Kakšno razočaranje

pppp  

član od: 1.12.2005

sporočila: 231

tema odprta - 4. apr 2006 19:27 | ogledi: 13.401 | odgovori: 22

res ne morem mimo tega, da ne napišem par besed o mojem nedeljskem kosilu.

takole, z možem sva se vračala z sejma in ker je bil lep dan sva se odločila, da zavijeva v poznano gostilno na krasu, med drugim nam je bila tudi priporočena, na kosilo.

presenetila naju je gužva na parkirišču, pomislila sem, tu se sigurno dobro je.

natakar prinese jedilnik in tu je že prvo razočaranje. poleg tistih standardnih 10-ih zrezkov (dunajski, naravni...), pa cvrtega pomfrija in mešane solate, ne duha ne sluha o čem domačem. glede na to, da je sezona regrata in špargelj, bi pričakovala vsaj regratovo solato, pa mogoče kakšno rižoto z šparglji, ali pa špargljevo juhco..., če se že razglašajo za domačo gostilno.

naročiva, jaz zelenjavno lazanjo, mož pa zrezek v teranovi omaki. pravzaprav sta bili omaki enaki - kocka in moka, samo da je bil v njegovi še teran.

tako, zdaj pa razmišljam, smo slovenci res tako slabi potrošniki, oziroma tako nezahtevni, da nam mora biti res vse prav? in ima lahko nekaj naziv zelenjavno, če je vsega drugega več, kot zelenjave?

trendi v kuhinji so že zdavnaj povozili moko in praške. pa nas morejo še vedno futrati s tem?

imen nisem uporabljala, menda se ne sme, upam pa, da se bodo tisti, ki jim je to najbolj namenjeno prepoznali in prebrali mnenje, za katerega na koncu, čeprav je navadno taka uzanca, da se po njem vpraša, niso storili.

pppp

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. apr 2006 20:24

pppp, z imenomlahko gostilno oceniš v za to namenjeni rubriki - lokali. Po moje ne bo nič narobe, če to storiš, bomo drugi pač previdni, če nas bo pot zanesla tja.Mamamia mamamia

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

4. apr 2006 20:27

Ja na žalost se pri nas še vedno tako kuha... Pa ne samo v lokalih. Tudi po kuhinjah kjer kuhajo za malčke v vrtcu, so razni "zosi" in "zelenjavne" juhice iz kocke, vegete ter moke vsakodnevna specialiteta. Me pa vseeno zanima katera je omenjena gostilna... Prav nič ne velja, da "Kdor molči desetim odgovori". :) LP ivonja

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

5. apr 2006 9:30

Se strinjam z Mamamio, oceni to gostilno, da se bomo drugi lahko izognili razočaranju. Pred časom se je tudi meni zgodilo, da sva šla z možem iz zelo hvaljene primorske ribje gostilne zelo razočarana in lačna. Temu je sledila primerna (vsaj zame) ocena. kača

trobentika  

član od: 13.9.2005

sporočila: 2

25. maj 2006 14:24

Uff, povej vsaj v katerem kraju je, da se ne zafrknem v nedeljo. Se namreč prav na kras odpravljamo na večerjo. Hvala. trobentika

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

3. nov 2008 16:51

Sošolec je doživel razočaranje.Prosim me je,da objavim v forumu. Tole se nam je zgodilo na kosilu KMEČKI TURIZEM KISOVEC pri Rovtah, ko smo praznovali lep dogodek. Poklical sem na kmečki turizem Kisovec pri Rovtah, da bomo zamudili rezervacijo za pol ure; dobil pa sem odgovor naj pohitimo, saj hrana čaka že 3 ure!? Čaka?? Kaj mislite da bomo za vsakega posebej kuhali, se je glasil odgovor!? Groza če se spomnim.Gobova juha je bila odlična pri goveji pa smo se spogledovali, saj je imela čuden okus, kakor po nekih starih kosteh ali nekaj podobnega. Piščanec s plošče pa je tako smrdel, da ni za opisati. Kljub pritožbi na piščanca se niso opravičili. Višek kosila pa je bila  cena 70€  samo za ploščo s prilogo za 6 oseb!Kaj takega še nisem doživel do sedaj, zato vas opozarjam , da ne boste imeli uničen dan , tako kot mi in sorodstvo. Po forumih berem same pohvale o njih, vendar jim na našo izkušnjo ne verjamem in sumim, da jih pišejo sami. Glede na to, da sta bila natakar in kuharica vidno utrujena sem celo posumil, da smo imeli kompletno kosilo od prejšnjega dne ,saj imajo ob sobotah običajno večje skupine.O kritiki na internetu jih bom tudi kulturno obvestil, in zanima me kakšna bo reakcija. Pozdrav, Marko sadjejedka http://ligojna.moj-album.com/

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. nov 2008 17:02

Ne spuščam se v to, kaj je bilo na plošči, ampak meso in priloge za šest oseb, cena pa 70 evrov - pa saj to niti 12 evrov po osebi ni, kar se meni ne zdi ravno vredno razburjanja.

Ne bi pa bili prvi in tudi lokal ne bi bil edini, v katerem naslednji dan postrežejo tisto, kar ostane družbam od prejšnjega dne. Nekaj trikov je potrebno vedeti, pa se da temu izogniti.

Sicer pa ima vsaka zgodba dve plati.

 

Mamamia

mamamia

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

3. nov 2008 17:35

Naj jaz povem svoje kar se tiče KMEČKEGA TURIZMA KISOVEC.

Tja smo se odpravili ravno to nedeljo na kosilo in tako kot vedno je bilo super. Kosilo za 4 osebe in veliko pijače,  predvsem soka je bilo skupaj okoli 50 evrov, mesa pa je ostalo toliko, da sem ga imela še danes za kosilo.

Pri njih smo imeli kosilo za 2 obhajili, 3 krste , 2x za 70 letnico moževih staršev, za 60 letnico moje mame ter večkrat tudi nedeljsko kosilo in VEDNO smo bili zelo zadovoljni. Tako da močno dvomim, da bi bilo res tako slabo,  kot opisujete.

Mogoče ste imeli res grozno smolo.

Ste se pa najbrž narobe razumeli. V kolikor se pri njih rezervira v naprej kosilo, ga oni pripravijo po svoje. Se pravi različne vrste mesa ter več vrst priloge, mešano solato ter eno vrsto sladice. Nimajo tako po naročilu kot ste vajeni v gostilnah.

 

Mislim, da je bil vsega kriv le napačen dogovor.

lp.

 

 

mizarka

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

3. nov 2008 17:43

Ocene lokalov imajo sicer svojo rubriko.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

4. nov 2008 0:30

ligojna, ne vem, zakaj mora imeti ta tvoj sošolec tebe za posrednika pri pljuvanju. Če mu kaj ni bilo všeč, naj to na primernem mestu napiše in se podpiše s celim imenom in priimkom, kot je navedeno tudi celo ime firme, po kateri pljuva.

Ognjič

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

4. nov 2008 4:51

Se pridružujem mnenju Ognjič. Takole brezimno lahko kdorkoli pljuva po komekoli. Če je biulo tako zelo hudo, je najbrž pošteno, da bi se NAJPREJ pogovoril tam, potem obstajajo inšpekcije,.... Zakaj je tvoj sošolec izbral ravno našo stran in - tebe za posrednika? Si bila zraven? Si jedla juho, priloge, meso? Če ne (in najbrž je odgovor Ne) potem res ni fer, da si tole objavila tule.

Po njegovem zadnjem stavku sodeč se na kmetiji ni pogovoril. Čudno in nefer.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti