Praznovanje - 40 let

leva  

član od: 26.5.2004

sporočila: 32

tema odprta - 21. sep 2006 13:26 | ogledi: 51.708 | odgovori: 22

Pozdravljeni

Kolegica ima 40 rojstni dan. Ker noče velikega slavja se nas je nekaj parov (5) odločilo, da najamemo hiško, vikend in prežuramo njeno slavje. Ima kdo kakšno idejo kaj naj pripravimo in mogoče tudi kje naj to izvedemo? Če bi bila Koroška ali vsaj bližina, bi bilo super.

Hvala in sončkast dan

leva

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

21. sep 2006 13:45

Kaj pa kakšna koča na Pohorju? Tam si ravno ne bojo kuhali smai, žur je pa totalen...

Bernarda85  

član od: 17.7.2006

sporočila: 209

21. sep 2006 13:48

Pri nas, ko je mela mami 40 let smo ji najeli enega, da je na harmoniko igral. Če ste takšna družba, da rada zapleše, se to splača. Fajn pa je, da so kakšni štosi zraven. Npr. V eno veliko škatlo date 40 daril (ki so lahko čiste malenkosti, kakšne smešne stvari, kakšnje nene stvari, ki jih bo pogrešala v omari, ...) ta zadnje darilo mora biti pa tisto ta največje, kar naj bi bilo bistvo. Aja zraven se splača ta darila privezat na vrvico, pa s številkami označit, pa zraven kakšen komentarčke, pa seveda vsako darilo zavit. Ali pa če si slišala že za rožo iz kondoma, ki zraste, al pa torta iz balona. To so eni mal tkole predlogi, pa bom napisala vskaj je kaj pol pa sama mal preštudirej. Tale roža iz kondoma je kr fajna stvar, če je še ne pozna. Rabiš pa: kondom (ni važna velikost), pa tisto ovaljno škatlco, ki je film za slikat notri, 2 šumeči tabletki, lonček za rože (teglc), pa mal zemlje pa kamenčkov, pa eno navadno elastiko. Pol pa tkole nardiš. Najprej odpreš tisto škatlco pa na dnu narediš nekaj luken (4 bodo zadosti), nato daš v škatlico tableti, nato pa čez rob daš kondom pa ga z elasiko pritrdiš (ni fajn če je čist pri robu kr mal niži ga pritrdi, da ne bo pol padu dol). Poj pa naprej položiš najprej v teglc škatlco s kondomom in tabletkami, potem pa okrog daš kamenčke. Tako napolniš lonček za rože do 3/4 in pol daš čez zemljo (narahlo pa zemlja mora biti suha, kondom pa pod zemljo-ne pod kamnčki). Lahko na vrh daš tudi nekaj semen, da bo zgledalo da bo res nekaj ven zraslo. Vse kar je mora slavljenka naredit je da še zalije rožico, ki bo sama pogledala skozi zemljo. Ta torta z balonom pa potrebuješ balon, margarino, kakšno sadaje, čokolado,... Velik domišlije pač. Balon napihneš na pol z vodo pa z zrakom. potlej ga pa daš na krožnik, pa okrasiš z margarino (lahko nardiš kakšno punčko al pa kej druzga). Potlej k je pa torta nared, pa jo daš v hladilnik, da ne bo vsa margarina stekla dol, pa jo pred slavljenko postaviš, naštimaš krožnike in vilice, njej pa daš nož nej prereže torto. Tako bo mokra pa še paf Al pa kekšen kviz po njenem življenju, pa zraven darila ji daješ. En primern npr. Pri badmintonu zmagam ker: a)imam zegen b)ker je nasprotnik preslab c) ker imam krompir in potlej ji daš krompir (to je samo en tak bl butast primer) No to je nekej idej upam da bo kera pršla prav. Vse pa lahko kamot izvedete doma. Pa fajn praznujte! Bernarda85

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

22. sep 2006 14:34

Meni je bila zelo hecna tudi ideja z leseno torto. Dobiti moraš samo kos hloda v obliki torte (približna velikost pač, višina kakih 15 cm in primeren obseg. Potem daš (ali če zna to kdo sam naredit) "torto" oblečt v čokoladno glazuro, okrasit, opremit s primernimi napisi. Noter se jo pripelje na vozičku, lahko jo okrasiš tudi z gorečimi iskricami da bolj spektakularno zgleda in nož slavljenki v roke. Seveda naj bo nekje v rezervi tudi prava torta. Veliko slaščičarn dela tudi (sicer že malo prežvečena ideja) torte v obliki "organov" pa oprsij... pa še dobre so po navadi, heca je pa tudi veliko. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Bernarda85  

član od: 17.7.2006

sporočila: 209

22. sep 2006 15:09

Tko kot pravi tinca, če nimaš slučajno kje kakšnega hloda, lahko uporabiš stiropor, pločevinke, ali pa wc papri (zavojčke cele). Okrasiš pa lahko kar s smetano. Stiropor je zlo praktičen ker ga lahko oblikuješ Bernarda85

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

3. nov 2015 22:06

Kje praznovati 40 let? Ljubljansko - dolenjska regija. Odprta za vse predloge,ker še sama ne vem kako bi praznovala. Če se ne bi ozirala na goste, kar se verjetno ne bom, ne bi imela klasične fešte z vsem naštetim zgoraj. Ampak žurka, hrana pijača bife, dj. Rojstni dan je v zimskem času.

Suzi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. nov 2015 8:33

Odvisno, koliko povabljenih boš imela. Kakšen lovski dom, prostori turističnega društva, gasilski dom? Morda v kakšnem hotelu ali večjem lokalu oddajajo le prostor? A boš sama pripravljala hrano oziroma v lastni režiji, ali iščeš celotno ponudbo?

Če je zima, je verjetno najbolj primerno slavje pripraviti v dolini, zaradi vožnje v zimskih razmerah.

Omenjeni regiji pa ne poznam dobro, tako da ti kake konkretne lokacije ne morem svetovati.

 

mamamia

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

4. nov 2015 22:28

Povabljenih bi bilo okoli 4o. Hrane ne bi pripravljala sama, verjetno pa bi naredila svoje torte. Tukaj okoli imamo kar nekaj gostiln ampak mi hrana ne odgovarja.Tam kjer je dobra hrana pa ni dovolj prostora. Imam možnost najetja prostora v bližini doma, samo so gasilske mize in klopi kar mi pa tudi ne ustreza. Mah še sama ne vem kaj bi. 

Suzi

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

5. nov 2015 13:33

Na plansters.si si poglej nekaj ponudb za najem.

Jaz bi ti svetovala catering. Mi ga običajno za novo leto najamemo in je fino, da lepo pripeljejo, hrana je topla in se samo uživa....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. nov 2015 14:07

SUZANAZ je napisal/a:

Povabljenih bi bilo okoli 4o. Hrane ne bi pripravljala sama, verjetno pa bi naredila svoje torte. Tukaj okoli imamo kar nekaj gostiln ampak mi hrana ne odgovarja.Tam kjer je dobra hrana pa ni dovolj prostora. Imam možnost najetja prostora v bližini doma, samo so gasilske mize in klopi kar mi pa tudi ne ustreza. Mah še sama ne vem kaj bi. 



Suzi

 

Glej, tvoj zadnji stavek, hehe. Najprej se odloči, kaj bi, potem pa dalje.

Mene recimo gasilske klopi ne bi motile, je pa seveda odvisno kakšno žurko želiš. Bolj sproščeno, torej so klopi lahko lesene, ali pa da so mize malo bolj urejene, torej s prti , kar za seboj potegne marsikaj.

Kaj pa če narediš hladno-topli bife? Potem lahko imaš mize razporejene po prostoru in vmes veliko prsotora za gibanje, gostje se menjujejo pri mizah, posedajo zdaj malo zdaj malo tam.

 

Kot sem rekla - najprej moraš vedeti, kak tip zabave želiš. Catering pa sploh ni slaba varianta. Ali pa pečen pujs, kozliček in pripraviš le še priloge.

Jaz sem svoje okrogle proslavila s hladno toplim bifejem enkrat, drugič pa kozliček s prilogami in čez nekaj ur bograč. Samo jaz sem poznospomladanska, vreme je že bilo lepo in sončno, pa smo vse to imeli zunaj.

Moja frendica je pa bolj "nobl" varianta pa smo bili v enem najetem prostoru pri pogrnjenih mizah, uvodne jedi so stregli, potem pa je bil hladno-topli bife. Samo žurka je bila pa vseeno vesela in divja.

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. nov 2015 11:24

SUZANAZ je napisal/a:

Kje praznovati 40 let? Ljubljansko - dolenjska regija. Odprta za vse predloge,ker še sama ne vem kako bi praznovala. Če se ne bi ozirala na goste, kar se verjetno ne bom, ne bi imela klasične fešte z vsem naštetim zgoraj. Ampak žurka, hrana pijača bife, dj. Rojstni dan je v zimskem času.



Suzi

 

Word of advice:

Ko dekle pride do 40-tke, nekako ve, kaj želi in česa ne. In če ne veš, kako bi praznovala, počakaj, da se ti utrne ideja.  Oziroma, pred tem se vprašaj, kaj sploh praznuješ. Ker, če praznuješ to, da si se pred ne vem koliko leti rodila, potem so tudi zanič in mastni dunajci čisto okej. Če pa praznuješ to, da si vmes že prišla do neke pameti, potem narediš seznam tistih, ki ti kaj pomenijo in na temelju tega koncipiraš praznovanje. Je pa seznam tistih, ki ti kaj pomenijo precej krajši od tistih, s katerimi si v sorodu, službenem razmerju ali je tako ali drugače pametno imeti z njimi kontakt. In ob 40-ih in čez se človek zasebno druži samo s tisti, ki ti kaj pomenijo in če ne ve, kako bi se druži, khm, khm, mora pa preprosto premislit, kaj od življenjskih lekcij je šlo mimo.

 

Če pa spadaš med tiste nesrečnike, ki mislijo, da bo celo njihovo življenje nekako pokrilo eno kao glamurno obhajanje življenjske obletnice (ker tako vsi delajo - pa ne vsi)  v kakšni gostilni (kjer se bodo imeli fino vsi razen obdarovanca, ki bo pazil, da so vsi pri hrani in še zahvaljevati se bo moral za butasta darila) - potem pa kar hitro v bližnje gostilne. Take imajo gostinci radi, ker se jim lahko proda približno isto kot za sedmino, samo da je cena malo višja.

 

Če imaš rojstni dan pozimi, je najbolj elegantno, da vsem, ki bi jih imela na veselici, sporočiš, da naj denar za darila nakažejo za kakšno humanitarno akcijo (takoj ti bo vsaj prihranjen set butastih daril), da pa boste imeli spomladi fin piknik v počastitev tvoje obletnice.  Ti greš pa za nagrado na počitnice v tople kraje. Karibi so od januarja do aprila najboljša destinacija. Pa Cabo verde prav tako.

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti