiksaj, zraven malo cimeta, klinčkov, vanilije, limoninega soka..... kar pač imaš pri roki. Kaka rozina in en ali dva zrezana oreha bosta tudi v redu. Razmisli o brazilskih oreščkih - mimogrede, so najboljši možnoi vir selena in z enim do dvema na dan ga dobiš več kot dovolj na najboljši možni način, bolje od vseh pripravkov v kapsulah in tabletkah. Dobro solato si z malo prakse sestaviš v 5 minutah, veliko vrst zelenjave imaš lahko v hladilniku več dni in jih vsak dan jemlješ po malem (paprika, cvetača, korenček, gobice, bučke, redkvice.....), trdo kuhana jajca tudi, navadi se kombinirati zelenjavo in sadje..... izživljaj se in se pri tem zabavaj!

Sonja

anasteele  

član od: 20.4.2015

sporočila: 78

30. apr 2015 7:51

Za solate itak komaj čakam, da bo več izbire v trgovini in da mi bodo starši kaj prinesli z domačega vrta :) sadje pa tudi ljubim čisto vse od a do ž, npr. nektarine obožujem in bi jih komot jedla celo leto..

Kar se pa tiče raznih prehranskih dodatkov, sama menim, da če se ti le da poiskat naravni vir določenega vitamina ali minerala, je to bolje kot dnevno goltat tablete ali kapsule.. ampak to je zgolj moje mnenje, naj ga noben ne vzame osebno, prosim.

Hvala še enkrat vsem za nasvete, cenim in sem hvaležna, da ste se tako prijazno razpisali. :)

"Sam da je sladk pa kofe!"

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. apr 2015 12:10

Že tvoje pozotivno razmišljanje je več kot pol poti do uspeha. 

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. apr 2015 20:55

Ahahah a prodajajo pakiranja brazilskih oresckov po dva skupaj? A se da ustavit roko po dveh pojedenih? Prosimmza nasvet alinje boljse da se jim apriori odpovem ali da si dam past-volka v vrecko? :(

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. apr 2015 21:55

Ker je večini ljudi težko jesti samo solate, skuhaj ratatouille, caponato, ali džuveč (v bazo sem dala en recept za džuveč). Vse te jedi prilagodiš: Prvima dvema dodaj malo piščanca, ali pa spremeni recept, vsaj za ratatouille je kar nekaj različnih priprav (pri nas si nismo edini, kateri je najboljši).

Pripravi si goste kremne juhe brez smetane (oz. dodanih maščob) in škroba, sem spadajo brokoli, cvetača, por, asparagus, razne zimske buče. Vse to lahko neseš s sabo v službo. Načeloma nisem ljubiteljica paradižnikovih juh, če jih dodaš dobro količino pečene paprike, se ji pa tudi jaz ne morem odpovedat. :) Za poleti je odličen, a malo manj obstojen gazpacho. Če poješ zraven majhen košček piščanca (ne pohanega) boš imela odličen obrok. Pri naši hiši smo vsi nori na šiščančjo solato s pehtranom, ostane v hladiliku dva, tri dni. Zraven si vzemi nekaj listov najljubše zelene solate, daj na list solate nekaj piščančje solate in pohrustaj. V solatne liste lahko zavijaš karkoli bi sicer zavijala v tortilje. 

 

 

 

 

 

Vanja

blossom  

član od: 8.2.2009

sporočila: 383

1. maj 2015 0:16

Moje mnenje pa je, da je dobro, da se jedem, ki niso bogate z OH, doda maščobo (ampak tu ne mislim maščobe v smislu sladke, kisle smetane, ampak kako olivno olje, maslo...). Drugače smo potem hitro spet lačni. 

blossom

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

1. maj 2015 10:33

Za zajtrk si pripravi  smoothie, ki ti bo dal veliko energije in vitaminov. Do naslednjega obroka dovolj popij tekočine- vodo, mineralno, ki ti bo dal občutek sitosti. Za glavni obrok pa kakšno solato obogateno z ribo, mesom, sirom, testeninsko, riževo, tudi kak sendvič iz bolj zdravega peciva( pirino, ajdovo, polnozrnato, koruzno). OH, obroki so priporočljivi čez dan, ker nas bolj zasitijo, popoldanski obrok pa naj bo beljakovinski- riba, meso, sir bodisi v kombinaciji z juho ali solato oziroma kot prilogo. Pa seveda tisti hrib v bližini. 

Izogibaj pa se skritim maščobam, v instant jedeh, v listnatem testu, mastnim sirom....

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

anasteele  

član od: 20.4.2015

sporočila: 78

1. maj 2015 11:33

Uf, Vanja v ZDA, hvala za tele ideje :) sploh zavijanje v solatne liste... njam... kot sem rekla, mesu se izogibam če se le da... pred kratkim sem hotela "vdarit" dieto kjer se praktično je samo meso... pa nisem mogla.. nasploh se bolje počutim v brezmesnih jedilnikih, tako da v bistvu plujem proti vegeterijanstvu... (jem pa vse ostalo, jajca, mleko, mlečne izdelke,.. mleka niti ne toliko ampak bolj jogurte navadne in sir.. oftopik: ravno sem brala da obstajajo strašno okusne različice rastlinskih sirov, moram poskusit). 

Glede solat sem se že itak razpisala, da jih komaj čakam...obogatene z redkvicami, koruzo, rukolo, fižolom, paradižnikom, naribanim domačim korenčkom, zelje,.. uf :P zraven pa kos domačega kruha, kuhano jajce,... 

"Sam da je sladk pa kofe!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti