Oh te tašče

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. feb 2016 17:24

Limnol, močno si pihnila mimo. Če bi bolj natančno brala še kak post nazaj: že v nosečnosti, ko sva bila še srečno poročena, je tašča jasno povedala, da ne bo pazila otrok in se z njimi pretirano ukvarjala. Isto je povedala drugemu paru - moževemu bratu in njegovi ženi, ki sta še zmerom srečno poročena in imamo stike.Moja otroka je včasih nista videla cel teden, čeprav nas je ločilo samo stopnišče. Ali pa ju je na vratih odslovila, žal.  Kdo je torej koga že v štartu odpikal? Ločitev nima nobene zveze z njo, kajti NIKOLI nisem ovirala otrok pri stikih z očetom ali njo.Nobeden od njiju pa ni pokazal pretirane želje po kontaktu. Otroka sta bila stara 13 in 16- dovolj, da se sama odločata, se ti ne zdi? Če pa nista bila povabljena....pač nista šla, oz še zdaj ne gresta. Jaz pa nimam nič s tem, mi ni bilo treba nikoli nič reči. Tudi se midve nikoli nisva pretirano skregali, bolj živeli druga mimo druge.

Tudi druge so vpletale vnuke, kot praviš, ne samo jaz. Nadaljnja debata pa res  sploh ni potrebna, ker ti imaš itak  zmerom prav.

marjja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

17. feb 2016 17:52

Mobing in seksualno nadlegovanje na delovnem mestu sta že omenjena v zakonodaji, psihično nasilje nad otroci in zakonci tudi, manjka še ureditev odnosov med taščami in snahami  . "Niša" za prvega iznadljivega politika ali pravnika .

 

Cila

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. feb 2016 18:22

Cila, , res smo zabluzili, bolje da se

marjja

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

17. feb 2016 21:23

Da še jaz povem svoje izkušnje s taščo, za katero mi je zelo žal, da se je pred nekaj letih, v visoki starosti, poslovila od nas vseh (mi je na srečo nadomestila mojo mamo, ki sem jo žal izgubila že kot najstnica). Spomin mi seže skoraj 44 let nazaj, ko sva bila s sedanjim možem par en mesec in pol, pa sem bodoči tašči rekla, da jaz ne pridem v njihovo hišo, če ne bom imela svoje kuhinje. Kasneje mi je povedala, da mi je te besede takrat zelo zamerila  in si mislila, kakšno "pošast" bo dobila v hišo. Ko sva si potem s fantom uredila podstrešno stanovanje v njihovi hiši (in tako tudi miniaturno kuhinjo). Ko sem se pred 40 leti, nekaj mesecev pred poroko, preselila k njim, mi je povedala, da ji je moje stališče všeč in to pokazala tudi z rednimi obiski pri naju . Sva pa s fantom(možem) takoj postavila pravila tako njej kot predvsem tastu, da potrkata, ko prideta na obisk, čeprav samo nadstropje višje. Tudi midva sva  se tega držala in nikoli nisva kar planila v njuno stanovanje. Brez odvečnih besed mi je pokazala, kako mi zaupa, ko je odšla sama na neko daljše potovanje (tast se je bal letenja z letali) in mi je zaupala, kje ima shranjeno oporoko za primer, če se ji na potovanju kaj zgodi (pa še nekaj drugih ženskih skrivnosti..). To je zaupala meni kot snahi in ne možu ali sinovoma in to sem znala zeli ceniti in ji zaupanje tudi vračati, ko me je mnogo let kasneje tudi pooblastila, da urejam njene bančne zadeve. Če bi bila slaba snaha, tega sigurno ne bi storila. Je pa tudi midva nisva preveč obremenjevala z varstvom otrok, razen prvič za tri mesece, preden je šla hči v vrtec. Sem ji pa vso njeno dobroto in zaupanje vrnila v njeni visoki starosti, ko sem jo prostovoljno nekaj  let negovala in ji lajšala trpljenje ob odhodu. Da povzamem, moja tašča je bila tašča z veliko začetnico, seveda tudi s svojimi  (in jaz s svojimi) muhami, ki pa sva jih sproti reševali. Mi je nekoč celo dejala, da jo vedno poslušam in ji dam prav, potem pa velikokrat stvari naredim po svoje. Ampak,tako smo v hiši imeli vedno mir in smo se dobro razumeli. Sem pa tašči in tastu večkrat povedala in pokazala, da sem jima hvaležna, da sem dobila za moža njunega sina. To sta znala tudi ona dva ceniti, predvsem ker sta drugo snaho (ženo prvega sina), "morala" še tri leta po poroki vikati, kar mi ni šlo nikoli "v glavo" zakaj. Meni sta takoj po poroki "ukazala", da jih tikam, saj sem sedaj njihova, ker sta se zavedala, da sina nista izgubila, ampak sta dobila še hčerko, kar sem jima potek tekom let večkrat tudi dokazala.

Sedaj, ko sem že sama nekaj let tašča, se še vedno oba z možem drživa pravil, ki sva jih postavila pred mnogimi leti: ko greva na obisk, predvsem zaradi vnučkov, se vedno najaviva, da ne prihajava ob  "nepravem času". Če nama rečejo, da ni čas za obisk, razumeva in se ne siliva. Pa s sinom živimo v isti hiši, a v dveh nadstropjih, hči pa s svojo družino živi zraven, v prizidku. Tako smo vs na kupu, ampah v dobrih  10 letih še nismo imeli kakšnega konflikta med "starimi in mladimi", tudi kar se čiščenja tiče, ali urejanja vrta ne, zato upam, da bo tako ostalo še naprej.

Da povzamem, potebno je nekaj prilagajanja in razumevanja na obeh straneh, pa se da prav lepo živeti v miru in slogi.

kača

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

18. feb 2016 13:17

Midve z mojo sva si zelo različni. In priznam, da je ona večrat strpnejša do mene kot obratno.

Čarli08

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. feb 2016 14:50

Tole mi je prišlo na misel: A tiste, ki ste pri svojih starših, ste OK oz. nimate nobenih problemov? Vse govorite le o taščah. 

Vanja

Česenček  

član od: 25.8.2015

sporočila: 292

18. feb 2016 15:07

Pa saj če se ne motim je naslov teme: "oh te tašče", zakaj bi morale pisat o čem drugem?

Česenček

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

19. feb 2016 17:10

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. feb 2016 19:45

 "Dear Daughter-in -Law, are you perfect?"   

 

naor

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. feb 2016 8:51

naor je napisal/a:
 "Dear Daughter-in -Law, are you perfect?"   

 



naor

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti