Usnjena sedežna garnitura

lucille  

član od: 12.2.2002

sporočila: 38

3. mar 2006 7:30

Tudi jaz sem novopečena lastnica usnjene sedežne. Kar se tiče vzdrževanja zaenkrat ne morem komentirat, me pa zanima res kako se uporablja mleko in zakaj. V prodajalni so mi omenili, da naj samo obrišem z vlažno krpo (lahko milnica) in nato obvezno obrišem še s suho krpo, ker vlaga vpliva na razkroj usnja. Po enem letu, pa naj impregniram z losionom za usnje tiste predele, kjer se najbolj sedi. Kar se pa ostalega tiče - je zelo udobna in tudi če je prvi trenutek, ko se usedeš mrzlo, se pa prav hitro segreje.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

3. mar 2006 7:54

ja ste me kar prepričali......ja tole z mlekom je res zanimivo , sploh glede na navodila proizvajalcev, kot je napisala Lucille. Povejte mi, pa ni od mleka nobenih flekov? nič ne smrdi? Vemo kako smrdi razlito mleko, enkrat se nam je to zgodilo v avtu...kako je smrdelo še dolgo po tem.. Tako sedežno, kot si jo želim, sem videla v katalogu Quelle, le sprobati je en morem . je pa točno taka, kot si jo želim...

Zvezdana  

član od: 20.1.2003

sporočila: 118

3. mar 2006 8:17

Marja,če imaš psa,je bolje da pozabiš na usnje.Imeli smo dalmatina in mu je bilo dovolj pol leta,da nam je povsem uničl sedežno.Seveda mu nismo dovolili na njo,vendar je bil dovolj trenutek,da je ostal v dnevni sobi sam in že je veselo skakal po njej. Kar se tiče mleka,nič ne smrdi,vendar tudi madežev ,vsaj jaz imam take izkušnje,ne odstrani.

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

3. mar 2006 8:59

Ej, tortica, tudi meni se cedijo sline po tisti sedežni iz Quelle. A je kdo tukaj že kupoval pohištvo po tem ali Neckermannovem katalogu in kako ste zadovoljni?

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

5. mar 2006 15:03

andrejka je napisal/a:
Ej, tortica, tudi meni se cedijo sline po tisti sedežni iz Quelle. A je kdo tukaj že kupoval pohištvo po tem ali Neckermannovem katalogu in kako ste zadovoljni?
res? ja, jaz sem že kupovala pohištvo ( komode, počivalnik) preko neckermanna in vse je bilo OK! Kaj praviš Andrejka, bi ali ne bi kupili?

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

5. mar 2006 19:04

Jaz bi jo kupila, ampak moram počakati še kakšno leto, da otroci do konca uničijo tastaro sedežno. Ta Quellejeva je res lepa, vedno sem si želela bež, ampak v katalogu je lepa tudi barva zemlej. Tortica, če jo kupiš, poročaj! Deeeeeeeeeževen pozdrav!

lucille  

član od: 12.2.2002

sporočila: 38

6. mar 2006 9:22

Uf, jaz si že ne bi upala kupovati sedežne garniture preko kataloga. Moram rečt, da ste kar pogumne. Sej je res - videz je eno, ampak ko se vsedeš gor je pa drugo. Udobja preko kataloga že ne moreš preveriti.

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

6. mar 2006 9:40

Preko kataloga vam tudi jaz ne priporočam kupovati usnjene sedežne.Jaz jo imam in vam lahko povem isto kot ostale o slabih in dobrih stvareh.Mi smo večji del dneva v dnevni in zna biti včasih zelo neudobna.Res pa je da se glede izgleda ne more primerjati z ostalimi.Jaz jo imam že šest let in je še vedno kot nova.Glede čiščenja pa uporabljam samo renapur.To lahko uporabljate tudi za jakne in čevlje. tikva

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

6. mar 2006 9:54

Ne vem koliko je to pametna stvar... še oblačila si ne upam kupit preko papirja, kaj šele sedežno. Jaz moram stvar videt, otipat, se usest, pogledat kako se razteguje (če se), koliko so globoki sedežni deli... Skratka, nisem tako bogata, da bi kupovala mačka v žaklju. Na reklami je vse lepo, pač papir vse prenese. Pozdravček!

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

7. mar 2006 23:40

Tudi jaz sem par let sanjala o usnjeni bež sedežni. Pred leton dni smo jo po dolgem iskanju našli. Bila je še dražja od Natuzzija, vendar mi ni žal, ker je kvaliteta usnja in dizajn res vrhunski. Kupili smo jo v Harvy Normanu in je od italijanskega proizvajalca Chatou d-ax. Pri Harvy-u sem tudi kupila poseben komplet za ćiščenje in vzdrževanje. Enkrat letno sedežno očistiš s posebnim šamponom, nato pa jo premažeš z emulzijo. Drugače pa jo čistim z mokro krpo. Pri nakupu sedežne je večna dilema ali kupiti cenejšo varianto, ki jo čez nekaj časa zamenjaš- ali kupiti dražjo, ki jo moraš potem dlje časa gledati, ker se ti jo zdi škoda zamenjati. Mi smo se odločili za dražjo, saj sta hčerki že dovolj veliki. Zaenkrat mi ni žal, saj je nova sedežna polepšala dnevno sobo in tudi za sedenje je zelo udobna. atic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti