Gorčica

jgirl  

član od: 13.7.2010

sporočila: 66

13. apr 2012 18:01

limnol je napisal/a:

jgrl,

kar si hotela, si dobila: dijonsko gorčico.  "Naša" gorčica je precej bolj blaga in precej manj slana od dijonske, ampak če si hotela dijonsko, bi človek predpostavil, da hočeš pač nekaj drugega od te, ki smo je sicer navajeni. Če pa hočeš tako, kot je kamniška - zakaj bi pa potem na njej moralo pisati "dijonska"? Kupuj še naprej Etino, ceneje bo, pa še zadovoljna boš.

limnol, v večini receptov z ameriških strani, ki jih imam shranjene, uporabljajo dijonsko gorčico, zato sem jo želela poskusiti. Nisem vedela, da je tako pekoča in da se jo tudi uporablja drugače od naše.

Poleg tega imamo v družini nekoga, ki se mora izogibati vsakemu sladkorju, in zaenkrat pri nas še nisem našla ''navadne'' gorčice, ki ne bi vsebovala sladkorja, dijonska pa ga ne.

jgirl

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. apr 2012 20:17

Načeloma dijonska gorčica res naj ne bi vsebovala sladkorja, saj naj bi namesto mošta dali vanjo vinski kis. Vendar pa vseeno dobro preveri, če ga res ni dodanega - "dijonska gorčica" namreč ni zaščiteno ime, pač pa se uporablja precej ohlapno. Poleg vsega obstajajo tudi dijnoske gorčice z medom. Ne torej verjeti kar povprek, ampak dobro preuči deklaracijo, tudi s povečevalnim steklom, če ne bo šlo drugače. 

Sonja

jgirl  

član od: 13.7.2010

sporočila: 66

13. apr 2012 20:32

limnol, vedno preberem sestavine, brez skrbi. Samo pravim, da še nisem našla navadne gorčice, kjer med sestavinami ne bi bil naveden sladkor.

jgirl

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti