(prenosna)klima

vesnapavlin  

član od: 23.5.2009

sporočila: 25

16. jul 2010 8:28

Pozdravljeni,

Obujam staro temo o prenosni klimi, ker v mojem primeru ne pride v poštev drugačna klima kot prenosna oziroma mobilna.

Glede na to da je tema stara, me zanima če imate že kakšne boljše izkušnje z omenjeno klimo in kako deluje slednja klima? Ali je zelo glasna?

Hvala za vaše odgovore

vesna

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

16. jul 2010 8:57

Mi živimo v mansardi z nizkim stropom in se nikakor ne moremo odločit za fiksno klimo, ker ne vemo kam bi jo dali, da nam ne bi preveč pihala. Imamo pa prenosno. Je bolj stara, a vsaj preživimo to vročino. Res pa je, da mora bit primerna luknja za odvod zraka in zato ni tako prenosna kot si ob njenem imenu predstavljaš. Mi luknje nimamo. Odpremo okno na kip in skozenj porinemo cev v tisti sobi kjer jo pač uporabljamo. Ne ohladi nam celega stanovanja ker imamo veliko "ovinkov", na hodniku pa ni prostora. ATNES

vesnapavlin  

član od: 23.5.2009

sporočila: 25

16. jul 2010 9:09

ATNES a prenosna klima ki jo imate fino ropota? Za približno koliko stopinj se stanovanje shladi in kakšen je učinek pri odprtem oknu? Jaz jo potrebujem samo za eno sobo cca 12m2 .

vesna

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

16. jul 2010 9:36

Sama nimam osebnih izkušenj s prenosnimi klimami, jo je pa ravno 2 tedna nazaj kupil moj delodajalec. Ima posodo za vodo zato ni nobene cevi in je dejansko prenosna, no pač ni ravno lahka kot kilski paket, ampak se jo da potiskat okoli. Hladi pa spalnico, hodnik pa malce dnevno sobo in kuhinjo, ki sta sicer za ovinskom in zrak malo težko do tam pride. V spalnici, ki je na sončni strani je sicer popoldan bilo tam 29-30 stopin sedaj je pa 26. Ropota pa preveč, jaz delam v prostoru pa se kar da zdržat, pač kot večina tehnikalij. Viva Meier

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

16. jul 2010 9:37

Kam pa gre topli zrak?

Viva Meier  

16. jul 2010 10:00

Utekočini se kolikor vem, joj raj ne razpredam preveč ker sem v fiziki/tehniki mrzla kot hudič. Skratka luknje ni Viva Meier

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

16. jul 2010 10:16

Dejansko bi rabili eno za neko sobico ki ima zelo nizek strop. Čeprav iz 29 na 26 stopinj tudi ni nek uspeh, sklepam da je učinek pri temperaturah kot so te dni še manjši.

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

16. jul 2010 10:20

Prenosna klima fino ropota, pri njej se ne da spati. Mi smo jo tudi kupili za sobo caa 12 kvadratov, pa smo naslednje leto zamenjali s split sistemom. Kdor pravi, da sta enakovredni, še ni imel druge. Zame je to rešitev edino, če res ni druge možnosti.  Atnes, saj imaš še druge izvedbe fiksnih klim, npr. talno ali stropno, je pa res, da so cene le teh zelo visoke.

Lijana

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

16. jul 2010 11:50

Vem ja,da se da še kakšna drugačna montaža, samo mislim, da smo prepozni, ker smo si domek pred kratkim preuredili na novo in res nimam energije za ponovno delovno akcijo (ko bi le prej malo bolj mislili). Vsekakor si klimi nista enakovredni. Smo v stanovnju imeli fiksno in je bilo dosti boljše. Glede zvoka pa..ja je glasna, a je ne slišim več v tej zmešnjavi (računalnik,ventilator,napa,glasba iz otroške sobe). Okoli 23h jo ugasnemo in imamo naravno klimo. Lahko zaspimo ob njej, a ljudje smo si različni. Takole pa trenutno kaže termometer: zunaj je 32,3st.C, v kuhinji kjer kuham (20kadrat.) in imam klimo je 27,1st.C (okno je na kip), vlažnost zraka pa 61% in je prav supersko (ne kuham ravno v predpasniku in bosa sem na ploščicah). Tudi naša klima ima posodo za vodo a odvod zraka je vseeno potreben. ATNES

Viva Meier  

16. jul 2010 13:42

To je vsekakor res, da si stropna in prenosna klima nista enakovredni. Doma imamo klasično stropno in je uspeh daleč boljši tudi v najbolj pasji vročini, a če ni mogoče drugače je tudi iz 29 na 26 priti napredek ;) Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti