Tortilje

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

10. mar 2014 10:05

akvarel je napisal/a:

Akvarel je žena in ker je ona stalno prijavljena na kulinariki včasih pod njenim imenom napišem kaj tudi jaz. Doma imamo razdeljeno kuho tako da določene stvari delam jaz - manjšina - oatalo žena.

Ravnokar sem spekel tortilje iz masa harine moke. Točno tako kaor je na moki. 2,5 skodelice vrele vode,1/2 žličke soli, 2 skodelici (2,5 dl) moke. Z kuhalnico sem testo zmešal, počakal deset minut in nato zamesil mehko testo.

Nato sem delal 60 g kroglice. postavil na folijo čez postavil naslednjo folijo z 4l loncem stiskal toliko časa da sem dobil tortiljo premera 18 cm. Na ponvi brez maščobe pekel 75 sekund na vsaki strani, polagal eno na drugo nakoncu  pa dal v PVC vrečko. Naprej dela žena!

 

Folija je bila kar od L mape,ki sem jo razrezal, iz te mase sem dobil 15 tortilj premera 18 cm (lepo okrogle). Delal sem slabo uro. LP Leo



akvarel

 

Najlepša hvala! Očitno potrebujem malce več prakse, ker sem prav tako delala po postopku iz vrečke... Ob prvi priliki sprobam.

BABI 2+2  

član od: 8.11.2009

sporočila: 379

10. mar 2014 20:04

Nekje nazaj sem že napisala, kako moja osemletna vnukinja, ki sploh ne je zelenjave, je pa v McD. z veseljem pohrustala tortiljo polnjeno s piščančjim mesom.

Seveda smo takoj zastrigli z ušesi, kako jo nahraniti s tortiljami (ups - z zelenjavo) večkrat doma.

Nisem še poskusila delati tortilj sama, jih pa tiste, nekoliko večje kar kupimo, potem pa nabašemo notri solato, rukolo, paradižnik, papriko - vse na kocke, malo opečenega piščančjega mesa, žličko naribanega sirčka, žličko domačega ketchupa in pol žličke majoneze, punca se pa oblizuje. Sedaj nam v enem tednu poje zelenjave kot jo prej v 6 mesecih ni. Komaj čakam na doma pridelano zelenjavo od katere bo imela še večjo korist. Zanimivo pa je, da je njen bratec zaprisežen jedec vsakovrstne zelenjave, najraje surove, tortilje pa še povoha ne.  

Zahvalim pa se za prijazen nasvet o sestavinah po ZS mlade članice Kulinarike - študentke, ki je dalala v Mc.

BABI 2+2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti