Kuham rdeče zelje - na pomoč!

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

22. nov 2006 16:10

še enkrat hvala vsem za nasvete! takole sem naredila potem: dodala še soli, sladkorja in kisa, kakor mi je svetovala Ava. sicer sem bila blizu tega, da bi vse skupaj vrgla stran, pa sem vseeno poskusila rešiti ... in ja, je uspelo!! sicer po pravici povem, da še vedno ni za desetko, za pojest pa zagotovo bo! hvala punce! ps: jelcy, kako uspevaš na ločevalni? smrketa

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

22. nov 2006 16:19

Jaz dam tudi vedno klincke, cimet ... oz. kar mesanico zacimb za medenjake ker je notri se kaj kar mi je prav vsec. Spomnim pa se, da sem takrat, ko sem kuhala se po receptih dala notri tudi zlico brusnicne ali kaksne druge marmelade. Naredi en tak poseben, vsaj meni fin okus. Aja, pa lovorov list dam tudi. Sicer pa vse kar so ze omenile predhodnice. dodala bi samo se to, da sem jaz pac "taksne sorte" da nikdar nobene hrane ne vrzem proc (razen ce bi bilo kaj zares pokvarjeno ali drugace ne-uzitno. Ker mislim, da se da vedno kaj dodat/predelat oz. pac "zacarat" tako, da rata uzitno. In ce je torej res, da si dodala prevec zacimb in je zaradi tega okus cuden, bi jaz na tvojem mestu to vseeno "dala na stran", mogoce brez vsega do iste stopnje predusila se malo zelja, dobila se jabolko ki da prav tej jedi zares specificen okus in potem ne vidim vec razloga, zakaj ne bi bilo v redu... Rata pac malo vec, das pa v skrinjo pa je. Upam da je vseeno ratalo! pozdravcek, Teja teja-kit.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti