Avtogeni trening

praf  

član od: 23.8.2011

sporočila: 1

23. avg 2011 22:16

Sicer je že kar dolgo nazaj, ko je bila odprta ta debata. Prebral sem Kai Kermani knjigo o avtogenem treningu, ki dosledno predstavi kako izvajati at. Predstavljene so pa tudi številne težave, kjer avtogeni trening pomaga.

 

praf

neznan uporabnik

23. avg 2011 23:17

Jaz sem pa v nekje sosednji napisal. Mene pomiri, če se vsedem ob letališko pisto z eno 30 drugimi in gledamo. Mene to pomirja.

Če sem pa doma in objokujem lajf si pa naštimam Zamfirja zadne cajte. In se avtogeniziram. Če to pomeni, da sponam sebe. To sem se že. Pomiri me.

 

Čist resno.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

23. avg 2011 23:32

Po moji pameti, bi si vsak moral vzet ali met priložnost zbežat. Ne na Mars. Priznat si, kaj ga dejansko sprosti. Mene recimo močan hrup avionskih motorjev in debate o letalih. Ko sem na koncu al blizu, se zatečem tja. Pa tud drugač. Eni perejo avte... ma karkoli. Samo, da si sam in ti nihče ne teži da si blesav. To mislim,da vsak potrebuje.

 

Pol se okrepim in se vrnem bac in life. Malo mi je nerodno, sam mislim, da knjige kupova in cd in video, da ti nekdo govori tvojo notranjost je milo rečeno... nič.

 

Zelo na splošno povedano je pa vsako početje, morda nenavadno, in v razumnih merah okej.

Če koga rajca karkol drugega, v smislu trpinčenja, uničevanja ali zlorabljanja kateregakoli živega bitja, je primeren za terapijo ali zapor. Dolgotrajno.

 

Multivitamin

 

 

multivitamin

neznan uporabnik

23. avg 2011 23:55

Mene tudi mačka zelo pomiri. Me pela do plafona, da mam pritisk 400. Za prevajalce mam 300

 

Pol mi je zaj nastavla nasred kuhinje paradajz. Od kod ga je privlekla, nimam pojma. Zaj me pa kuka na drugi strani mize. Tak samo okece pokaže, nagne glavo in nežno reče mau.

Če to ni najbolši trening pa pol jaz tud ne vem. Da si kupim cd mjavkanja. Aj meni. Življenski zvoki so važni, če jih čete slišat. Če ne tud Zamfir ne bo pomagal al bilo kaka muska za pomirjanje.

 

Pol je bolje pojest kake zolpideme. Ali benzodiazepame. Tud pomaga za prvo silo. Ampak, če spustiš iz sebe nagon, najbolj pomaga. Seveda ne nekontrolirano in kakorkoli škodljivo za drge.

 

Multivitamin

multivitamin

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. avg 2011 8:19

Spet ena zastonjkarska reklama, tokrat za tečaj at.

nola

neznan uporabnik

24. avg 2011 8:38

Nola draga, kak to misliš, jaz nisem reklame delal nobene. Niti nisem napisal na kerem letališču čepim.

 

Kaj sem zaj spet narobe naredil?

 

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. avg 2011 8:49

So različne tehnike in različni pristopi - ker ljudje smo tudi različni.

Meni se je zadnje čase (zadnja leta) kar nekajkrat zgodilo, da so mi ljudje povedali, kako kakih dvajset, trideset let sploh niso vedeli

- kakšen je telesni občutek mirnosti in zadovoljstva

- kaj jim v resnici veliko pomeni.

In je materialna resnica takšna - dokler nimaš izkustva pomiritve in ugodja ob tem, so vse tehnike enako napačne. Kot pravijo v Dalmaciji, če ne veš, v katero luko greš, so vsi vetrovi enako dobri.... Skratka, premetava te in se človek išče po vseh kotih, namesto, da bi se pri sebi.

Sicer je tudi res, da nihče ni v prvem poskusu našel najbolj ustrezne pomiritvene tehnike zase. Nekajkrat je pač treba kiksniti, da vidš, kaj ne ustreza. Ampak če se ta serija kiksov ponavlja, postanejo ljudje z leti samo potrošniki vedno novih tečajev in tehnik, glava pa ni posebej bolj mirna. Ker dokler telo ne začuti in glava osvesti tisto, kar piše v zgornjih alinejah, kakega hudega haska ni.

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. avg 2011 9:03

Multi, seveda nisem tebe mislila.

Reklamira praf, ki se je danes prijavil samo zato, da na, pove, da je prebral knjigo avtorice, ki zaenkrat hvalabogu, še ni prevedena v slovenščino in zraven pripopal link do komercialnega tečaja avtogenega treninga.

Še toliko se mu ni dalo, da bi reklamo zavil v celofan lastnega zanimanja za ta tečaj.



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 24. 2011 09:04

neznan uporabnik

24. avg 2011 9:10

Sem vmes pogruntal. Hvala.

 

Sem ti poslal ZS.

 

 

Multivitamin

 

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti