Kam na dopust?

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

30. jul 2013 23:12

Cenjene kulinarične kolegice, dragi kolegi, evo mene nazaj z dopusta, vem da ste se te novice razveselili, no ja nei bolj, eni manj, eni pa sploh nič. Pa nič zato . Sej sem mislil odpreti novo temo ampak sem videl tole, pa da po nepotrebnem odpiram novo pišem kar tukaj sploh potem, ko sem ivdel, da se v času moje odstotnosti ni tukaj prav nič spremenilo . Bil sem seveda spet na mojem Južnem otoku, bilo je lepo kot vedno sem pa tam srečal eno bivšo kulinaričarko ,ki me je, pomislite , spoznala. Z ženo sva sedela na kavi, mizo naprej pa ta gospa z možem. Jaz sem veliko govoril kot po navadi, ona je vlekla na ušesa , parkrat smo se spogledali , se nasmehnili. Drugi večer smo spet trčili skupaj in ker ni bilo prostora sem ju pavadil k najini mizi, no ptem je stekel pogovor pa tudi nekaj vrčkov ledenega Ožujskega . Na lepem me vpraša ali sem slučajno tisti, ki je napisal en blog na Kulinariko. Nise imel kaj in sem priznal ona pa je rekla, da je že prvi dan sumila, da sem to jaz. Kajti, tako zaneseno govoriti o Južnem otoku da sem sposoben le jaz. Ne rečem, da mi ni bilo prijetno saj da te nekdo takole prepozna ni šala mala. Torej , kulinarika tke tudi povsem osebne vezi in neznanci postajajo znanci. Povedala mi je, da je že pred časom nehala aktivno sodelovati na našem portalu ker ji je pač šlo na živce ..........saj veste kaj ampak da se bo spet vključila nazaj. Je pa veliko ustvarjala : iz odpadkov je izdelovala prave male umetnine, večinoma motive Otoka. Eno fotko za pokušino pripenjm, več pa v kakšnem blogu morda :)

 

 

hedonist

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

30. jul 2013 23:14

Na Vrgadi sem bila kar nekajkrat, sicer desetletja nazaj, ampak sem skoraj prepričana, da se geološko od takrat ni bistveno spremenila.

Ena redkih destinacij ob Srednjem Jadranu z obillico peščenih plaž, žal notranjosti otoka ne poznam, prav tako ne ponudbe apartmajev ali šotorišč, ker smo se (na mojo žalost) tam vedno zasidrali le za kakšen dan ali dva.

Kot rečeno, zastareli vtisi, ampak biseri so sicer drobni, obrusijo se pa ne zlahka. Meni se je zdela Vrgada zmerom biser.

Jaz bi, če bi me Jadran zanimal in če bi se odločila za stacionarno letovanje, prav gotovo odločila za Vrgado.

Pa saj boš dobila še dosti posodobljenih podatkov.

nola

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

4. avg 2013 10:18

hedonist je napisal/a:

Cenjene kulinarične kolegice, dragi kolegi, evo mene nazaj z dopusta, vem da ste se te novice razveselili, no ja nei bolj, eni manj, eni pa sploh nič. Pa nič zato .
hedonist

Komaj čakam, da napišeš nov blog. Že leta in leta govorim, da se bom tam enkrat znašla. Zdaj me že vnuka hecata: "babi, greš ti letos na Lastovo in Vis?" ni še rečeno, da ne bom šla

babka1951

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

4. avg 2013 10:42

Vroče je, pa se nekako ne spravim pisat.....ampak obljubim , da bom v kratkem. Glede tvojega odhoda na Južni otok ti pa svetujem, da se enostavno odločiš in greš, ne bo ti žal :))

hedonist

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

5. avg 2013 10:57

Jaz sem ena izmed tistih, ki ima hotel kljub allinclusivu več ali manj za bazo, čeprav tega očitno nekateri ne morejo verjeti. Tako sva se z možem iz Konaklija, ki je blizu Alanye, za dva dni odpravila v notranjost Turčije, v Kapadokijo:

Ogledala sva si tudi slavne Pamukkale:

In okolico Alanye z ladjico:

Dopust je bil super, ravno pravo razmerje med ogledi in sproščanjem na plaži in ob šanku. Mislim, da bi zdržala še en teden.



JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 05. 2013 10:58

llilika  

član od: 26.9.2007

sporočila: 87

9. avg 2013 22:35

začetnik

V kater kamp pa hodiš na dopust če ni skrivnost?

llilika

La_Rosa  

član od: 15.2.2011

sporočila: 79

11. avg 2013 19:33

Mi poletne dopuste že osem let preživljamo kot kampisti, v kampu Medulin, kjer zelo uživamo. Ko si človek že misli, da se bo po vseh teh letih naveličal enega in istega kraja, pa temu sploh ni tako. Je vsako leto lepše

Drugače pa s fantom pred poletjem (ponavadi za 1.maj) in v jeseni še kam odpotujeva. Tako, da sva letošnje prvomajske praznike preživela na potepanju po Italiji (Ravenna - Rimini - San Marino), konec septembra pa se odpravljava v Valencio.

La_Rosa

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

27. avg 2013 14:23

Pozdravljeni vsi moji svetovalci in razpravljalci, ki sem vas v juliju gnjavila zaradi moje avanture z avtodomom po Evropi.

Sem prispela nazaj v enem kosu, brez groznih posledic za vse življenje, neoropana, vendar pa sedaj malo bolj izkušena z novo obliko počitnic, ki se ji reče kampiranje.

Ja, lahko priznam, da mi je bilo lepo in celo všeč. Potovali smo sicer v največji vročini, v času vrhunca sezone, kar ne bi več ponovili. Bi pa sedaj znali kar dobro načrtovati novo potovanje. Kdo ve, morda že kar kmalu.

Jesenski čas, ki prihaja je prav gotovo idealen za to, sicer ne letos, kajti finančno to ni ravno majhen zalogaj.

Skratka, hvala vam vsem, ki ste mi dali napotke, marsikaj sem uporabila.

Prijeten dan vsem na Kulinariki, Kara

kara

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. avg 2013 15:52

kara

mamamia

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

27. avg 2013 22:23

Super slišati tole kara. Itak je pa vsak od nas moral dati skozi svoj delež rinjenja čez zid v začetku avgusta pa n-ur zastojev, da se je potem lahko za večno naučil kdaj se ne hodi okoli, razen če ne gre drugače

Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti