Pelinov sok

Klavdja  

član od: 12.8.2005

sporočila: 14

tema odprta - 23. dec 2005 20:18 | ogledi: 2.720 | odgovori: 1

Lep pozdrav vsem! Zelo bi rabila kakršen koli nasvet z vaše strani glede pelinovega soka. Našla sem namreč recept za vino za prebavo, kjer rabim tudi pelinov sok. V zeliščni lekarni mi je gospa povedala, da ga ne pozna, zato me zanima, če kdo od vas ve, ali je to res in če morda obstaja, kako do njega priti. Morda kdo celo ve, kako si ga sam pripraviti...?

HVala za vse morebitne nasvete!

LP, Klavdja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. mar 2006 7:03

Iz knjige Zdravilne rastline in njih uporaba od Richard Willfort: Pelinkovec pripravijo tako, da 20 gr pelina namakajo v1 ldobrega belega vina.........( v eni drugi knjigi piše da se uporabi črno vino ). Na naslednji strani piše:............Sok iz sveže stolčenega pelina.......... po moje: pelinovo listje zmečkati in dati na tkanino ter odcediti sok. Pelinove pripravke zelo priporočajo za ženske ( verjetno je trba biti previdan ker pospešuje popadke ). Pelinovi pripravki se ne smejo jemati dalj časa ker so strupeni pri daljši rabi. ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti