Fotografije tort pri receptih

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

27. mar 2006 11:42

Hehe, pucne, ste se pa razgrele! po moje ste vse na isti strani, samo mimo govorite: ldka je hotela dat, kolikor jo jaz razumem, samo idejo, da naj bi avtorji, ki se mogoče niso spomnili, poslali še rezino torte, ker je res, da si človek tako boljše predstavlja torto in tudi jaz v slaščičarni res vedno hočem tisto torto, ki jo lahko vidim " v drobovje";) Res je tudi, da se ob lepo okrašenih tortah nabirajo strani komentrajev, ki so vsi na izgled torte, noben pa na okus, ker se tistih tort noben drug kulinarik praviloma še ni podstopil delat (mogoče ima kdo celo tremo pred tako lepo tort, hehe) To je sicer lahko moteče, če bi res rad naredi to torto, ampak obstaja zelo enostaven način, da se temu izogneš: prebereš samo daljše komentarje. Po drugi strani razmem ljudi, da so navdušeni nad izgledom in to pač komentirajo... lidka, glede tega, da se da lepo okrasit samo biskvit, te lahko potolažim, ni čisto tako: večina večnadstropnih tort ni biskvitnih, vsaj spodnja nadstropja ne, ker je biskvit prerahel in ne bi nosil teže ostalih nadstropij. Ta nadstropja so navadno "madeira cake", ki je podobno kot belo testo za marmorni kolač ali pa "fruit cake", ki je zelo gosto testo z veliko suhega sadja in oreškov. Večji priblem pri okrasitvah je to, da se da "svega i svašta" (prosim vse slaviste za strpnost, ampak ni slovenksega izraza, ki bi imel tak naboj;)) naredit iz sladkorne mase, ki pa ni ne vem kaj za jest, cuker pač;) In sploh, če je spodaj maslena krema, ki je tudi zelo mastna... Ampak takih tort ne maramo in zato imam probleme pri okrasitvi... In tako se trudim najt formulo za lepo in dobro torto, kar mi je že uspelo pri čokoladnih in sadnih stvaritvah, pri teh ostalih pa se še lovim... Ampak čudo, nekaterim je pa ta sladkorna masa zelo všeč! okusi so različni... Sem bila totalno srečna, ko so nekateri prav želeli več te plasti... Malo sem se razpisala, samo sem ravno v soboto naredila dve torti za rojstni dan (pa ju nisem poslikala iz čisto drugih razlogov: 1.: ni bilo časa, sva že tako zamujala 2.: ena je bila zimprovizirana in potem ne bi mogla dat zraven recepta, ker si ga nisem sproti pisala 3.: druga je bila po novem receptu in nisem vedela, če bo tako dobra, da bi jo tu objavila - no, bila je, ampak zdaj je verjetno ne bom še 1x delala, ker je preveč novih receptov za sporbat (mam pač to veselje;) 4.: tam ni bilo nobenega fotkiča in ena torta po transportu ni več zgledala vredna objave - hec je bil pa v tem, da ko jo (ta grdo torto) je slavljenec razrezal in so gostje videli prvi kos od znostraj, so bili pa vsi prijetno presenečeni, tako da tole z rezinami ima nek smisel, kljub vsemu;) Veri

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

27. mar 2006 11:53

No, Veri, si dojela, kaj hočem povedat!!! Saj res, da malo karikiram, pa na hitro kaj preveč ostro povem. Tudi meni so všeč lepo okrašene tortice, res. Ampak včasih se ravno ob taki fotografiji izgubi bistvo recepta... In če si nekdo vzame čas in fotografira, bi morda lahko tudi rezino. Da si lahko predstavljam, kako izgleda krema, barva testa... Ne, da so takšna fotografije obvezne, sploh ne. Kot sem rekla, zadnje torte jaz sama nisem slikala, ker razine niso izgledale ravno briljantno. Okrašena je pa bila; za vikat... Zato sem rekla, da bi lahko spekla samo biskvit in ga okrasila. Visok je dovolj, malce ustvarjalnosti, pripomočkov in potrpljenja, pa je izdelek za v izložbo tu... In nočem izpasti kot ena zoprnica tukaj, ker ti ni moj namen, pač pa samo ideja.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti