Divjačina

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

20. nov 2011 11:07

Kare divjega prašiča uporabi za pečenko. Imaš dve možnosti : prva, daj ga za kak dan v kvašo, druga, da ga pečeš ne da bi ga kvasila. Nasoli, uporabi začimbe za divjačino , to naj stoji kakšno uro dve in daj enostavno v pečico, tako kot pečeš sv.pečenko. Dodaj kakšno koreničevje, čebulo, lovrov list in peci. Sam sem nekoč, ker se mi je mudilo zaradi enih obiskov še zmrznjeno meso zgolj nasolil in popral ter pekel. pečenka je bila izvrstna ,tao da sem bil še sam presenečen.

Divji prašič je ena dobra reč in skoraj ne moreš nič zamočiti.

 

hedonist

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

20. nov 2011 17:46

hedonist, morda pa je bila izvrstna prav zato, ker je bilo meso direkt iz skrinje - v smislu, da se je zunaj lepo zapeklo, znotraj pa je bilo še sočno, ker se pač ni uspelo tako hitro segreti? Treba bi bilo še malo poskušati v tej smeri. Žrtvujmo se malo v znanstvene namene 

neznan uporabnik

20. nov 2011 17:58

EH, kolega 666, kaka znanost pa?

Saj vsi vemo kaj je divjad? Ali ne...

Sicer ne bom oporekal kolegu Hedonistu, samo mene je par postov nazaj zmotilo, da je divjad gotova v pol ure. To enostavno ni res. Pa če je en tedn v paci. In narezano na ne vem kako majhne koščke. Rabi svoj čas in to je okoli 2 uri. Razen, če kdo kje kupi predpripravljeno. Samo še takrat je 1 ura komaj...

Da bi se pa to dalo v lonec malo prepražilo in zalilo in bilo v 30 minutah gotovo je pa živi nateg. Mogoče oziroma se tako dela piščanca. Nikakor pa ne divjačine.

zlatiribonmb

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti