Miši in voluharji

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

27. okt 2012 14:13

Miši so lani naredile gnezda v drsalkah, ki smo jih imeli v garaži. Zgrizle vse vezalke in notranjost. Potem pa je ena končala življenje v moji delovni supergi.

Letos so mi voluharji požrli 2/3 korenin radiča, por žrejo kar v pričo mene. Ko sem delala na vrtu zaslišim šumenje porovih listov, ki jih je voluhar premikal med žrtjem korenin.

V vedro sem uspela ujeti enega, pa dva na pištolo, ampak so prefrigani. Rovi so taki, da sploh ne morem ugotoviti v katero smer gre, kot da vse za sabo zasuje in je težko nastaviti pištolo.

Ker so mi predladni požrli korenine poznega zelja in brstičnega ohrovta sem letos naredila takole.

Velikim plastičnim kozarčkom sem odrezala dno in korenino vtaknila notri. Nekatere korenine pa sem obložila z vejicami ciprese, ki precej pikajo in ga ni bilo zraven. Bom drugo leto tudi radič presajala kar med vejice iglavcev.

lartep

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

28. okt 2012 16:19

Tudi midva z možem sva ob robu zelnika zakopala v zemljo plastične kangle in jih do tričetrt napolnila z vodo. Koliko voluharjev se je kopalo v tisti vodi pa ne vem, nekaj sigurno. Če sem kangle pregledala zgodaj zjutraj, sem našla kakšnega kosmatega plavalca, kasneje so jih pobrale kanje.

Vseeno mi je izginila v podzemlje ena tretjina posajenega krompirja, samo ovenela stebla so pričala, da je bil tam krompir.

Zdaj v jeseni opazujem sodelovanje krtov in miši: ne vem kako uspe krtu tako zgraditi krtino, da se orehi skotalijo skuoaj točno tja, kjer jih pričakajo miške. In jih znosijo na varna skladišča za zimo.

Drugo leto bom poskusila še nasvet z odrezano steklenico, po navodilih od Gogice . Hvala za idejo!



Katrca11

Sporočilo je spremenil(a) Katrca11 dne 28.okt 2012 16:23

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti