Kakšno razočaranje

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

5. nov 2008 10:26

mamamia je napisal/a:
Nekaj trikov je potrebno vedeti, pa se da temu izogniti. mamamia
Prosim, deli jih z nami.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. nov 2008 10:49

rdkapica, nobenih posebnih skrivnosti ni ali kakšne filozofije. Pomaga pa, če ločiš sveže pripravljeno meso od pogretega, sveže pečeno meso on pogrtega in podobno.

Pozorno prebrati jedilnik lokala, v katerega si se namenil povabiti svojo družbo, in seveda cene. Potem sesti z lastnikom in povprašati, ali imajo za družbe kakšno posebno ponudbo, kakšna je cena po osebi, kaj vse za to ceno dobiš, ali so vključene priloge, kakšno vino ponujajo. In potem ga vprašaš še po ceni hrane, ki jo sam predlagaš, oziroma se pogovoriš o možnih kombiancijah.

Če nočeš tvegati, da dobiš hrano od večje družbe prejšnjega dne, je treba izbirati jedi, ki se morajo pripravljati posebej, torej ne kakšnih pečenk in podobnega, ali vsaj ne v glavnem. Ker povsem prepričan itak nikdar ne moreš biti, lahko pa bistveno zmanjšaš tveganje. Tistemu, s katerim se dogovarjaš, pač moraš dati vedeti, da nisi od včeraj in da si zahteven gost, ki si za določeno kvaliteto pripravljen tudi plačati, nikakor pa preplačati povprečja ali celo manj. Odvsno je tudi od ravni lokala, kamor želiš povabiti svoje.

Moje izkušnje z gostinci so pozitivne. Je pa res, da smo se vselej  do potankosti dogovorili, kaj bo na krožnikih, in vedno pustili možnost, da si kdo od povabljenih tudi izbere kaj z jedilnega lista, če bi to pač želel. In noben gostinec nas ni imel za tečne, če smo veliko spraševali, nasprotno, rekli so, da imajo najraje natančne dogovore, da kasneje ne prihaja do nesporazumov.

 

Če veš, s kakšno vsoto razpolagaš, oziroma imaš omejen proračun, pač na več različnih mestih preveriš, kaj za to lahko dobiš, potem pa malo primerjaš in o primerjavi tudi daš vedeti gostincem. V takih primerih dam prednost tistemu, ki vztraja pri svojem, ker s tem jamči kakovost, tisti, ki popušča, samo da pridete k njemu, pa meni ni najbolj prepričljiv.

 

Izkušnje so to, nič drugega.

 

Mamamia

 

mamamia

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

5. nov 2008 11:18

No, naj še jaz povem svojo izkušnjo s kmečkim turizmom Kisovec. Z eno besedo fenomenalno. Velike porcije, okusno, poceni. Če vse to ne bi bilo res, potem ne bi bila potrebna rezervacija za večje družbe več kot pol leta vnaprej. Mi smo bili tam že kar nekajkrat in vsako večje praznovanje imamo tam. Žal smo bili za hčerino birmo prepozni (nedeljsko kosilo), pa smo hoteli rezervirati cca dva meseca prej. lp marta

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

5. nov 2008 12:52

Jaz bi dodala še to.

100% gre za nerazumevanje med stranko in K.T. KISOVEC. Vsi vemo kaj pomeni KOSILO, le teh nimajo običajno gostilne na pretek ampak imajo 2-3 variante.Poleg tega kmečki turizmi vsaj na našem koncu niti nimajo izbere po jedilnem listu, ampak ti jo sproti povedo.Danes imamo pa to ali to....

Pri njih imajo recimo klobase, krvavice temu primerna priloga in kosilo z 3 različnimi vrstami mesa.

Pri vsem tem mi je zanimivo to, da je bil naročnik malo čuden, saj je on naročil KOSILO, poleg tega pa niti ni prišel ob pravi uri( okoli 12-13 ure) in zato krivi nakoga drugega, kot piko na i pa izkušnjo posreduje tretja oseba.

Kot pa je rekel Jernej za ocene lokalov obstaja posebna rublika.

Vsekakor vam pa obisk tega turizma svetujem, saj vas bo že sama lokacija z okolico popolnoma prevzela.

lp

mizarka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

5. nov 2008 14:06

ligojna, bi bilo fer, da nam dodaš kakšno informacijo. saj upam, da si s sošolcem po vseh odzivih tukaj še kakšno rekla.

rimljanka - zasebno mnenje

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

5. nov 2008 14:19

Kaj pa, če je bilo res zanič? Saj ni rekel, da je kmečki turizem slab, samo kosilo je komentiral. Jaz sem na primer zadnjič v znani domači gostilni v Podčetrtku naročila "kmečko pojedino" - pečenko s praženim krompirjem, pa sem dobila tak poc, da skoraj ni bilo užitno - umetna sluzasta omaka, mastno in žilasto meso in dve majhni kepici krompirja (ta je bil ok). Ampak očitno je kuhar imel slab dan, ker sem sicer navajena dobre hrane tam. Hočem povedati, da se tudi najboljšim kdaj zgodi, da zafrknejo. Res pa si smrdljivega mesa nihče ne želi na mizo in logično, da so bili jezni. Tudi jaz bi bila. RadaJem

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

5. nov 2008 14:25

Moj komentar je bil le, da naj tudi svoje osebne podatke napiše, kot so napisani podatki lokala, v katerem mu hrana ni bila všeč. To pljuvanje preko posrednice za moj pogled na zadevo ni fer. Sama lokala ne poznam, je pa videti po mnenju večine, da tako strašno zanič, kot ga anonimnež hoče prikazati, le ni.

Ognjič

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

5. nov 2008 14:27

Ja in res super je potem, ko so imeli enkrat slab dan oz. so se zafrknili, pozivati bralce na najbolj branem kulinaričnem forumu, naj ne hodijo tja, da ne bojo imeli pokvarjen dan. Seveda ne da bi prej to povedali lastniku kmečkega turizma, ampak naj ta izve kar tukaj... matilda

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

5. nov 2008 14:43

Jaz sicer ne poznam ne kmečkega turizma, ne gospoda, ki je kritiko poslal, ampak predvidevam, da ni bil tiho, ko so mu prinesli zanič kosilo, če je bilo res tako zanič. Jaz bi gotovo stegnila jezik, sploh če bi šlo za večjo družbo, ki bi jo povabila na južno, pa bi dobili usmrajeno meso. Saj nikogar ne zagovarjam, samo malo čudno se mi zdi, da se vam zdi tako neverjetno, da je nekdo dobil zanič kosilo. In zakaj ga ne bi smel komentirati? Tudi zanič praške, posode in sesalce komentirate tukaj, pa nekateri delajo cele psihoanalize na podlagi treh stavkov, pa se ne podpisujete spodaj s pravimi imeni. Pa tudi ne vem, zakaj bi osebne podatke objavil na forumu, a bi zadevo kaj spremenilo, če bi se podpisal z imenom in priimkom? RadaJem

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

5. nov 2008 16:42

Seveda je prva RadaJem da se kaj reče tudi o ponudbi gostiln in objavio tudi kakšna negatovna kritika će si oštarija to zasluži. Nedopustno je namreč postaviti pred gosta slabo jed , tako kot opisuješ ti svojo izkušnjo v Podčetrtku (je bilo to pri Amon ?). To se enostavisno ne sem zgoditi in ni opravičila, da je imel kuhar slab dan. Amapak oni si to upajo ker računajo na sistem "ako prodže". In ker večkrat prodže kot ne ,ker smo ljudje pač ovce in nas je sram postaviti se zase in zahtevti tisto kar drago plačamo si to tako kuharji kot natakarji mirno upajo. Če bi vsi jasno pokazali svoje nazadovojstvo bi bilo kar naenkrat manj slabe hrane na krožnikih in kuharji bi po nekem čudežu ne imeli slabih dni. Tudi Mamamia ima prva ko pravi da moraš določene stvari obvladati in natakarju pokazati da te ne more kar tako nategniti. Potem je zgodba čisto druga in vsak se bo presneto potrudil, da boš dobil res tisto kar moraš in ti ne bodo skušali prodati "muda za bubrege". Dobra gostilna se spozna že po goveji juhi. Če je ta zanič potem ne pričakujte kaj prida. In če se želite prepriičati ali je juha res iz govedine potem poleg nje naročite še kuhano govedino. Boste presenečeni koliko izgovorov bo imel natakar .In ponavadi je taka juha le iz kosti, zelenjave in vegete. Skratka, ko bomo vsi , do gostinske ponudbe bolj kritični, ko bo merilo o tem katera gostilna je dobra kvaliteta in ne le velike porcije in nizke cene bo tudi takih kritik, kot jo je poslala Ligojna vse manj in manj. LP hedonist

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti