Kateri sesalnik mi priporočate?

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

21. dec 2013 20:15

 Kuhinja.slo. Ja imam pa občutek,da metode,ki jih je čas povozil prihajajo nazaj.No pač reklamiraš svoje.Nisem tiste sorte,ki mora nekomu kontrirat, a tebi sem odgovorila. Pa tudi zamerljiva nisem.Miška,rimljanka

dari

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

21. dec 2013 21:49

Ja Rimljanka, to tudi sem že 15 let in vem kaj govorim. Lep vikend vsem.



kuhinja.slo

Sporočilo je spremenil(a) kuhinja.slo dne 21.dec 2013 22:52

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. dec 2013 23:00

Kje je bannanna, da mu pove, da edini, ki so za kaj, so centralni. 

Vanja

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

22. dec 2013 2:17

Nisem vedel Vanja_v_ZDA, da so centralni najboljši. Verjetno skačejo po jogiju, tepihu, lahko ga odnes na dvorišče in očistiš avto, Cev moraš imet tako dolgo kot je velika soba in še velik prostor v kleti. Tudi roboti so nekaj podobnega. Ko se pripelje do sedežne garniture ali jogija, ti samo rečeš hop, on skoči na sedežno ali na jogi in očisti. Upam da mi ne boš zamerila če povem, da je to za cepljene proti delu. Lep vodni pozdrav na oni konec.

kuhinja.slo

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. dec 2013 2:55

kuhinja.slo je napisal/a:

Nisem vedel Vanja_v_ZDA, da so centralni najboljši. Verjetno skačejo po jogiju, tepihu, lahko ga odnes na dvorišče in očistiš avto, Cev moraš imet tako dolgo kot je velika soba in še velik prostor v kleti. Tudi roboti so nekaj podobnega. Ko se pripelje do sedežne garniture ali jogija, ti samo rečeš hop, on skoči na sedežno ali na jogi in očisti. Upam da mi ne boš zamerila če povem, da je to za cepljene proti delu. Lep vodni pozdrav na oni konec.



kuhinja.slo

 

Ja, cev je približno 10 metrska in kanister je v garaži, ga izprazniš enkrat na 3 mesece, če imaš malo večjo kvadraturo in se ti po hiši sprehaja nemški ovčar. Brez nemškega ovčarja ene 2x na leto. Pa seveda sesaš tudi avto in pred hišo in nobenega hrupa ni in "recikliranega prahu"...you name it. Cena: pol manj kot forverk (namenoma narobe napisano).

 

Samo ne razumem, zakaj je to za tiste, ki so cepljeni proti delu. 


Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22.dec 2013 05:11

kuham za dušo  

član od: 6.10.2012

sporočila: 186

15. jan 2014 18:47

Zdravo,

pozna kdo kak dober vodni sesalec? Je lahko tudi za mokro sesanje. Predvsem sesam prah. Če bi bil za tekstil, bi tudi to. Cena nekje do 200€. Mogoče kak euro več, manj. 

Berem, da so vodni kao najboljši. Ima kdo izkušnje z njimi?

Hvala in lp!

kuham za dušo

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

15. mar 2014 6:29

No pa je moj globinski 22-letni sesalnik izpustil dušo in sedaj moram kupiti novega. Za vsakodnevno sesanje (pometam po hiši skoraj nikoli) uporabljam enega takega manjšega, enkrat ali dvakrat tedensko pa je treba v dnevni sobi bolj gneralno posesati tepih, pa po sobah tepihe enkrat tedensko pa nekajkrat letno sedežno garnituro in jogije.

Sedaj pa sem pred dilemo kaj kupiti. Na inernetu sem si ogledala Bentove globinske sesalnike, pa našla sem tudi kontakt z sedanjim prodajalcem Speedy sesalnikov (takega sem namreč imela 22 let) - tam imajo tudi akcijo staro za novo - cca 10 % ti priznajo. Malo razmišljam tudi o Vorwerku, vendar vem da je precej drag (cene na internetu ne najdem, na živce mi grejo demostratorji, ki se jih potem nikakor ne rešiš, pred leti pa sem že videla dve njihovi predstavitvi) - mogoče kdo, ki je kupoval sesalnik ve koliko bi bila cena (lahko tudin na zs).

Kirby me ne zanima, ker sem ga tudi že izprobala in mi je resnično pretežak, pa tudi cena je previsoka. Tudi zgoraj omenjeni sesalniki niso prav lahki in najbolj okretni, pa vendar bolj kot ta.Tudi vodni sesalniki me ne navdušujejo, ker se mi zdi preveč tistega dela z nalivanjem in odlivanjem vode, čeprav bi bil včasih kar dobrodošel

Za dober sesalnik sem pripravljena odšteti 500-700 € in mislim da bi se za ta denar že moralo kaj spodobnega kupiti.

Naj povem še to, da imamo v hiši tudi psa in dve mački in sedaj prihaja tudi tisti čas, ko je dober sesalnik še kako potreben, saj bo dlaka vsepovsod, če je ne bom dnevno sesala.

Vem, da bo priporočil toliko kot je zadovoljnih lastnikov sesalnikov take ali drugačne znamke - pa vendar - kaj mi priporočate, saj kupujem sesalnik, ki mi bo služil še dolga leta.

Lep sobotni dan vsem

tedyka

Lupinica  

član od: 30.11.2013

sporočila: 51

15. mar 2014 8:41

Vorwerk

Lupinica

jgoren17  

član od: 8.1.2012

sporočila: 73

15. mar 2014 9:27

imam Vorwerk pa ti ga ne priporočam, vsaj jaz nisem zadovoljna z njim, preveč dodatnih pripomočkov, posebej v torbi, ki niso pri roki, če želiš sesati na višini, nad omarami, ga moraš nositi na rami, je kar težak,da ne govorim o vrečkah, ki so zelo dragein specifične samo za ta sesalec in jih ne dobiš nikjer v trgovini, izključno pri demonstratorju. Kar mi pa gre na živce je to, da moraš preklaplat globinsko krtačo za tepihe itd z navadno krtačo za sesanje gladkih površin..

Moje izkušnje niso dobre.

Ima pa moja hči Hillo, bila sem na predstavitvi je pa ful enostaven, ima priključke na sebi, ni menjave krtač, zraven dobiš še vlažilec zraka, hči je z njim zadovoljna, je pa res, da je drag 1800€ a se splač odšteti malo več in si zadovoljen, kod pa 300€ manj in nisi zadovoljen.

Dajo ti zelo ugoden kredit brez obresti plačaš zanj toliko kod je cena v večih obrokih. Tako, da bo verjetno kmalu tudi v moji lasti.

Premislek seveda ob nakupu velja.

klari

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

15. mar 2014 10:01

Pri dveh psih v hiši in občasno mački pa še kakšnem ptiču in pretežno gladkih površinah mi povsem zadostuje običajen sesalnik (Gorenjev) za sprotno sesanje in en dokaj običajen vodni (v kombinaciji s suhim sesanjem seveda). 

Da bi dala 1800 erov za sesalnik  mi na kraj pameti ne pade. Pred leti dala takratnih dva tisoč mark za eno zvenečo znamko, smo pač potrebovali globinskega (alergiki doma) in sem se nasankala kot še nikoli prej (padla na vtis demontratorja doma ...).  Okvare, totalno neuporaben servis, težak ko kamen in nepraktičen za vse razen za sesanje velikih ravnih površin ... končal je v garaži za čiščenje le-te, morda kdaj z njim še kdo posesa večjo svinjarijo iz avta.

Nihče me ne more prepričat, da ima 1000 in več evrov vreden sesalnik toliko prednosti pred tistimi cenejšimi. Ker več kot sesati ne more (no, prodajalec me bo seveda prepričal, da zmore vse, skorajda že kosilo skuha ...). Govorim na podlagi izkušenj z dvema ohoho dragima znamkama in z nekaj običajnimi sesalniki. Več kot nekaj različnh nastavkov itak ne more more imeti noben, pa naj mu na ohišku piše Kirby, Forwerk, Hillo, Nilfisk, Siemens, Miele ali Gorenje, mi je prav vseeno. In vsakega moraš potiskat sem in tja, ene celo nosit. Hvala lepa, sploh če za to plačam ne vem koliko.

 

Ob nakupu se dobro razgledam po vseh trgovinah, povprašam prodjalacem poprosim za primerjavo prednosti in slabosti izbranih modelov, še malo premislim in potem kupim. Brez demontratorjev doma, ker to ni nič drugega kot drago prodati nekaj, za kar te prepričajo, da je edinstveno in oh in ah, dejansko pa vedno pristaneš s cevjo v roki in priemrno krtačo na nastavku.

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti