Nakup oken-od koga?

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

24. jun 2011 10:36

Jaz lahko pohvalim Jelovico - kot kvaliteto oken, smo šli na ekoterm in prejeli tudi nepovratna sredstva. Žal je pa tako, prodajalci in monterji so druga zgodba...če nisi pozoren, ti hitro "vključijo" dodatno okno, ko smo zahtevali razčlenjen račun, pa je neverjetno prišlo do ugotovitve da se je določena zadeva 2x računala, pa bi bili ob 500 eur hitro, tudi za ekosklad ne opozorijo prav radi kdaj in kaj fotografirati, so bili monterji sitni, ko je moj fotkal...ne vem če nimajo kaj zmenjeno, če jim uspe da ne dobiš si sami razdelijo, nikoli ne veš...žal. Se mi zdi pa da so cenovno kar vsi podobni, malce domene - malenksot odstopanja pač komarniki, pa kake finese itd...Mi smo super zadovoljni s troslojnimi lesenimi okni in alu roletami.

 

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

24. jun 2011 11:13

Jaz pa lahko pohvalim podjetje CUGELJ iz Ivančne Gorice. Po našem povpraševanju so nam posredovali ponudbo za iskana PVC okna in po preverjanju ostalih ponudnikov smo se odločili za nakup pri njih, saj so bili od vseh ponudnikov najugodnejši (MIK, Nagode, AJM,..). Po naši dokončni odločitvi so nam posredovali novo ponudbo in seveda prej osebno naredili še enkrat izmere. Na ponudbi je bil naveden dobavni rok (30-45 dni) in odločitev o 100% predplačilu so prepustili nam, v smislu dodatnega popusta če plačaš v naprej. Po dodatnem preverjanju podjetja smo se odločili za 100% avans. Po plačilu predračuna so v roku 3 tednov prišli, odmontirali stara okna jih odpeljali, namestili nova in poštimali še ostala takoimenovana "zidarska dela". Vse to je bilo navedeno že v prvotni ponudbi tako da res ni bilo nobenih dilem (kar lahko rečem tudi za ostale ponudnike).          

leandros

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

24. jun 2011 11:21

majamarko je napisal/a:

Jaz lahko pohvalim Jelovico - kot kvaliteto oken, smo šli na ekoterm in prejeli tudi nepovratna sredstva. Žal je pa tako, prodajalci in monterji so druga zgodba...če nisi pozoren, ti hitro "vključijo" dodatno okno, ko smo zahtevali razčlenjen račun, pa je neverjetno prišlo do ugotovitve da se je določena zadeva 2x računala, pa bi bili ob 500 eur hitro, tudi za ekosklad ne opozorijo prav radi kdaj in kaj fotografirati, so bili monterji sitni, ko je moj fotkal...ne vem če nimajo kaj zmenjeno, če jim uspe da ne dobiš si sami razdelijo, nikoli ne veš...žal. Se mi zdi pa da so cenovno kar vsi podobni, malce domene - malenksot odstopanja pač komarniki, pa kake finese itd...Mi smo super zadovoljni s troslojnimi lesenimi okni in alu roletami.

 

majamarko, od tebe pa res nebi pričakovala, da kaj takšnega napišeš. Da si monterji razdelijo denar od Eko sklada, lepo te prosim...če ste naredili vlogo, gotovo veš, da to ni mogoče in je grdo tako natolcevat. In tudi, če bi jim lepo razložili, da pač morate fotografirat zaradi subvencije, nebi sitnarili. Me prav zanima, kako bi ljudje poimenovali sitnarjenje npr. davčne uslužbenke, če bi šli lepo za pult do nje in ji malo papirje pregledali... Ampak birokrati ne sitnarijo, na navadne delavce pa se lahko vsak zdere, ki ima par sekund časa.

Sicer pa prodajalec prodaja, ti pa kupuješ in moraš vedet, kaj kupuješ. Pri zadevah, ki se tičejo Eko sklada pa so itak že v samem razpisu točno definirani materiali.

Pa naj še povem, ker sem se v tej temi spet oglasila, da nisem zaposlena pri kakšni firmi, ki izdeluje oz. prodaja okna. 

Ognjič

Leyla_  

član od: 22.8.2008

sporočila: 164

24. jun 2011 12:33

daabul je napisal/a:

Vedno se posluzijem odzivov kupcev,ki jih ima na svoji spletni strani vsako podjetje ,s tem da jih ne morejo komentiart niti zbrisat. To so legitmine izkusnje njihovih kupcev in  pomembne podjetju in novim kupcem. Seveda so vedno pozitivne in negativne. Samo negativne veliko povedo o izdelku in podjetju in odpadejo takoj iz spiska.

daabul

To ne bo držalo. Na svoji spletni strani lahko počneš kar koli te je volja. Lahko ne objaviš, prirejaš, sam napišeš. Ne bom pa rekla koliko in kdo se tega poslužuje. 

 

V stanovanju imamo Secom okna, ki smo jih podedovali od prejšnjih lastnikov, tako da o sami izbiri in morebitnih komplikacijah pri montaži nimam pojma. Sama okna so super. V primerjavi z lesenimi okni iz prejšnjega stanovanja, ki so jokala pozimi so ta pvc bistveno boljša. Ampak tam so bili tudi drugi dejavniki, ne pa samo okna. 

Imam pa kritiko na drsna balkonska vrata. Sam sistem je kar dosti zgrešen. Namreč, vrata so velika in predvsem težka, pri odpiranju pa vso breme nosi ubogi mehanizem. No, ta je šel po 1,5 leta rakom žvižgat, tako da 1 mesec nismo mogli uporabljati vrat, ker smo čakali na nadomestnega. Sedaj, ko so ga zamenjali pa več ni isto, kot je bilo prej. Vrata se namreč ne odpirajo več tako gladko.

Ne vem, mogoče imamo mi tak čuden model vrat, ampak ni prijetno, če te je vedno strah, da ti ne bo uspelo priti na balkon.

 

http://ajrina.blogspot.si/

silven  

član od: 26.8.2009

sporočila: 130

24. jun 2011 15:52

Mi smo letos menjali okna na celi hiši v stanovanjskem delu etaže. Zamenjal jih je Bayer iz Novega mesta. Na vsa naša laična vprašanja ob naročanju smo dobili korektne odgovore, tudi še nekaj dodatnih nasvetov. Izvedli so vse od demontaže starih do vgradnje novih oken in gradbenih del ob oknih ( da je vse pripravljeno za pleskarja).Dobavni roki so bili dosledno upoštevani. Plačilo po izvedbi del.

Ne rečem, da se kakšna malenkost med delom ni zapletla. Nobena ni bila na našo škodo. Vse so popravili na svoj račun.

Verjamem pa, da je hudo, če gre pri izvedbi vse narobe. Človek komaj čaka, da se dela zaključijo in zato so ponavadi nervozne reakcije kar pogoste.

 Pri avansih pa je potrebno biti res previden. V gradbeništvu se nikoli ni plačalo vsega v naprej. Če so se dela vlekla dalj časa, se je plačevalo sproti za že kvalitetno opravljena dela. Vse pa po koncu in ugotovitvi, da so dela res kvalitetno narejena.

LP

 



silven

Sporočilo je spremenil(a) silven dne 24. 2011 15:56

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

24. jun 2011 20:03

Ognjič, sem dolgo verjela v poštenje, ampak žal izkušnje pripeljejo do nezaupanja, kakorkoli se je bralo. Pa to velja za kjerkoli, ne zgolj tu, če najdeš luknjo in znaš, lahko narediš marsikaj, tako je danes.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. jun 2011 9:46

Silven, moram odgovoriti na tvojo trditev, da se v gradbeništvu ni vse vplačevalo vnaprej. Mi smo okna menjali leta 2003. Kupili smo jih pri Interalti Ljubljana, ki je zdaj že ni več, mi pa imamo desetletno garancijo. Pogoj je bil stoprocentni avans. Brez diskusije. Z okni smo zadovoljni in vse so naredili tako, kot so obljubili. Demontirali, odpeljali, vgradili nova okna in lepo pozidali nazaj.

Pred dvemi leti smo naročili okna še za hčerkino stanovanje pri Secom Krško in zadeva se je ponovila kot prej pri nas. Tukaj je bila sicer manjša reklamacija, ki so jo tudi korektno rešili. Mi je pa žal, da nisem vedela za Lesko Žiri. Pri sosedih so lani vgradili točno taka okna kot bi jih želela imeti sama. Samo videla sem jih in si rekla, to je to. Upam, da to ni zastonj reklama za omenjeno firmo. Vsak ima svoj okus.

 

naor

tjašša  

član od: 7.7.2011

sporočila: 4

7. jul 2011 12:58

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za pomoč, ker imam pri menjavi oken velike probleme. Namreč, menjam okna v 50 let starem bloku, za okna nisem čisto prepričana koliko so stara (v tem stanovanju sem 3 leta). Z izgledom oken sem še zelo zadovoljna, vendar ne tesnijo več dobro in okoli njih se nabira plesen. Zato sem se odločila za zamenjavo, rada pa bi imela lesena okna. Do sedaj so mi naredila ponudbo tri podjetja in pri vseh se stekleni deli oken ZELO ZMANJŠAJO. Kot mi pravijo mojstri, je to zato, ker so nova okna tehnološki napredek, stekla so težja in so zato večji okvirji neizbežni - to pa pomeni (ker se odprtine za okna na bloku seveda ne dajo povečati), da gre to na račun šip. Prej sem imela še želje po roletah, vendar mi to okna zmanjša še za dodatnih 13 centimetrov. Zadnji mojster, ki je bil pri  meni, je bil zalo prijazen in se je okrog tega problema zelo potrudil. Veeno pa so šipe tudi za 5 centimetrov ožje in približno toliko tudi nižje. To se pri širini 50cm in višini 124cm zelo pozna! 

Skratka, ali ima kdo od vas kakšen nasvet - razen tega, da se sprijaznim z linami namesto oken :) Ali kdo pozna kakega izdelovalca oken, ki bi mi lahko naredili okna z manjšimi okvirji. Oziroma preprosto - kakšne so vaše izkušnje z velikostjo svetlih delov stekla po zamenjavi oken?

Zelo bom vesela kakšne modre misli!

tjašša

Trnovo  

član od: 9.5.2007

sporočila: 13

12. jul 2011 9:39

Pozdravljeni,

 

mene pa zanima ali ste imeli pri menjavi oken poškodovane zunanje in notranje police, ploščice v kopalnici in fasado. Pri nas je bilo v enih prostorih zamenjano praktično brez poškodb, drugje pa jih je bilo kar nekaj. Mogoče se res ne da drugače, vendar pa me zanimajo vaše izkušnje?

Trnovo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti