Ricet z govejim mesom

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

tema odprta - 11. okt 2006 7:24 | ogledi: 6.129 | odgovori: 4

Pozdrav vsem!

Vem da sicer se ni "sezona" za ricet, meni pa vseeno disi nekaj takega. In glede na to, da imam se iz zimskega casa v omari se nikoli "testirana" sojina zrna bi bil ze cas da naredim kaj z njimi. In med recepti sem nasla ravno nekaj takega.

Me pa nekaj zanima: Taksnega svinjskega mesa, ki sem ga bila navajena dati v ricet tukaj nimam (se oglasam s Kitajske), bi pa vseeno dala notri nekaj "mesnatega". Pa sem enkrat nekje zasledila, da kuhajo nekateri ricet tudi iz govejega mesa. Pri tem pa mi ni prav jasen postopek; Ne vem ali naj dam kuhat vse skupaj (kuhala bom v ekonom loncu), ali naj jesprenj prej namocim ali ne (med vsemi ricet recepti tukaj so mnenja glede tega deljena), pa kako je s sojinimi zrni? Po pravici niti ne vem, kako naj se lotim teh, zato pa so ze tako dolgo v omari.

Bom zelo vesela vsakega nasveta, ideje, cesarkoli in zato bo treba na ricet se kak dan pocakat da pride kaksen odgovor.

Zdajle se pa lotim ravnokar s trga prinesene spinace, ki jo je tukaj toliko vrst da pravzaprav nikdar ne vem kaj bo prislo ven.

(Vnaprej se opravicujem, ker sem tale post poslala na dva konca-sem in se kot vprasanje/mnenje k sojinemu ricetu. Se mi zdi, da bom tako lazje (prej) prisla do kaksne informacije/nasveta...)

Hvala in pozdrav iz soncnega Shanghaija

Teja

teja-kit.

vegeterianka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 282

11. okt 2006 8:32

Zivjo jaz ricet jem vso leto tudi poleti....če pride k meni mama na obisk ali brat dam notri narezano na koščke kranjsko, fizol rdeči pa kar lepo iz konzerve, zabelim pa včasih kar malo z gobovo juho in je en dva tri......seveda brez strokov česna ne gre.....letos čez poletje sem ga kar lepo jedla saj ga obožujem in vedno v krožnik si dam nekaj kapljic kisa jaz osebno vedno ješpren namočim cez noč in včasih odlijem vodo včasih pustim....potem vrzem stroke česna, narezan korenček in začimbe vmes vrzem cel par kranjske ( potem jo sredi kuhanja vzamem ven in jo narežem na kocke ), na koncu dodam rdeč fižol iz konzerve in malo gobovega instanta oz.juhe iz vrečke in jed je gotova...njami vegeterianka

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

11. okt 2006 15:10

Hvala vegeterianka za tvoj predlog, ampak jaz se vedno cakam na kaksno idejo, kako skombinirati ricet iz jesprenjcka, govejega mesa, pa ce se da za povrh se sojinih zrn (ceprav sem vsaj glede tega zadnjega nekako dognala, da lahko postopam podobno kot bi s suhim fizolom); Torej, mi lahko se kdo pomaga? Teja teja-kit.

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

11. okt 2006 16:37

Teja-kit, popeci na kocke narezano govedino in jo dodaj k ričetu, (glede na to, kako "trpežna" je govedina, pa sama presodi, kdaj jo boš dodala ričetu). Zdaj ne vem, kako je na kitajskem, ampak moja soja je bila namočena čez noč, pa se je kuhala 4 ure(raje malo več), da je postala kolikor toliko mehka. Kuhala pa sem pasulj in sem namesto belega fižola uporabila sojo. LP na Kitajsko juhica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti