Oksalna kislina

hanzi  

član od: 24.2.2006

sporočila: 29

tema odprta - 17. avg 2006 18:47 | ogledi: 3.082 | odgovori: 2

Malo brskam po forumih in sem prišla do rabarbare, tam pa piše, da vsebuje precej oksalne kisline, raziskujem naprej na netu in pridem do podatkov (http://www.************.si/leksikon), da precej te zadeve vsebujejo tudi rdeča pesa, špinača, blitva, petršilj, artičoke in sicer, da je ne smejo uživati dojenčki, nosečnice, tisti, ki imajo osteoporozo, halo!!!!!!!!!!! jaz pa veselo kuham svoji 8 mesečni hčerki špinačo, blitvo, peso.

Ali ima kdo kaj več informacij, če je res tako hudo.

Sem zadnjič dala v eno juhico petršilj, ko je bila že malo hladna, pa je imela mala drisko pa še bruhala je pa sedaj upam in razmišljam, da ni bilo od petršilja, ki vsebuje to kislino.

Hvala za pomoč

LP Hanzi

hanzi

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. avg 2006 19:02

Joj, hanzi, saj ne poje nekaj kg blitve na dan! Ne pretiravaj, zaskrbljen asi povsem brez potrebe! Kuhaj ji normalno vsakega malo, pa bo. V juho si ji dala najbrž ščepec peteršilja, ne? Količina oksalne kisline v njem je najbrž pod mejo, ki bi jo zaznala kakšna aparatura, ki jo meri (če obstaja). Rabarbare res ne priporočajo tistim, ki imajo probleme zaradi oksalne kiline. rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti