Poročno darilo-nujno

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. sep 2014 12:53

zzak1977 je napisal/a:

Jaz ne razumem niti ločenih postelj niti televizije v spalnici. Edini el. uporabnik je izštekana nočna lučka. Samo postelja, prostor in svež zrak. Pa omara na žalost.

 



Commis débarrasseur

 

Nikakor nisi edini, a kralji in kraljice že vedo, kakšen luksuz sta ločeni spalnici ... to se heca, samo res je mož rekel, ko sva začela spati ločeni, da zdaj pa to razume.

Sem že na enem drugem forumu napisala, zakaj smo se tako odločili. Dokler ne doživiš smrčanja mojega moža, tega res ne razumeš, ko pa to doživiš, zlahka razumeš in odobravaš. Po nekaj letih nespečnosti, suvanja, jemanja kakšnega uspavala (ja, včasih sem tako lahko nekeaj ur spala), ko odpovedo vsi mogoči načini preprečevanja (vključno z operativnim posegom, jasno da smo se posvetovali), ko se potem neke nočo skorajda pobiješ, pade odločitev. Saj, po 30 in več skupaj preživetih letih me to, da zvečer odieva vsak v svojo sobo, res ne navdaja z nekim čudnim občutkom. Že nekaj let se zjutraj zbujava naspana in razpoložena in niti malo ne obžalujem ločenega spanja.Morda tudi zato, ker sem med spanjem vedno potrebovala prostor okoli sebe, on pa tudi. NO, saj smo zaspali objeti in s etako tudi zbujali, ampak glavnina spanja je pri meni morala biti, da se me nihče ne dotika ...

 

To ni smetenje teme, s poročnimi darili se vse začne in v spalnici potem konča... 

mamamia

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

7. sep 2014 13:52

Mamamia, vse si dobro napisala. srečnica, ker lahko spiš po svojih željah.

Zdaj si pa predstavljaj 2sobno stanovanje, 40m2, mini spalnico, dnevni prostor z mini kuhinjo in 4 ljudi, od tega so 3 v sorodu (mama, hči in sin), eden je "pritepenec" (novi mamin partner).Kako bi jih dala spat, da nihče ne bi nikogar motil, vsi bi gledali TV po svojih željah... 

Dokler otroka nista šla na faks, ... uh, ...

Čez cca pol leta pa bo sine diplomiral in se vrača domov, službe ni na vidiku, nima kam drugam...Huh!!!

Dobra stran pa je, da mu o poroki, darilih in stroških še ni treba razmišljati, (da ne smetim!)

marjja

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

7. sep 2014 14:45

limnol je napisal/a:

 Bistvo foruma je, da ljudje razpravljajo o tem, KAR je napisano. Če pa se komu rdeče pokaže pred očmi samo od tega, ko se pojavi neko določeno ime, ne glede na to, kaj napiše, potem je pa to resen znak, da potrebuje dopust. Ali pa vsaj en pošten sprehod po svežem zraku, preden s spet razpase po tipkovnici.



Sonja

Točno  tako, limnol, več svežega zraku in manj nakladanja, pa bo.

Nisem prva ki to vidi, rdeče ali črno, sploh ni bistveno.

 

Kotarca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. sep 2014 15:19

@Kotarca, kar je Limnol napisala, naj me kura brcne, če ne, je letelo nate. 

Tole pa preskoči:

Mamamia, sem mislila, da je tvoj komentar letel na preveč gledanja TVja in premalo opravljanja zakonskih dolžnosti. 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 07. 2014 17:19

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

7. sep 2014 15:48

Lopatka je napisal/a:

Krediti so namenjeni plačilu večjih izdatkov. Navadno jih banke poimenujejo tudi kredit za OSEBNO potrošnjo. Al je to za ohcet, pogreb al za avto pa nikogar nič ne briga, kajne? 

Pa ne mislim nič slabega, ampak mi ni všeč kadar ljudje komentirajno finance drugih. Vsak ve zase. 



Lopatka

 

Se strinjam in se tudi ne vtikujem v tuje finance. Druga pesem pa je, ko nekdo vzame kredit za poroko, potem pa stoka, da ni mogel stroškov povrnit s tistim, kar je od gostov dobil za darilo. Ne leti na nikogar tukaj, nekaj podobnega sem sama doživela in se mi je zdelo milo rečeno grdo. Če drugi nočejo, da se komentira njihove finance naj jih zadržijo zase, ne pa da vsenaokoli trobijo o svojem finančnem stanju. Normalno, da potem drugi komentirajo.

 

Midva tudi že resno delava načrte za poroko, vendar sva oba za skromno poroko v družinskem krogu, brez glamuroznih oblek in ne vem česa vsega še... Sem mnenja, da če ti na poroki ne zadostuje partner, ki ti bo obljubil skupno življenje in ljubezen, ti tudi vsi šopki, okrasje, obleke in zlatnina ne bodo kaj dosti pričarali... Meni je glavno, da bova skupaj naredila korak naprej in se poveselila z najbljižnimi, ki bodo iskreno veseli za naju. Glede daril pa - naročila sva, naj si ne delajo stroškov, zavedava se, da bova vseeno kaj dobila, ker najini družini ne moreta iz svoje kože, vesela bova pa najbolj, če vsi pridejo in se bodo imeli super v najini družbi.

Sandra_a

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. sep 2014 15:59

Vseeno bom napisala nekaj o ločeni spalnici in TV v njej. Tudi jaz sem napisala v eni drugi temi zakaj, pa TV sprejemnik imam že tudi zelo dolgo. Tako sem se odločila, tako mi je fajn. Jaz rada gledam to, moj mož ono. Zakaj bi "vlekla surlo", ker meni njegova izbira ni všeč, prav tako on. Imava srečo, da imava veliko prostora in si lahko privoščiva vsak svojo sobo in svoj TV. Ker sva v penziji, se pa tudi druživa kolikor nama paše.

 

naor

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

7. sep 2014 17:13

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

@Kotarca, kar je Limnol napiše, naj me kura brcne, če ne, je letelo nate. 

 



Vanja

Brihtna punca¨

 

 

 

 

 

 

Kotarca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. sep 2014 19:30

Kotarca, prekoči, si izvzeta. 

 

Sandra_a je napisal/a:

 Sem mnenja, da če ti na poroki ne zadostuje partner, ki ti bo obljubil skupno življenje in ljubezen, ti tudi vsi šopki, okrasje, obleke in zlatnina ne bodo kaj dosti pričarali...



Sandra_a

 

Predvidevam, da imaš tukajle v mislih "do groba". Well, česa takega jaz niti približno ne bi mogla obljubiti. In tudi nisem in še vedno ne bi.

Ko takole opazuješ ljudi, bodisi v živo, bodisi po pisarijah, res ne veš, če imajo ločene spalnice ali TV v njih ali hodio spat z ruto ali ne. Jasno pa je, da pri enih izgleda, da jim vedno manjka mal horizontalnega miganja. 

Da so imeli kralji in kraljice ločene spalnice niti ni tako čudno. Več porok je bilo političnega vzroka kot ljubezenskega. Imeti eno ekstra sobo pa res paše, ko je po sredi jet leg.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 07. 2014 19:51

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. sep 2014 20:08

Mene zmerja najprej zabava, potem me pa malo zaskrbi, ko vidim, kako nekateri stvari tako obupno dobesedno razumejo. Kdor v satenu v kontekstu tega topica razume samo tkanino, je itak ubog na duhu, da mu/ji ni pomoči in naj ne bere dalje, v izogib še večji praznini.

 

Satenska postlejnina je oznaka za to, da se človek trudi. Da pač ni odnehal. V paru ali sam. Da se odloči, da bo kraljevsko spal, da ne bo imel nekih pošvedranih pižam in copatov in da se ne bo zadovoljil z nečim minimalnim, ker več, da zasluži in da mu/ji pripada več.  Ob polnem zavedanuu, da se je za tisto več treba malo bolj potruditi.

Zase in za druge.

Tako kot je stvar vsakične odločitve to, da naredimo pogrnjeno mizo (nekajkrat reciklirana tema tega portala) ali pa se zamahne z roko in se malo premakne nastlano po mizi, pogrinjek je pa morda ob nedeljah ali pa če pridejo kakšni obiski...

Tako kot je vsakična tema to, če je trenirka oblačilo za športanje ali pa se lahko v njej odraca v bližnji hipermarket, kjer ne piše ekplicitno, da se v  trenirki tja ne sme in potem eni prostodušno  mislijo, da je to okej.

 

Hočem reči, vse to je samo na različne načine povedana ena in ista zgodba.  Tko je shvatio, shvatio je.

 

Vendelina jr.

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

7. sep 2014 20:17

Hvala, Vendelina, da se še vedno trudiš. Slovenci smo pač vzgojeni za hlapce. Fino je, če nas občasno kdo, ki je to prerasel, opomni, čeprav prijetno pa ni. Enkrat, ko bo dosežena kritična masa, se bo tudi realnost spremenila.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti