Dišeče perilo

lucille  

član od: 12.2.2002

sporočila: 38

tema odprta - 29. avg 2005 9:27 | ogledi: 4.942 | odgovori: 3

zanima me kako vam uspe odišavit čisto perilo. Nimam pojma, ampak ko da soseda sušit čiste cunje iz pralnega stroja diši še naše dvorišče. Jaz uporabljam dober prašek, priznan mehčalec za perilo, perem največ na 60*C, pa mi vseeno ne uspe doseči takega vonja.

Prosim pomagajte.

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

29. avg 2005 9:35

Kaj pa če njo vprašaš kakšen postopek ima? Sicer ti ne bo v tolažbo, ampak moje perilo tudi ne diši čez celo dvorišče, je pa vseeno mehko in čisto. lp, Marija

isik  

član od: 31.10.2003

sporočila: 11

29. avg 2005 11:04

Nekateri pravijo, da se določeni praški "ujemajo" z določenimi mehčalci...navadno piše na zadnji strani mehčalca, kateri prašek "ga priporoča". Ne vem, poskusi tudi ti. :) Če pa uporabljaš sušili stroj, se kupi posebne lističe, ki se jih da med perilo med sušenjem (do sedaj videla samo v Mullerju, mogoče jih imajo že kje drugje). Drugače pa tudi nam ne diši perilo čez dvorišče. :)

puskar1i  

član od: 22.8.2005

sporočila: 70

30. avg 2005 0:59

Draga Lucille. A si mogoče vprašala sosedo, če njej diši tvoje perilo? Ponavadi je tako, da so stvari od drugih boljše in lepše. Leta nazaj sva se tudi z mojo sosedo smejale na ta račun. Kot da bi se zmenile sva obe istočasno obešale perilo in normalno (ali pa ne) je meni njeno tako zadišalo, da sem se kar stopila od vonjav. Ne boš verjela-njej pa je moje perilo dišalo, bolj kot njeno. Mogoče se navadimo vedno istih vonjav in jih več ne zaznavamo tako kot na začetku uporabe. Jaz osebno perem z Mercator praškom (je pač najcenejši). Belo obvezno na 95 C. Rezultati so res enkratni. Za pisano perilo vedno uporabljam Lenor mehčalec, ker se mi zdi da še najdlje obdrži vonj-tudi če ga vzamem po enem mesecu ven iz ormare. Za belo perilo pa dam kar mercatorjev mehčalec (spet najcenej-kaj čmo). Navsezadnje, če je najceneje, ne pomeni da je slabo. Probaj, mogoče ti bo pa všeč. Vonjave menjam znamka pa je ista. SONJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti