Puding-imate kakšne nove ideje-puding malo drugače

fotografka  

član od: 1.6.2010

sporočila: 68

26. mar 2011 23:05

Moja mama je smetano iz pudinga pobrala dol in dalje uporabila - ena varianta, če se vam ne ljubi toliko mešat. Še en recept za puding: 1/3 mleka zamenjamo s sladko smetano (tekočo; nič je ne stepamo), jo vlijemo k mleku, vspipamo prašek s sladkorjem, kuhamo... kot običajno puding. Na dno kozarca damo malo zamrznjenega sadja, ob straneh 3 bebi piškote (ta dolge, kot so za tiramisu), vlijemo puding čez sadje in kekse, tik pred koncem še dodamo nekaj sadja ob keksih (tako da sadje navlaži kekse). In, če le lahko, počakamo da se puding ohladi. :) fotografka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. mar 2011 7:56

Ena je že dala podoben recept, enak pa le ni: olupljena jabolka, narezana na krhlje, podušimo do mehkega. Če nam prija, lahko dodamo malo cimeta. Ko so mehka, jih zmečkamo in dodamo dve žlički limoninega soka. Ko so se jabolka dušila, smo skuhali puding (v originalnem receptu je limonov, ampak se ga, na žalost, že dolgo ne dobi več), vzamemo kateregakoli sadnega, vanj zmešamo dušena jabolka, pustimo, da se ohladi in okrasimo s stepeno sladko smetano.

lp

cervus

kohica  

član od: 30.1.2007

sporočila: 528

27. mar 2011 8:32

Naša mama je pa skuhala bolj redek puding in vanj vmešala ovsene kosmiče :)) kohica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti