Hofer

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

21. apr 2012 19:32

Dejte no, sej ni kriv Hofer. Krivi s(m)o tisti, ki bi radi na vsak način zmagali v enem tekmovanju za, kot je bilo napisano nekje zgoraj,  nekaj hrenovk in kako majčko. In potem se objavljajo recepti , da bog pomagi ,o  tem kako se naredijo dunajski zrezki, pa nek caciki, pa tzaziki, pa ćili kon karne, pa........Je treba pač tisti čas, ko teče ta neusmiljena tekma nehat brat recepte pa je. Sej izbira je naša, a ne !?

Je pa res tudi, kot je ugotovil kolega Zzak, v tem trenutku je Kulinarika neki švoh v vseh elementih......tko kot je švoh trenutno komplet lajf u naši Slo.

Ampak eni jo imamo kljub temu še vedno radi, zlo !! :)

hedonist

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

22. apr 2012 8:28

Ta tema res sodi kam drugam, ker gre za kulinarika.net ne za Hofer in njegovo ponudbo tule. Receptov je pač vedno več, od lahkih do zapletenih, od prefinjenih od preprostih. Zato imate pa sortiranje po popularnosti, ker pol milijona uporabnikov hitro s svojimi odzivi "oceni" recept. Tudi če iščete samo "tzaziki", bo na vrhu tisti, ki je najbolj popularen. S tem vam je omogočeno, da recepte, ki so za večino preveč preprosti ali kot pravite nekateri, da "brezvezni" (sam sicer ne bi uporabljal tega izraza, ker smo si različni), pač ignorirate.

Da bi bili pa "švoh v vseh elementih", tega pa ne razumem. Je česa manj, kot je bilo? Tudi na novostih se dela, dopolnjuje in popravlja stvari. Žal je tako, da vse, kar naredimo niti ni vidno uporabnikom, včasih gre za optimizacijo kode, predelavo ene določene strani (to boste kmalu opazili na eni od strani), do izboljšanih administracij, česar ne vidite.

Zdaj pa res prosim nazaj na ponudbo Hoferja ali zadeve, ki se zadevajo Hofer, ne KulSlo. Za take zadeve uporabite temo "Vprašanje za administratorja". Zaradi mene lahko odprete tudi temo "Zakaj ne maram KulSlo a sem še tu" ;-)

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. apr 2012 11:22

Jernej,

nimam vprašanja, ne mislim kritizirati, pa tudi pri Hoferju še naprej kupujem parkrat na leto, pa zato takrat bolj izdatno. Tista reč z recepti tudi meni ni bila všeč, zato nisem sodelovala in to je vse, kar imam povedati o tem. Hočem pa reči, da ni nič hudega, če kdo kdaj kaj tudi pokritizira - kulinariko kritiziramo, KER jo imamo radi in hočemo biti še naprej tu. Vsem ne bo všeč nikoli. Lahko pa uvedeš recimo kulinarišno prostovoljstvo, pa naj se kak nergač javi, do bo prostovoljno kot svoj prispevek h kulinariki posortiral recepte in spravil na en kup tiste, ki so enaki ali pa vsaj zelo podobni in jih primerno označil (ali pa vsaj znotraj ene kategorije, da ne bi zahtevali preveč). In ko oddela svoje, lahko za nagrado dobi bon za sitnarjenje za en mesec. 

Ah, zdaj pa že težim. Lepo nedeljo vsem!

 

 

Sonja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

22. apr 2012 11:27

Zelo dobra ideja. Kritike me ne motijo, rad imam da so v pravi temi, denimo te teme niti gledal nisem do danes ;-(

Treba bi bilo reorganizirati kategorije receptov, ampak ali veste kaj je reorganizacija 13.000 receptov? S tem da nekateri avtorji ne bodo zadovoljni z novimi kategorijami, avotrjev, ki bi sami spremenili kategorije bo 0.1% itd.

Osebno mislim, da je velika novost to, da se recepti sortirajo po popularnosti, s tem morda delamo krivico novim, ki se bodo težko prebili na "vrh", ampak hitro se vidi katera izmed 100 potic je največkrat pohvaljena. In kvalitetna 101 potica Bo prišla blizu vrha kljub temu, da bo minilo nekaj časa.

Ta faktor popularnosti je bila storitev, ki je šla verjetno nekako "mimo" večine, je pa zelo koristna v smislu tega, da se približujemo meji 15.000 receptov.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. apr 2012 12:14

limnol je napisal/a:

Lahko pa uvedeš recimo kulinarišno prostovoljstvo, pa naj se kak nergač javi, do bo prostovoljno kot svoj prispevek h kulinariki posortiral recepte in spravil na en kup tiste, ki so enaki ali pa vsaj zelo podobni in jih primerno označil (ali pa vsaj znotraj ene kategorije, da ne bi zahtevali preveč). In ko oddela svoje, lahko za nagrado dobi bon za sitnarjenje za en mesec. 

 



Sonja

Ko oddaš recept, naj bi bil ta v "pregledu" teden dni, tu bi se lahko rešilo 80% teh karbonar in tunskih testenin. Kdo in kaj opravlja ta komisija še nisem uspel razbrati, kajti čez gre res vsako sranje.

Tako ne bi bilo potrebe po bonih.

Commis débarrasseur

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

22. apr 2012 12:36

Kulinarika.net ni namenjena samo profesionalnim receptom, ampak tudi "ljudskim" (lahko rečeš tudi amaterskim, če ti beseda bolje sede). Recepte pošiljajo tako izkušeni kuharji kot nadobudni trinajstletniki, ki jim je to prvi izdelek. MI NISMO POLICISTI, ki bi določali, kaj je, kot se ne najlepše sam izražaš "sranje" in kaj je "nesranje". Mi pregledamo in popravimo, da je berljiv, da ne manjka pol sestavim v postopku (včasih se kakšna sestavina izmuzne) to je vse. Mi ne objavljamo zgornjih 10% odstotkov najkvalitetnejših receptov, temu ni namenjen portal, neki eliti kuharjev.

Sem pa prepričan, da pismen uporabnik lahko po popularnosti, sestavinah in ostalih kriterijih najde recept, ki mu ustreza.

Tako da imaš napako hudo v razmišljanju, mi nismo KOMISIJA, ampak zgolj preurejamo, da je nekaj primerno za objavo in zavrnemo le v res skrajnem primeru. Enako s fotografijami, če res ne ustreza velikosti potem jo brišemo, sicer pa obdelamo fotografije, ki imajo datume v sebi ipd., čeprav nam to ni všeč. To je DRUŽABNO OMREŽJE, zato ni KOMISIJ. TUdi nekomu so tunske testenine in karbonare všeč. Kot zadnje, na nekaterih področjih (tuja kuhinja) manjka receptov, vedno si tudi ti vabljen, da nam kaj prispevaš in dopolniš zbirko z res kvalitetnimi jedmi. Boš imel užitek videti, kako bo tvoj recept postal popularen.

Če razumeš razliko boš videl, da je vse OK. 

PS - Objavo smo precej skrajšali iz 14 dni na nekaj dni večino časa, razen ko je res pop0lava novih ali pa so prazniki ;)

PS2 - Tebe so motili tudi Naturetini recepti. Pravzaprav te veliko stvari moti. Tudi to je seveda tvoja pravica. Si pa tam pri Natureti pisal, da uredništvo ne določa, kaj se objavi in kaj ne. Pravzaprav odloča, ampak če recept ali slika res ni čisto mimo, potem se objavi. Druga družabna omrežja objavijo vse, mi imamo toliko cenzure, da se odplakne tiste, ki pišejo v takem jeziku, da se ga niti ne da popraviti in zmešajo sestavine in postopek tako, da se jih ne da več razvozlati.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. apr 2012 15:02

Zanimivo kako pristranski ste, moje "sranje" opazite v trenutku. Osebke ki take in močnejše  izraze uporabljajo na dnevni bazi se pa ignorira, očitno ker hvalijo portal. Kritik, negativnih, sarkastičnih, očitno ne prenesete. Pa naj gre za recepte, za forum ali karkoli drugega v zvezi z Kulinariko.net.

Commis débarrasseur

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

22. apr 2012 15:19

Veliko je kritik in pohval, tako po ZS kot po emailu in nekatere kritike so take, da jih že uresničujemo, torej izboljšujemo. Kritike nas izboljšujejo, samo kritike so različnih vrst. Morda pa ne poveš nič konstruktivnega, si pomislil na to? Zdaj je javni profil, se da hitro pogledati, kaj kdo piše in kako je nastrojen. Negativistom se nekateri radi izognejo.

Sem ti pa razložil žre pred časom, ko si spraševal kako da se recepti popravljajo toliko časa, da nismo cenzura receptov, smo družabni portal in korekcije niso enako cenzuri. Kot sem pa rekel, če imaš kaj za povedati v tej temu o Hoferju povej, lahko tudi kritiko, ali pa preklopi na temo "Vparšanja za administratorja. Zmoreš, kajne?" Tu ne odgovarjam več na vprašanje o Kulinarika.net, to je tema o Hoferju.

Pa kar nekaj jih je bilo, ki jih ni več, ti si pa še, po čem sklepaš da smo samo do tebe "strogi"? Saj nisi nikogar žalil, povedal si svoje mnenje. Žal si z njim ne morem pomagati ali izboljšati spletne strani. Z mnenjem od koga drugega si pa lahko. To je vse. Nobene nepristranskosti ni tu. Ker se oglasiš, kjerkoli se pojavi kaj "plačanega" oz. kakšno sponzorstvo in protestiraš, lahko razumeš, da te ne morem obravnavati enako kot nekoga, ki se oglasi le, ko ga kaj res zažuli. V tem pogledu res niso vsa mnenja enaka. Preberem pa vse, kar napišeš in če bo kaj takega, da lahko izboljšamo, bom to tudi storil.

Je pa res, da je tvoj recept "najboljša pizza" med 154 pizzami nekje na 80 mestu po popularnosti. Če te je to prizadelo, nisem kriv, popularnost se tvori iz več faktorjev, ki jih določa množica pol milijona obiskovalcev.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. apr 2012 15:47

Ja, ovce imajo vedno prav.

 

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti