Mlinci

BelaCRO  

član od: 30.12.2010

sporočila: 20

4. okt 2011 10:04

Živjo ... mlince smo pokusili in niš novega baš kot saki industrijski mlinec koji se nikako nemre meriti sa domaćim mlincima, mogu reči da so mlinci Geršak od svih ovih nabrojenih a pokusili smo in mlince od Žito dd 200gr in Mlinotesta 250gr in Geršakovi imaju najbolši okus in  se najbolše jedeju. Jučer sam dobil od kolege iz Šentjura mlince Vrhniške od Baškovića, na oko zgledijo res lepo pa bodem ih pokusil za vikend !!!

BelaCRO

Tayana  

član od: 1.9.2011

sporočila: 4

29. dec 2011 23:01

je napisal/a:
Mene zanima kako pripravite že kupljene mlince. Tudi jaz sem jih enkrat tako poparila z vrelo osoljeno vodo, ko so se napeli odlila vodo in na rešetu odcedila vodo in jih nato zabelila z oljem v katerem sem pocvrla žlico zaseke, pa so se nam zdeli nekam vodeni, brez okusa.... Potem pa ne vem ali morajo biti taki ali jih samo mi nismo bili navajeni takih.
l.p. Tedi

tedi

Najbrž si jih predolgo pustila v vodi. Verjetno so bili zato tudi premehki in blitavi.



Tayana

Sporočilo je spremenil(a) Tayana dne 29.dec 2011 23:02

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

30. dec 2011 7:06

Ojla!

Mi pa mlince naredimo z moko, kvasom, malo olja in soljo. Razvaljamo na velik pekač in prebodemo z vilico. Ko so pečeni in ohlajeni, jih razlomimo na koščke in prelijemo s slanim kropom. Zabelimo z maslom in drobtinami, po vrhu pa potresemo veliko parmezana. Zraven obvezno jemo zeljnato solato s fižolom. To jed, ki je tipična brkinska, vedno pripravimo na sveti večer, 24. decembra.

leny

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti