Abc sir

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

25. sep 2014 14:21

Kar se mene tiče sta ABC sirni namaz in Philadelphia kot noč in dan. ABC sirček je narejen iz mleka, smetane in soli, medtem ko ima Philadelphije še mnogo dodatkov. V Hoferju ali Lidlu (žal se ne spomnim v kateri od teh dveh trgovin) tudi prodajajo kremni sir, ki je narejen brez aditivov.

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

25. sep 2014 18:38

miis imaš prav. V Hoferju ga jaz kupim, nima nobenih dodatkov in je zelo dober, lepo slan, pravzaprav zelo podoben ABC sirčku. Znamka je Milfina,obstaja tudi light varianta, ki pa seveda ni za nikamor. Ta naša Philadelphijaje je pa vedno bolj zanič in vodena, jaz je za cheesecake ne kupim, ker sploh ne pride pravi. S Hoferjevim je pa super. Dober je tudi Spar Natur pur, prav tako brez dodatkov in lepo slan, samo velikokrat imajo samo zeliščnega, navadnega pa ne.

Pa da ne bo pomote, ne gre za to, da bi me motili dodatki sami, so dokaj nedolžni, gostilo in regulator kislosti. Gre za to, da ima kremni sir tako manj maščobe in napačno teksturo, kar je pri pripravi cheesecakea velika ovira.

Vesnuska

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

26. sep 2014 14:13

Zdaj je ravno akcija v sparu na ta abc sirček. Jaz tudi najraje tega kupujem, drugi so nekam predragi, pa nič kaj dobri. Mogoče imam v podzavesti, ker je jugo nostalgija...

yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti