Vegetarijanski piknik

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. mar 2016 19:47

Sweetness Bakery je napisal/a:
Saj vem, da je deset let minilo, pa vendar me zanima ... Kako to, da ko vsejedci pripravljajo piknik, pripravijo še kaj za prijatelje vegetarijance (vsaj tako je pri meni in tudi po raznih forumih je zaslediti vprašanja, kaj za vegetarijance), obratno pa potem ne? 

Sweetness Bakery http://www.220stopinjposevno.com

To tudi mene zelo zanima. Torej drugim ne pripraviš tistega, kar sicer ti od njih pričakuješ, da naredijo zate. To so dvojna merila.

Precej vegetarijancev poznam in večinoma so povsem korektni. Če imamo skupno druženje, povedo, česa ne jedo, in da bodo pač jedli tisto brez mesa - in takim vedno z veseljem nekaj posebnega pripravim.

Me pa moti, če je nekdo tako zadrt, da prijateljem mesojedcem ne bo pripravil mesnih jedi, ker ga on pač ne je. In s kakšno pravico potem od njih zahteva, naj zanj pripravijo nekaj brezmesnega?

Po mojih izjušnjah je še huje z (nekaterimi) vegani. Imamo kolega v službi, ki skozi naše delo propagira točno določene ideje in ne sprejema ničesar drugega razen svojega veganstva, če mu kdaj rečemo, naj umiri konje in naj nemeša službenega in zasebnega, smo zlobni, nerazumevajoči, morilci ... Težko je včasih z njim.

 

Se pa spomnim mladega para, ki je na poroko povabil 30 svojih prijateljev. Onadva sta zagrižena vegetarijanca, prijatelji brez izjeme jedo tudi meso. Na poroki v enem hotelu ni bilo niti ene jedi z mesom, s pojasnilom, da je to njun dan, vegetarijanstvo njuna opredelitev in naj gostje to spoštujejo. Na mizi je bila za pijačo le voda. Kakšno uro po začetku "slavja" je bila celotna ekipa prijateljev pri šanku,  naročili so si nekaj mesnih prigrizkov in nekaj piva ter vina, ker nekako niso zmogli  biti veseli ob nečem, česar ne jedo, in zgoj ob vodi. Mladoporočenca sta se sprva čudila, potem pa so jima prijatelji odkrito povedali, da so si poroko drugače predstavljali. Malce zadrege je bilo  na strani mladoporočencev, zamere ne in zabava se je potem le nekako razvila. 

 

Mene pravzaprav ne moti ne veganstvo, ne vegetarijanstvo, dokler mene pustijo pri miru in mi ne vsiljujejo svojega mnenja in svojih pogledov na življenje. IN če obožujem biftek, kurje bedro in svinjsko vratovino, še nisem morilka. 

mamamia

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

10. mar 2016 8:54

Mene motijo tisti vegani/vegetarijanci, ki nam, vsejedcem, očitajo, da nismo strpni do njih. A v praksi se večkrat izkaže ravno obratno.

Čarli08

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

10. mar 2016 9:10

Odvisno, na kateri strani si. Jaz par stvari ne jem (ne želim, alergije...) in lahko na prste preštejem situacije, kjer se v javnosti nihče ni vpikoval v moj krožnik in trosil pripomb. + še vse dodatne situacije, ko ljudje pametujejo: "ti bi morala to in to..."

 

_tisa_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti