Kokice

sarabande  

član od: 1.5.2002

sporočila: 879

26. apr 2019 8:56

Navaden lonec s pokrovom, kanček olja (lahko tudi kuhanega masla), koruze za pokovko toliko, da lepo pokrije dno lonca. Ko se olje ogreje na srednje visoko temperaturo, v lonec stresem koruzo, pokrijem in občasno lonsec stresem. Ko se prva zrna odprejo, pokrov malo odprem in stresam lonec dokler koruza poka. Ko je vsega konec, pokovko dam v skledo solim, premešam in to je to. Nobenega aparata ne potrebujem.

Miroslav Vulović

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

26. apr 2019 9:08

Do sedaj še nisem poizkusila navadne koruze za kokice narediti v mikrovalni, ampak me je zanimalo kako se bo obneslo, tako da sem poizkusila. Problem je bil, da se je po 5 minutah razpočilo samo okoli 30 % zrnc. Najverjetneje je bil razlog to, da je vsebnost vode v koruzi prenizka, zato se zrna v mikrovalovni niso dovolj segrela. Mikrovalovna najbolje deluje na hrani z visoko vsebnostjo vode. Kokice, ki so narejene posebej za v mikrovalovno so pakirane v maščobo, ki se segreje, ter nato toploto odda kokicam, ki se tako segrevajo posredno. Tudi kokice v ponvi potrebujejo olje zato, da se lahko dovolj segrejejo.

Rezultat bi bil seveda boljši, če bi kokicam pred peko v mikrovalovni dodala olje.

Če hočeš kokice brez maščobe in soli je res najboljše, da se odločiš za nakup aparata. :)

the tina

Sporočilo je spremenil(a) the tina dne 26. apr 2019 09:11

Sporočilo je spremenil(a) the tina dne 26. apr 2019 09:16

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

26. apr 2019 10:29

javr je napisal/a:

1. torej: tista predpripravljena "salted" in "buttered" koruza za v mikrovalovko ni za v aparat za kokice. Obratno pa gre: "čisto" koruzo pa lahko pečeš v obojem, tako v mikrovalovki, kot v tem aparatu ?

2. Tale navedba iz navodil pa mi ni všeč:"Če aparata ne napolnite dovolj, se bo odprlo manjše število koruznih zrn in iz aparata bo padlo več zaprte pokovke". Torej, moraš vedno speči za en lavor te koruze da naprava deluje kot mora. Pri mikrovalovki tega problema najbrž ni ? Če daš noter 10 zrn, jih bo pač 10 speklo ?

1. Ja, v aparatu pečeš čisto suho koruzo za popcorn (tu poudarjam, da mora biti koruza za kokice, ne tista navadna). V mikrovalovni to še nisem poizkusila.

2. Jaz sem kupila rabljen aparat, kateri ni imel priloženih navodil. Po svojih izkušnjah mora biti v aparatu, recimo, zdaj malo govorim na pamet, cca. 1 cm zrnc. Vsa zrna, ki so neodprta poskočila iz aparata, sem vrnila v aparat in jih je speklo. Kljub tem poskakujočim zrnom sem znatno bolj zadovoljna z aparatom, kot pa s peko v posodi .

Če je cilj jesti manj slane kokice, potem se odloči ali peka v pokriti posodi ali aparat, neglede na izbor trgovca.  

NutellomAnka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti