Repki kozic in testenine

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

15. nov 2006 11:43

Ja, mamamia, to je res dobro. jst sem dala zraven še babmusove vršičke in mungo kalčke, poleg pa mae rezance. Super! Lep pozdravček, S.

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

15. nov 2006 12:50

Da še jaz povem svojo varianto. Smo imeli včeraj za kosilo. Sicer sem delala z lignji, ampak lahko pripravite s hobotnico, sipami ali repki kozic... V vodi skuhaš korenček, paradižnik in v mojem primeru lignje. Odcediš, vodo prihraniš. Na olivnem olju prepražiš malo več čebule, dodaš lovor, vejico rožmarina, rezino limone, žlico rdeče mlete paprike, sesekljan česen in peteršilj. Potreseš z žlico drobtin, dodaš paradižnikov sok, zaliješ z prihranjeno vodo, soliš in popraš po okusu. Dodaš narezan korenček in lignje, pokuhaš. Tik pred koncem še enkrat dodaš sesekljan česen in peteršilj. Poliješ čez priljubljene testenine, v mojem primeru čez zelene široke rezance. Lahko dodate tudi belo vino, jaz ga nisem, ker ga nisem imela. lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti