Kupljeni oblati za torto

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

9. apr 2006 5:53

Peki papirja ni treba mazat, če se ti ne vleže lepo po pekaču, ga enostavno zmoči z vodo. Tudi moja prva torta je bila narejena s kupljenemi oblati, pa nadevana z mastno masleno kremo.Vse so pojedli. Nič se ne sekiraj, tudi če se ti biskvit zlomi, pa kdo bo to videl, ko boš torto končala in okrasila. nola

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

10. apr 2006 16:25

gerbera, sneg stepem seveda z mikserjem, z multipraktikom pa še nisem probala, verjetno bi tudi šlo, samo malo dalj časa bi vverjetno trajalo. Tudi rumenjake vmešam s sladkorjem z mikserjem z metlicama za stepanje (najprej sneg in potem rumenjake, da ni treba metlic vmes prat;) Na koncu vržem sneg v rumenjake, čez posujem moko, zmešano s pecilnim praškom in eventuelno kakavom, če delam temni biskvit in samo tole vse skup zmešam na roke, vse ostalo naredijo moji kuhinjski škratki (beri strojčki;) tule je podrobno opisan potek, kako jaz delam biskvit. http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4498 nola ima prav, ko torto zložiš skup, se ne vidi nič, nima veze, če ma biskvit hribček, ali pa če je skup padel, ali pa če se je zlomil ali pa karkoli:) Ko biskvit navlažiš s kakim fajn kompotom, se vse nekak skup poveže in je njami njami! Celo če se ti zažge, lahko zažgani del lepo odrežeš stran, kar ostane not, je pa čisto dobro;) Tako da kar pogumno!;) Držimo pesti! Dobro peko, punce! Veri

kuharski_mojster  

član od: 6.3.2022

sporočila: 8

17. dec 2022 14:57

Živjo

jaz imam že vrsto let izkušnje z njimi...

Narediš kremo iz pudinga, tako da skuhaš puding s polovično količino mleka od predpisanega. Jaz dam ponavadi 2 pudinga in pol litra mleka. Sicer stvar preferenc, ampak meni je najboljša krema iz Royal pudingov.Puding skuhaš brez sladkorja.

Ko je puding skuhan počakaš da se ohladi in nato v puding vmešaš cca 150-200 gramov masla ali margerine in 150 g sladkorja, ter z mešalnikom mešaš da postane gladka krema. Jaz dam maso v puding narezano na listeče ali majhne kocke, dokler je puding še dovolj mlačno topel, da se vse skupaj lazje stopi, ne sme bit pa puding topel ali vroč.

Nato z vodo ki ji dodaš rum premažeš oblate, in jih namažeš s to kremo. Jaz da le med 1 in 2 ter 2 in 3 oblatom kremo.

Z vodo + rum namažeš zgornjo plast vseh treh oblatov tudi vrhnjega. Vse skupaj daš nato v hladilnik in naj se hladi vsaj 12 ur. Šele na to bo tapravo. 

Jaz delam najraje z vanilnim pudingom, ali nardim kar 2 kreme s polovično dozo sestavin za vsako (čokoladno in vanilno).

Ko močite testo, previdno da ne pretiravate. Sicer pa po mojih izkušnjah boste 1x naredili, in boste sami dobili pravi občutek, drugičso lahko le še boljši.

Veliko užitkov ob sladkanju.

kuharski_mojster
kuharski_mojster

Sporočilo je spremenil(a) kuharski_mojster dne 17. dec 2022 15:01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti