Jagnjetina na žaru

Drejci1  

član od: 27.1.2006

sporočila: 2

tema odprta - 11. jul 2006 10:03 | ogledi: 7.893 | odgovori: 2

V svoj kuharski repertoar želim poleg "klasičnih" vrst mesa rad vključiti še jagnjetino. Doma je še nikoli nisem pripravljal zato je vsak nasvet dobrodošel.

Ker je trenutno čas piknikov bi jo pripravil na žaru. Kaj svetujete, na kak način naj jo pripravim?

Drugo, mogoče še bolj pomembno vprašanje pa je kje jo lahko kupim v LJ ali okolici? V nekaterih večih nakupovalnih centrih je namreč nimajo.

Hvala in lp

Drejci1

Temo je spremenil(a) Drejci1 dne 11. jul 2006 10:04:43

Temo je spremenil(a) Drejci1 dne 11. jul 2006 10:04:55

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. jul 2006 10:33

Nežnega jagnječjega mesa ne gre "ubijati" s kakšnimi močnimi začimbami ali marinadami. K jagnjetini se izjemno poda rožmarin, tako da marinado pripravi zgolj z oljem (lahko tudi olivnim), malo soli in popra ter rožmarinom. Bo kar zadostovalo, morda lahko dodaš še čisto malo česna, a res za vzorec, da ne prevlada okus. Jagnječji kotelti na žaru so prava poslastica... Nekoliko "močneje" lahko začiniš kose jagnjetine za ražnjiče - kose jagnjetine nabadaš na paličice izmenično z narezano papriko, bučkami, čebulo, mocarelo...in spečeš. Marinado za jagnječje ražnjiče naredim tako, da olju in začimbam dodam tudi nekaj sojine svetle omake (zato dam manj soli, ker je že sojina omaka slana) Sicer pa jagnjetino veliko pečem v kosu, v pečici. Meso natrem z začimbami in oljem ter pustim, tesno ovito v folijo, v hladilniku čez noč. Preden dam v pečico, ga začinim tako, da nastane zeliščna skorjica. Se bodo pa gotovo še oglasili mojstri žara in jagnjetine in ti nasuli kup receptov, tako da si kar pripravi svinčnik in papir.... Pozdrav, Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti