Oljčno olje

promo  

član od: 3.11.2008

sporočila: 2

27. okt 2011 14:11

Vsa rastlinska olja zdrava in če zaužijemo malo količino teh oil in jih pokurimo z telovadbo je ok,če pa zaužijemo preveč olja se začne ta nalagati v naše telo.Edino olje,ki gre direktno iz telesa in se ne nalaga maščoba v našem telesu je kokosovo olje.Poznamo deviško kokosovo olje in rafinerirano kokosovo olje,tukaj spada tudi kokosova mast,če ni na embalaži napisano deviško.Deviško kokosovo olje je hladno stiskano in vsebuje veliko lavrinske kisline,ki je podobna materinemu mleku in kar je najbolj pomenbno pri deviškemu kokosovemu olju je količina lavrinske kisline in ta podatek vam da jasno sliko ,katero deviško kokosovo olje je najboljše.Je olje z blagim okusom po kokosu.

Kokosovo olje za kuhanje je narejen po drugačnem postopku in je rafinerinano,odišavljeno,brez okusa in brez vonja.To olje ni za lase,telo,temveč se uporablja za kuhanje.Je tudi zelo zdravo in se isto kot deviško,ne nalaga v telo,ampak se po užitju začne razgrajevati in gre iz telesa ven,brez da bi se nalagal v maščobe v našem telesu,to velja tudi za maslo,ki je narejeno po istem postopku,na maslu je lahko tudi napis deviško,kar pomeni da je hladno stiskano in je boljše kvalitete,zato bo dražji

In razlika med deviškim in rafineriranim kokosovim oljem je v tem da je deviško pridelano z hladnim stiskanjem in je uporabno tudi za bolj svetleče lase,za telo,za masaže,za kuhanje....,rafinerirano oz prečiščeno,vzamejo mu vonj in okus pa za kuhanje,deviško je vsaj 4x dražje,ker se ga izdeluje iz svežega kokosa,rafinerirano pa iz posušenega kokosa(cupra).

Zato uživajte kokosove izdelke,kot so olje,mast,mleko sladkor(tudi za dabetike)smetana,voda,sok........

Pri nas na Filipinih pravimo drevesu kokosa "tree of life" drevo življenja in res je tudi jaz sem izgubil 10 kil,ker redno uživam olje in druge izdelke iz kokosa.

Lp.

promo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti