Prazniki

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

tema odprta - 21. dec 2006 14:50 | ogledi: 3.066 | odgovori: 11

Prihajajo prazniki pa me zanima kako se vi pripravljate nanje.

Kaj vam vzame največ časa,ali nakupujete zadnji hip a že vse pripravit in nakupite prej.

Naj vam povem da pri nas nakupimo in pripravimo že prej ker nakupovat, v zadnjem trenutku je joj.

runo01

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

21. dec 2006 17:09

Kaj pa nakupujete,oprosti me prav zanima....jaz nakupim sestavine za peko piškot,voščilnice,lučke za smrekco če so lanske pregorele...in to je vse.Zame je Božič družinski praznik,najbolj bojo veseli če jim na mizo postavim kakšnega polnjenega piščanca,ter zelenjavo.Za silvestrovo sem najraje doma,samo mož že nekaj govori,da greva nekam praznovat....ma sem jaz kar en problem ker po treh urah že gledam kako bi šla domov.Mene zanima ali ima še kdo tak pogled na praznike ali sem jaz malo.....Voščit pa bova šla z domačimi piškoti v naročju.Če bom potrebovala še kakšno malenkost bom skočila kar v vaško trgovino. kuharca37

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

21. dec 2006 17:56

No, kuharca37,tu sva si pa zelo podobni! Tudi jaz sem najraje kar doma,me živ bog ne spravi kam na silvestrovanje(pa če hočem, sem lahko tudi v pižami) Tudi moj mož je najraje doma,tako, da s tem nimava problemov. Imam pa letos to smolo, da za silvestrovo dela in to ima nočno in bomo z otrokoma sami.Bo pa drugo leto doma, pa bo! ela

onija  

član od: 21.11.2004

sporočila: 99

21. dec 2006 21:27

Kaj mi vzame največ časa? Peka peciva, ker se mi čisto UTRGA. Ne, da bi pol tudi ful tega pojedla, ampak s pecivom najraje obdarujem najbližje. Nakupim (skoraj) vse že prej, kar pa pozabim ali pa si namislim kasneje pa tudi zadnji hip, če je treba. Novo leto mi ne pomeni praktično nič zato smo doma (hvala bogu močnejša polovica razmišlja enako kot jaz) - v pižami, če nanese tako. Bolj pri srcu mi je božič. Takrat se tudi bolj potrudim pri pripravi večerje, ki mora biti kaj posebnega... onija

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12640

17. okt 2019 23:30

  Komaj smo na dobri polovici meseca oktobra, pa so že prejšnji teden v katalogih začeli oglaševati novoletno-božične praznike, s tem, da so v Lidlovem katalogu napisali-Prihaja najbolj bleščeči čas, meni je to res absolutno čisto mimo, pred vrati je najbolj žalosten praznik-1. november, pa že oglašujejo novoletne praznike.   Še malo in bodo očitno že izložbe okrašene , nato pa tudi mesta.  Tako se tisti pravi čar zadnjih praznikov v letu, počasi izgublja.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Ntalija84  

član od: 10.3.2015

sporočila: 30

18. okt 2019 6:09

Oj! Meni se tud zdi da je to vse prehitro... Je pa res da sedaj je vsega v izubillju in ko tik pred praznikih kaj rabiš so trgovine praktično ze prazne, izropane ni več takšne izbire.. Okraskov in dekoracije... Vse zgublja svoj čar in pričakovanje nobenega veselja samo še hitimo.. 

Mene pa zanima kaj vse gospodinje pripravite na mizo za 1november.. In katero pecivo je na mizi.. Lep prijeten vikend vsem.. 

 

 

 

Ntalija84

kozamurnik

sporočila: 2311

18. okt 2019 6:29

Pa saj tudi tukaj na tej strani ni nic "boljse"...; Cez kak dan  bo kaka nadusena pekarca odprla temo novoletno pecivo, in potem navali narode....

Ce bi bilo po mojem, bi jih brez skode ukinili; to niso vec prazniki, to je iskanje, tekanje, prazni pogovori o "darilih".

Kot smo vse bolj prazni tudi mi.

murnik

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

18. okt 2019 8:04

Kozamurnik, no vsi ne delamo tako in enim prazniki pomenijo mnogo več.

Med drugim tudi kak frej dan od službe.

Za nas so še vedno prazniki brez blišča in nepotrebne krame, v krogu najbližjih.

Je pa tako, kot si sam narediš in ponavadi narediš tako, kot ti odgovarja.

Pa vseeno lepe praznike ko pridejo in natedite si take, da vam bodo prijetni.

irena

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

18. okt 2019 10:13

se strinjam s teboj, irena66! Praznike si naredimo sami in tudi meni so najlepši v krogu najbližjih lepo doma. In največ mi pomenijo, pa najlepši so mi okraski, ki so spomin na mamo in otroštvo. Kar se mene tiče, jih lahko v trgovinah ponujajo in prodajajo skozi vse leto, me prav nič ne motijo in tudi premamijo me ne. Veliko težje skrožim mimo kakšnih pekačev, še najboljš mi gre, če sploh ne grem v trgovino. Ali pa samo buljim v listek in ne gledam levo in desno ...ampak to je kar naporno.

Ognjič

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

18. okt 2019 12:13

Jaz pravim, da je fajn imet praznike. Več je druženja zaradi prostega časa in fajn se imamo. Moji so se že navadli, da moram za pusta krofe cvret, za veliko noč pripravit zajtrk, za božič večerjo. In ker vem, da bomo skupaj mi da še več elana.

Za 1. november grem ponavadi na očetov grob in na obisk k mami, ter še na grob moževih sorodnikov. Če pa gremo na počitnice s sinom to opravim pred odhodom. Sem pa včasih hodila z babico k sorodnikom, kjer so nas cel dan stregli. 

Za blišč ob koncu leta mi ni preveč mar. Rada se poigravam z adventnimi venčki, ki jih sama naredim. Takrat se ponavadi odločim kako bodo izgledali in kakšni okraski bodo na jelki. A bodo stari ali kaj novega...Zanese mi pri kakšnih modelčkih za piškote. Za darila se domenimo, da si za eno simbolično vrednost drug drugemu nekaj podarimo. Vedno nekdo nekaj rabi, včasih so pa tudi presenečenja, kar je najbolj luštno. Za to vedno poskrbita hčerki. 
Prehiter je tempo življenja in res smo lahko hvaležni za vse trenutke, ko smo lahko s svojimi najdražjimi. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti