Roastbeef - recepti

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

tema odprta - 1. sep 2006 8:31 | ogledi: 8.146 | odgovori: 6

Zanima me, kako pripravite roastbeef - mišljeni so zrezki brez kosti. Meni jih mesar spusti skozi tisti strojček, ki jih potolče, doma jih na eni strani namažem z gorčico in zrezke zlagam v plastično posodo. Vmes potresam vložena poprova zrna, narezan česen in vse to zalivam z oljem. Pazim, da so na vrhu prekriti z oljem. Takole baje zdržijo tudi en mesec, vsaj mesar tako pravi, sama jih prej porabim. Je pa res, dalj časa so v olju, bolj so mehki.

Pred uporabo jih malo odtečem in ponve nič ne oljim, ker so že dovolj mastni. Na vroči ponvi jih pečem caa 5 minut in vmes nekajkrat obrnem. Ne vem, če je ta postopek pravilen, ker sem do pred kratkim delala samo zrezke v omaki, kateri se brez ekonoma cmarijo kar dolgo časa.

Po sili razmer - starejši hčeri se je zaradi vegetarjanstva kri tako zelo poslabšala, da je spet začela uživati meso, sem začela pečti te zrezke. Zdaj so se vsi pri hiši nad njimi navdušili, meni pa enak okus že počasi preseda.

Ali ima mogoče katera kakšen dober recept, iskalnik mi nič ne verže ven.

LP

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

1. sep 2006 9:22

Najprej jih solim, nato jih iz obeh straneh zapečem in serviram še tople. Saj če se ohladijo postanejo žilavi, in niso užitni. Tako narejeni zrezki so priporočljivi in primerni za slabokrvne. lp Anamarija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. sep 2006 9:29

Lahko ga pečeš tudi v kosu. Meso natreš s čisto malo soli in popra, premažeš z gorčico in oljem, zaviješ v foliju in pustiš čez noč. Nalsednji dan meso v maščobi opečeš z vseh strani, da zakrkne in nastane hrustljava skorjica, potem ga daš v pečico - pečeš okoli 3/4 do eno uro, odvisno, kako prepečenega želiš.Vmes nekaj krat v pekač naliješ zajemalko tople vode ali blage juhe in prelivaš meso. Na dno pekača pa lahko naložiš različno zrezano zelenjavo - šalotko, papriko, por, korenje, bučke, tudi na krhlje zrezan krompir, potresi z začimbami in premešaj, pa daj opečeno meso na to in potem skupaj pečeš do konca. Lahko pa roasbeef natreš s sojino omako in malo ingverja, pa potem preliješ z oljem in pečeš kot običajno. Zelo dober je tudi roastbeef na žaru, seveda prej primerno mariniran. Mamamia mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. sep 2006 11:03

Roastbeef lahko smiselno podobno pripraviš kot pripravijo v Dalmaciji kos stegna za pašticado. Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

23. jan 2009 11:47

Lijana, a tisto olje potem zavržeš, ali ga uporabiš za nove zrezke? mimika

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

23. jan 2009 14:47

Mimika, olje zavržem, saj ga ni ne vem kako veliko, ker jih hranim v plastični posodici in zrezke dam noter precej na tesno. Mi jih je pa mesar tudi že vakuumsko zapakiral in rekel, naj prej kot v enem tednu ne odpiram.

Lijana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti